Nie jesteś zalogowany.
Anime: Arslan Senki (2015)
Odcinki: Wydane są wszystkie, natomiast przetłumaczone są 4.
Autor i data: ~Kaylee (2015.05.28)
Dostałem cynk, że zarówno grupa ****** jak i Jinja-Temple przymierzają się do wydania tego pod postacią hardsuba BD - przynajmniej jedna z nich. Pewnie ma to związek z "ich wojną", więc chyba możemy liczyć na wyścig zbrojeń korzystny dla nas
Ostatnio edytowany przez Nesbro (2015-10-18 17:35:15)
nefratum napisał:Anime: Arslan Senki (2015)
Autor i data: ~Kaylee (2015.05.28)Jeśli niestraszne są ci rakotwórcze suby od google subs [A-O subs], to na łonlinach znajdziesz wszystkie odcinki
A jak nie, to uzbrój się w anielską cierpliwość
Nie oglądam anime w wersji online. Musze mieć zawsze wersje BD nawet jeśli zmiany są nikłe ale przy tym przynajmniej w 720p Zawsze ściągam RAW'y dlatego i angielskich napisów tam nie ma aczkolwiek jeśli nie znajdą się tłumaczenia polskie to skorzystam z jakiejś angielskiej grupy.
Nie oglądam anime w wersji online. Musze mieć zawsze wersje BD nawet jeśli zmiany są nikłe ale przy tym przynajmniej w 720p Zawsze ściągam RAW'y dlatego i angielskich napisów tam nie ma aczkolwiek jeśli nie znajdą się tłumaczenia polskie to skorzystam z jakiejś angielskiej grupy.
Jeśli oglądasz z BD, poczekaj na napisy od Amored. Nie wiem niestety, kiedy się pojawią, jest to zresztą uzależnione od wydania [Kaitou].
max-kun napisał:nefratum napisał:Anime: Arslan Senki (2015)
Autor i data: ~Kaylee (2015.05.28)Jeśli niestraszne są ci rakotwórcze suby od google subs [A-O subs], to na łonlinach znajdziesz wszystkie odcinki
A jak nie, to uzbrój się w anielską cierpliwośćNie oglądam anime w wersji online. Musze mieć zawsze wersje BD nawet jeśli zmiany są nikłe ale przy tym przynajmniej w 720p Zawsze ściągam RAW'y dlatego i angielskich napisów tam nie ma aczkolwiek jeśli nie znajdą się tłumaczenia polskie to skorzystam z jakiejś angielskiej grupy.
Przecież rawy to rak.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Dlaczego rak? Jak dla mnie RAW'y są korzystne bo i można wykorzystać je do różnych późniejszych obróbek z racji iż nie ma w nich domyślnych napisów. Reinforce robi dobrą robotę choć najwięcej z reguły ich wstawki ważą dlatego korzystam też z innych.
Dlaczego rak? Jak dla mnie RAW'y są korzystne bo i można wykorzystać je do różnych późniejszych obróbek z racji iż nie ma w nich domyślnych napisów. Reinforce robi dobrą robotę choć najwięcej z reguły ich wstawki ważą dlatego korzystam też z innych.
Bo koduje się je na kolanie w 15 minut i wyglądają jak gówno. Poza tym są w MP4, a ten format rozjeżdża timing, bo wszystkie napisy robi się pod MKV.
Jeśli dla ciebie raw do wersji BD dobrze wygląda, to nigdy nie widziałeś encodu jakiejś lepszej angielskiej grupy. A jak nie chcesz napisów w pliku, to możesz je na stale wyjąć. Trwa to 2 sekundy.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-10-18 17:54:54)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
nefratum napisał:Dlaczego rak? Jak dla mnie RAW'y są korzystne bo i można wykorzystać je do różnych późniejszych obróbek z racji iż nie ma w nich domyślnych napisów. Reinforce robi dobrą robotę choć najwięcej z reguły ich wstawki ważą dlatego korzystam też z innych.
