Nie jesteś zalogowany.
Jeszcze raz przeczytaj swojego poprzedniego posta, a potem mojego, tylko tym razem ze zrozumieniem.
A dałem się strollować... Coś robimy, coraz więcej z nas zaczyna udostępniać swoje napisy coraz węższemu gronu odbiorców, w tym ja.
Hardki efektu nie przyniosły, jak widać shitden postanowił i je wrzucać.
Ale dochodzę do wniosku, że i to nie wystarcza, dobry był pomysł z wstrzymaniem sezonu letniego, ale jak ktoś już pisał, pseudo-tłumacze się znajdą.
Jedyną drogą do walki z onlajnami jest zamknięcie ANSI. Pseudo tłumacze to nie nasz problem, większym jest solidarna rezygnacja z wydawania jakichkolwiek subów.
Onlajny jako takie niech sobie istnieją, ale niech szanują tłumaczy.
Jak shitdan sam będzie tworzył napisy do anime, albo będzie otrzymywał zgodę od tłumacza, niech zarabia na reklamach.
Można zrobić ankietę którą nakłonimy Kane do miesięcznego wyłączenia strony, nawet pseudo tłumacze nie wrzucą nowych subów.
Ostatnio edytowany przez ksenoform (2013-05-31 15:09:18)
Ignorując wszelkiego rodzaju zbędne komunikaty w twojej wersji, mam tylko jedno pytanie: dlaczego publicznie mnie oczerniasz? Wiedz, iż jestem jednym z 73400 użytkowników „shindena“ i nie zgadzam się na to, aby ktoś mnie nazywał baranem. Totalnie nie interesuje mnie wasza polityka i wasze wojny słowne, ale mnie proszę w to nie mieszać. Jeżeli nadal ktokolwiek będzie mnie w ten sposób oczerniać, wytoczę proces o pomówienie i wtedy już nie będzie tak wesoło. Mam nadzieję, że zrozumiesz co mam namyśli i zaniechasz tychże idiotycznych komunikatów, które oczerniają inne osoby
Pośmiejmy się razem.
BTW. Na blogu napisał ze swoje konta G+, więc możecie sobie pobuszować po jego danych osobowych. Jest nawet zdjęcie.
Nie, nie, nie.
Jeszcze raz powtarzam - wyłączenie strony to nie jest dobry pomysł. Utrudni to życie nie tylko siundenowcom, ale także zwykłym użytkownikom.
A to, że np: będziecie wysyłać napisy wybranym nic nie da, no ktoś "mądry" kto udostępni napisy siundenowi pewnie się znajdzie.
ANSI nie trzeba zamykać - wystarczy wyłączyć funkcję dodawania nowych napisów na okres całego sezonu. Forum musi zostać, bo gdzie będziemy się nabijać z problemów prosiaków, jak nie tutaj?
(...) Jest nawet zdjęcie.
To co? Memy? Przecież "znaleźliśmy je w internetach, więc możemy z niego skorzystać".
http://gamesub.pl/ -> Nie gadamy, tłumaczymy
Nie, nie, nie.
Jeszcze raz powtarzam - wyłączenie strony to nie jest dobry pomysł. Utrudni to życie nie tylko siundenowcom, ale także zwykłym użytkownikom.
A to, że np: będziecie wysyłać napisy wybranym nic nie da, no ktoś "mądry" kto udostępni napisy siundenowi pewnie się znajdzie.
Podawałem koncepcję, że można je robić, ale nie wydawać. Potem na końcu sezonu by się zbiorczo wydało. Nikt wtedy nie ucierpi, a chyba ludzie będą na tyle wyrozumiali, że poczekają. Siundeny zostaną nagle zamrożone i powinno to coś dać do myślenia i pokazać. No ale to taka wstępna koncepcja. Pewnie da się coś ciekawszego wymyślić.
Nie, nie, nie.
Kane nie wyłączy ANSI. Wysyłanie z początku może i bez sensu ktoś z wybranych by podesłał dla shindena ale taki cham po prostu by odpadł z listy i to zmniejsza prawdopodobieństwo ze ktoś to zauploaduje
Ostatnio edytowany przez Witax (2013-05-31 15:22:09)
i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.
Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612
To co? Memy? Przecież "znaleźliśmy je w internetach, więc możemy z niego skorzystać".
"Typowy Shindenowiec"
IdolWSzutrab7 napisał:Ignorując wszelkiego rodzaju zbędne komunikaty w twojej wersji, mam tylko jedno pytanie: dlaczego publicznie mnie oczerniasz? Wiedz, iż jestem jednym z 73400 użytkowników „shindena“ i nie zgadzam się na to, aby ktoś mnie nazywał baranem. Totalnie nie interesuje mnie wasza polityka i wasze wojny słowne, ale mnie proszę w to nie mieszać. Jeżeli nadal ktokolwiek będzie mnie w ten sposób oczerniać, wytoczę proces o pomówienie i wtedy już nie będzie tak wesoło. Mam nadzieję, że zrozumiesz co mam namyśli i zaniechasz tychże idiotycznych komunikatów, które oczerniają inne osoby
Pośmiejmy się razem.
BTW. Na blogu napisał ze swoje konta G+, więc możecie sobie pobuszować po jego danych osobowych. Jest nawet zdjęcie.
