#181 2009-04-27 21:23:40

Quithe
Użytkownik

Odp: (Nowe) ANSI: koncert życzeń; chór narzekań

bato3, władze serwisu są jednomyślne, sporo ludzi też, zmian co do "łatkowania" nie będzie. Możesz nawet nakręcić film dokumentalny i przedstawić (po co ograniczać się do obrazków, nie?), to niczego tu nie zmieni. Ankietę możesz sobie założyć, jasne, ostatnio jest to modne: "co wiesz na temat Zuzy?", ale w żaden sposób nie będzie to wiążące dla siły wyższej serwisu. Kwestia usuwania ogólnie jest jasna. Jesteś autorem, masz możliwość usunięcia subów. Jak dla mnie sensowne, pod warunkiem, że robi się to z głową.
A, "kwestie prawne". Fajnie, że cię to interesuje, ale żaden z tłumaczy nie pozwie pana Mądralińskiego Pierwszego i Drugiego do sądu, bo najpewniej obaj pójdą siedzieć, czy co tam może teraz grozić tłumaczom. Nie działamy legalnie (może w jakimś stopniu), ale to za mało, że bawić się podstawy prawne. Mogą one jedynie dać nam wskazówki jak postępować, ale nie są wiążące.
Mam nadzieję, że to już zamknie dyskusję na temat poprawiania pracy AUTORÓW napisów na Ansi (ale dlaczego mam wątpliwości? jezor).

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#182 2009-04-27 21:33:31

bodzio
Użytkownik

Quithe napisał:

Mam nadzieję, że to już zamknie dyskusję na temat poprawiania pracy AUTORÓW napisów na Ansi (ale dlaczego mam wątpliwości? jezor).

Bo lubimy wymieniać się poglądami.
Zasadniczo jednak po przemyśleniu zgodziłbym się w całej rozciągłości z twoją wypowiedzią, Q, odnośnie tego co było i co ma być na ansi. Jeszcze jakby wrócił dawny wygląd forum, człowiek poczułby się jak lat temu kilka w dobrym klimacie tamtych czasów xD

wladza1.png

#183 2009-04-27 22:24:52

Ariakis
Użytkownik

pomyk pisał coś, że komentowanie odbywać się będzie poprzez forum ergo:
-usuwanie komentów już poszło do tematu obok
-możliwość usuwania własnych postów na forum
-możliwość usunięcia własnego konta z serwisu

Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.

#184 2009-04-27 22:32:38

lilith_
Moderator

Ariakis napisał:

pomyk pisał coś, że komentowanie odbywać się będzie poprzez forum ergo:
-usuwanie komentów już poszło do tematu obok
-możliwość usuwania własnych postów na forum
-możliwość usunięcia własnego konta z serwisu

Pomyk być może się lekko pospieszył. Kwestia gdzie umieścić komentarze nadal jest w fazie dyskusji.
Usuwania postów raczej nie będzie, bo to rozwala całą dyskusję.
Usuwanie konta z serwisu może być problematycznie. Dlaczego? bo kasacja konta równa się z usunięciem wszystkich postów/komentarzy/dodanych napisów napisanych/umieszczonych przez tegoż użytkownika.

"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."

#185 2009-04-27 22:36:18

pomyk
Użytkownik

Bo ja tu jestem od siania zamętu jezor

#186 2009-04-27 22:38:58

Ariakis
Użytkownik

- skoro można wyedytować do postaci '.' to czemu od razu nie móc usuwać? Choćby przy double postach oszczędziłoby to pracy modom.
- tak po prawdzie to nie stanowi to problemu jeśli tylko odpowiedzi się to zabezpieczy - w PHP są takie możliwości.
Po drugie - właściwie co z tego? Skoro użytkownik sam pisał te komentarze, sam pisał te posty, sam być może udostępniał napisy i sam zakładał konto to jakim prawem chce się odbierać ich prawo do usunięcia swojej obecności z serwisu na trwałe? Nuż ktoś kończy z fansubbingiem?

Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.

#187 2009-04-27 22:48:04

lilith_
Moderator

To co za problem takiej osobie napisać PW do admina lub moda z prośbą o skasowanie i po sprawie.
Co user będzie mógł a czego nie nadal jest w fazie dyskusji.

"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."

#188 2009-04-27 22:57:36

Kane
Administrator

Ech ludzie, dajcie nam napisać podstawę/rdzeń/trzon ANSI a nie bijecie się o to co i jak będzie jezor
Serwis staramy się projektować/pisać w taki sposób, aby nie było dużym problemem zmienić funkcjonowanie tego i owego, więc spokojnie, jeszcze długa droga przed nami.

A do zgłaszania błędów i nowych pomysłów będzie specjalna aplikacja.

Imperare sibi maximum est imperium

#189 2009-04-27 23:09:39

Ariakis
Użytkownik

lilith_ napisał:

To co za problem takiej osobie napisać PW do admina lub moda z prośbą o skasowanie i po sprawie.
Co user będzie mógł a czego nie nadal jest w fazie dyskusji.

Właściwie do tej pory nie wiem co za problem napisać do admina, ale mam coraz większe wrażenie, że cześć osób jest w niektórych kwestiach na tak, a w innych na nie tylko dlatego, że coś jest, jakie jest.

A propozycja usuwania własnej twórczości włącznie z włąsnym kontem, choć ironiczna i nieco wyszydzająca, jest jak najbardziej poważna.

@Kane
Zauważ proszę, że jednak część pomysłów z tej swoistej burzy mózgów można brać pod uwagę i teraz, skoro jest to etap projektowania.
Choć oczywiście przy istniejącej aplikacji można też hurtem wrzucić pomysły, które tutaj zyskały aprobatę - tylko w sumie po co tracić czas?