Bo koduje się je na kolanie w 15 minut i wyglądają jak gówno. Poza tym są w MP4, a ten format rozjeżdża timing, bo wszystkie napisy robi się pod MKV.
Jeśli dla ciebie raw do wersji BD dobrze wygląda, to nigdy nie widziałeś encodu jakiejś lepszej angielskiej grupy. A jak nie chcesz napisów w pliku, to możesz je na stale wyjąć. Trwa to 2 sekundy.
Widać nie każdą grupę z RAW znasz Reinforce robi właśnie w MKV i jakość jest bardzo dobra
Spoko, wymieniłeś akurat najgorszą z możliwych, bo większego gówna niż Reinforce to w internecie nie ma.
Zawyżona waga pliku lekko z 5 razy, bo nie potrafią kodować/robią to byle jak. No ale pobieraj sobie dalej 3 GB powietrza, bo jakości to tam nie ma żadnej. A okazyjnie jeszcze sypią artefaktami.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Chciałam się spytać czy zostanie kiedyś wznowiony projekt tłumaczenia Bakumana 3. Tłumaczenie stanęło na bodajże 17 albo 18 odcinku a mi są potrzebne tłumaczenia od 19 do 25 ponieważ na internecie nie mogę tych odcinków obejrzeć. Chciałabym już zakończyć to anime a stanęłam na takim momencie, że nie mogłam doczekać się co będzie dalej i przeczytałam mangę i teraz chcę zobaczyć jak to będzie wyglądać w wersji animowanej.
Chciałam się spytać czy zostanie kiedyś wznowiony projekt tłumaczenia Bakumana 3. Tłumaczenie stanęło na bodajże 17 albo 18 odcinku a mi są potrzebne tłumaczenia od 19 do 25 ponieważ na internecie nie mogę tych odcinków obejrzeć. Chciałabym już zakończyć to anime a stanęłam na takim momencie, że nie mogłam doczekać się co będzie dalej i przeczytałam mangę i teraz chcę zobaczyć jak to będzie wyglądać w wersji animowanej.
Butazaru kiedyś skończą Bakumana.
klaudia139 napisał:Chciałam się spytać czy zostanie kiedyś wznowiony projekt tłumaczenia Bakumana 3. Tłumaczenie stanęło na bodajże 17 albo 18 odcinku a mi są potrzebne tłumaczenia od 19 do 25 ponieważ na internecie nie mogę tych odcinków obejrzeć. Chciałabym już zakończyć to anime a stanęłam na takim momencie, że nie mogłam doczekać się co będzie dalej i przeczytałam mangę i teraz chcę zobaczyć jak to będzie wyglądać w wersji animowanej.
Może na Wigilię dostaniemy jeden odcinek
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Xam10 napisał:klaudia139 napisał:Chciałam się spytać czy zostanie kiedyś wznowiony projekt tłumaczenia Bakumana 3. Tłumaczenie stanęło na bodajże 17 albo 18 odcinku a mi są potrzebne tłumaczenia od 19 do 25 ponieważ na internecie nie mogę tych odcinków obejrzeć. Chciałabym już zakończyć to anime a stanęłam na takim momencie, że nie mogłam doczekać się co będzie dalej i przeczytałam mangę i teraz chcę zobaczyć jak to będzie wyglądać w wersji animowanej.
Raczej w kwietniu, bo chyba wtedy ich podforum poleci.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Yagami_Raito8920 napisał:Xam10 napisał:Butazaru kiedyś skończą Bakumana.
Raczej w kwietniu, bo chyba wtedy ich podforum poleci.
czyli jeszcze trochę poczekam na dokończenie całej serii.
Witam jakaś dobra duszyczka może dokończyć tłumaczenie tych seri?
Date a Live --> Date a Live - Director's cut (BD) Więcej dodatkowych scen.
Date A Live II Wersja BD (Dodatkowe sceny)
Escha & Logy no Atelier: Tasogare no Sora no Renkinjutsushi - Grupa która miała to tłumaczyć porzuciła projekt. 0/12
Hayate no Gotoku! Cuties - Animesub ost.9/12 epek - 2014.09.09
Magi: The Kingdom of Magic - Animesub ost. 14/25 - 2015.03.21
Rou Kyuu Bu! SS - Animesub ost.8/12 epek - 2014.08.02
Kakumeiki Valvrave - Animesub ost.8/24 epek - 2014.09.25
Shijou Saikyou no Deshi Kenichi OVA - Animesub ost.3/11 - 2014.11.09
Ostatnio edytowany przez XxBhaalxX (2016-01-24 17:24:24)
Witam jakaś dobra duszyczka może dokończyć tłumaczenie tych seri?
Hayate no Gotoku! Cuties - Animesub ost.9/12 epek
Magi: The Kingdom of Magic - Animesub ost. 14/25
2010 rok i nadal piszesz w złych tematach...
XxBhaalxX napisał:Witam jakaś dobra duszyczka może dokończyć tłumaczenie tych seri?
Escha & Logy no Atelier: Tasogare no Sora no Renkinjutsushi - Grupa która miała to tłumaczyć porzuciła projekt. 0/12Hayate no Gotoku! Cuties - Animesub ost.9/12 epek - 2014.09.09
Magi: The Kingdom of Magic - Animesub ost. 14/25 - 2015.03.21
Rou Kyuu Bu! SS - Animesub ost.8/12 epek - 2014.08.02
Kakumeiki Valvrave - Animesub ost.8/24 epek - 2014.09.25
Shijou Saikyou no Deshi Kenichi OVA - Animesub ost.3/11 - 2014.11.09
2010 rok i nadal piszesz w złych tematach...
Że co? Poczęte i nie dokończone są? Tak. Linki do autorów i serii są? Tak.
Może z tymi BD to i zły temat ale jak by nie patrzeć też są nie dokończone.
Może ktoś miły się trafi i to skończy. Regulaminu nie złamałem.
Ostatnio edytowany przez XxBhaalxX (2016-01-24 17:24:44)
Date A Live -Director's Cut Edition
25 minut więcej, co to jest...
Edit: Ale zajmę się tym, bo sam jestem ciekawy jakie sceny dodali.
Date A Live 2 BD
Szukałem w internecie i coś nie za bardzo to widzę. A jak już to grupę FFF, ale datę wydania 2013 i nic nie pisze o dodatkowych scenach, a nie wiem czy posiada te dodatkowe sceny, ktoś musiałby potwierdzić, czy to nowa czy stara wersja.
Ostatnio edytowany przez Badder (2015-11-26 19:04:33)
Date A Live -Director's Cut Edition
25 minut więcej, co to jest...Date A Live 2 BD
Szukałem w internecie i coś nie za bardzo to widzę. A jak już to grupę FFF, ale datę wydania 2013 i nic nie pisze o dodatkowych scenach, a nie wiem czy posiada te dodatkowe sceny, ktoś musiałby potwierdzić, czy to nowa czy stara wersja.
Ale zawsze te 25 minut więcej ;D
Choć nie wiedziałem że DC jest jeszcze bardziej rozszerzony od BD.
Wydaje mi się że niezależnie od kogo (kto uploud-ował) jest wersja DAL 2 BD, zawiera rozszerzone odcinki.
Sakigake!! Cromartie Koukou zostało dawno temu ukończone w związku z Anfo-Event
Link do aniDB http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … e&aid=1099
Oraz do źródła gdzie można anime znaleźć (ostatni post na dole strony) http://anfo-event.pl/viewtopic.php?f=36&t=71
Kimagure Orange Road 39/48 2014.01.05 bigdo
AniDB: https://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?s … me&aid=153
i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.
Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612