#190 2009-04-27 23:26:11

lilith_
Moderator

Się powtórzę: Ariakis: część pomysłów jest już brana pod uwagę. Ale nie można lecieć na łeb na szyję ze wszystkim na raz. Wszystko po kolei. Nad pisaniem nowego ANSI już jakiś czas siedzą osoby i cały czas idzie to do przodu. Na wszystko przyjdzie czas.

Ariakis napisał:

Właściwie do tej pory nie wiem co za problem napisać do admina, ale mam coraz większe wrażenie, że cześć osób jest w niektórych kwestiach na tak, a w innych na nie tylko dlatego, że coś jest, jakie jest.

Może to wynika z tego, że to zwyczajnie jest dobre i nie trzeba tego na siłę zmieniać oczkod

#191 2009-04-27 23:30:08

Ariakis
Użytkownik

Okej - przyjęte do wiadomości. oczkod

Czasem jest dobre, czasem nie - ja z natury nie jestem tradycjonalistą. Nie patrzę pod kątem czy ktoś się przyzwyczaił, tylko pod kątem optymalizacji i konsekwencji w działaniach.

#192 2009-04-27 23:59:25

Quithe
Użytkownik

bodzio napisał:
Quithe napisał:

Bo lubimy wymieniać się poglądami.
Zasadniczo jednak po przemyśleniu zgodziłbym się w całej rozciągłości z twoją wypowiedzią, Q, odnośnie tego co było i co ma być na ansi. Jeszcze jakby wrócił dawny wygląd forum, człowiek poczułby się jak lat temu kilka w dobrym klimacie tamtych czasów xD

Taak, stary wygląd forum i Ansi w wersji nowonapisanej jako domyśle, a dla tych, którzy lubią wszystko nowe i świecące, dodatkowe skórki smile_big

Ja wychodzę z założenia, że nie wszystko co nowe musi być lepsze. Dla mnie teraz jest tu optymalnie. Przychodzi mi na myśl przykład pisma Maxim - początkowo było git, potem zmienił się rednacz, a razem z nim kilka rzeczy (w sumie to sporo), wyszło koło 4 numerów i pismo zdechło. Dobry przykład? Tylko nie czepiajcie się dowodzącego, bo wiadomo, że nasz jest wporzo, chodzi o zmiany jako takie oczkod

Też kasacji konta nie byłbym znów taki pewny. Sam jakiś czas temu odkryłem, że mam konto na forum.nast i okazało się przydatne po ponad dwóch latach niebytności tam. Jeśli tylko nie będzie to obciążeniem dla serwera, czy czego tam jeszcze, to niech wiszą, choćby na pamiątkę po kimś (Obiwanshinobi na ten przykład?).

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V

#193 2009-04-28 09:35:05

hikikomori
Użytkownik

Kasacja konta bez utraty postów na bank jest możliwa. Pozostaje po użytkowniku jedynie nick z dodana adnotacją "konto usunięte" (widziałam taki przypadek na forum Veg, żeby nie być gołosłowną). Nie chciałabym wywoływać kolejnej burzy, ale może po prostu dodać do zaakceptowania przy rejestracji, że usunięcie konta nie skutkuje wykasowaniem wypowiedzi użytkownika na forum i Ansi. IMO są to "dobra wspólne" i powinny pozostać po kimś, kto odchodzi. Jeśli chodzi o napisy, to już inna sprawa. Być może powinny zostać usunięte na życzenie odchodzącego z serwisu.

#194 2009-05-01 20:58:38

bato3
Użytkownik

wyszukiwarka - sugestia tytułu przy błędzie w nazwie
Czasami, przy wyszukaniu podaje się błędną nazwę. Jakaś literówka, czy inny a'la ort. I chciałbym, aby sugerowało poprawną nazwę. Coś takiego jak ma Google. Jak wpiszesz "ktury", to podaje prócz normalnych wyników wyszukania tekst: Czy chodziło Ci o: który

Japoński Cesarz wywieszając prześcieradło chciał udowodnić ludowi, że jego żona była cnotliwa, a oni zrobili z tego flagę.

#195 2009-05-01 21:19:16

franekhuta
Użytkownik

To może jak już jesteśmy przy sugestiach tytułu, niech wyszukiwarka daje podpowiedzi (taki katalog alfabetyczny wbudowany w wyszukiwarkę) tak jak to jest np. w Firefoksie albo Wikipedii.
O ile oczywiście serwer takie coś wytrzyma smile_big

Sublimator 2.5 - Program do masowej zmiany nazw napisów
Temat na ANSI - Podziel się opinią lub zaproponuj zmiany

#196 2009-05-03 19:46:29

DiamondBack
Użytkownik

Następne - stare forum miało możliwość ustawienia ilości wyświetlanych postów na stronę. Chcę to z powrotem oczkod

Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/

#197 2009-05-03 20:19:25

bodzio
Użytkownik

Sprzed chwili... wszystkie pm, jakie miałem na koncie (pomijam fakt tego, że co pół roku miały być starsze wiadomości pousuwane), nawet te sprzed dnia, dwóch... zniknęły ^^ Nie ma nic. Na razie nie chce przysłowiowo 'drzeć gęby' jeśli to tylko jakiś bug... ^^

wladza1.png

#198 2009-05-03 20:24:48

zergadis0
Użytkownik

U mnie tak samo.

#199 2009-05-03 20:47:56

Czolgi
Użytkownik

Gdzie Moje PI EMY ?

ファンのファンのために

#200 2009-05-03 20:52:14

Quithe
Użytkownik

Może to jakaś forma odciążenie serwera. Jeśli tak, chyba to przeżyjecie, chociaż widzę, że czolgi bliski płaczu jest z powodu braku chomikowanych listów smile_big

Stopka forum

© Animesub.info 2024