Lepiej uważajmy, przeca on jest jednym z 73400 użytkowników shindena, musimy się mieć na baczności.
To jest jak mafia, naprawdę trzeba uważać.
ANSI nie trzeba zamykać - wystarczy wyłączyć funkcję dodawania nowych napisów na okres całego sezonu.
Ej, panie, ja tłumaczę nieco starsze serie, dlatego ta opcja mi się nie podoba, tak samo jak wyłączenie ANSI.
Ostatnio edytowany przez Sasha1 (2013-05-31 15:31:30)
ANSI nie trzeba zamykać - wystarczy wyłączyć funkcję dodawania nowych napisów na okres całego sezonu. Forum musi zostać, bo gdzie będziemy się nabijać z problemów prosiaków, jak nie tutaj?
Besamir napisał:(...) Jest nawet zdjęcie.
Mimo wszystko uważam, że to nie jest dobry pomysł. Przecież zwykli ludzie też chcą oglądać nowe serie. W końcu SnK się samo nie obejrzy. Teoretycznie można to przebolec, ale to oznaczałoby, że użytkownicy siundena też dali by radę. Mogliby się okazać, że wyszedł by skutek zupelnie odwrotny niż zamierzony. Jeśli pojawiłyby się tłumaczenia od shindena to ci, ktorzy teraz pobierają poszliby oglądać u niego chcąc nie być w tyle z nowymi seriami. A gdy możliwość wstawiania nowych napisów byłaby na powrót otwarta siunden dalej by kradł.
IdolWSzutrab7 napisał:Ignorując wszelkiego rodzaju zbędne komunikaty w twojej wersji, mam tylko jedno pytanie: dlaczego publicznie mnie oczerniasz? Wiedz, iż jestem jednym z 73400 użytkowników „shindena“ i nie zgadzam się na to, aby ktoś mnie nazywał baranem. Totalnie nie interesuje mnie wasza polityka i wasze wojny słowne, ale mnie proszę w to nie mieszać. Jeżeli nadal ktokolwiek będzie mnie w ten sposób oczerniać, wytoczę proces o pomówienie i wtedy już nie będzie tak wesoło. Mam nadzieję, że zrozumiesz co mam namyśli i zaniechasz tychże idiotycznych komunikatów, które oczerniają inne osoby
Pośmiejmy się razem.
To już nawet nie jest baran, tylko regularny debil , i w sumie nie wiem czy wypada się z takich śmiać
P.S. Ten tekst nadaje się do tematu "Coś śmiesznego"
Ostatnio edytowany przez FusRoDah! (2013-05-31 16:04:28)
Na stronach shindena jest napisane, że napisy pochodzą z "ogólno_dostępnych źródeł", więc tak teoretycznie się nie stanie, a jeśli jednak, to przynajmniej odpadnie im kolejny argument. Spróbować nikomu nie zaszkodzi, a wielu już to robi z powodzeniem.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Sledziu_w napisał:To co? Memy? Przecież "znaleźliśmy je w internetach, więc możemy z niego skorzystać".
"Typowy Shindenowiec"
This
Hmm, zamknięcie ANSI może i przyniosłoby efekt ale może być też tak jak mówi chaisab - może to przynieść odwrotny efekt czy chwilowe rozwiązanie problemu. Bardziej bym się tutaj zastanowił nad kwestią ściągania napisów - jak ograniczyć download, aby pobierali tylko ludzie postronni, a nie złodzieje z shindena.
@up. O coś takiego mi chodzi
Ostatnio edytowany przez Bobek (2013-05-31 15:49:19)
Hmm, zamknięcie ANSI może i przyniosłoby efekt ale może być też tak jak mówi chaisab - może to przynieść odwrotny efekt czy chwilowe rozwiązanie problemu. Bardziej bym się tutaj zastanowił nad kwestią ściągania napisów - jak ograniczyć download, aby pobierali tylko ludzie postronni, a nie złodzieje z shindena.
Chciałbym przypomnieć, że shinden nie jest jedyny. Jest o wiele, wiele więcej stron z anime-online.
Dlatego gdy piszecie, że napisy są kradzione, dawajcie "onlajny", a gdy chodzi o kasę, dopiero wtedy "shinden".
Ostatnio edytowany przez Sasha1 (2013-05-31 15:55:22)
Brak napisów przez jakiś czas może zmotywowałby kogoś do nauki angielskiego.
Przeróżne onlajny miałyby poważny problem, gdyby chociażby przez miesiąc nie pojawiały się żadne suby do nowo wychodzących serii.
@Sasha1. Shinden i tak jest symbolem reszty, każdy wie o co chodzi.
@Sasha1. Shinden i tak jest symbolem reszty, każdy wie o co chodzi.
Coś nie bardzo, bo jak tak piszesz, to osoby niewtajemniczone mogę pomyśleć, że tylko shinden kradnie, a tak nie jest.
Dlatego mi to nie pasuje.
Ostatnio edytowany przez Sasha1 (2013-05-31 16:00:00)
Nie ma to jak plujący się o swoje prawa ludzie, którzy robią coś jeszcze bardziej godnego pogardy. Wykorzystywanie zdjęć zwykłych użytkowników do naśmiewania się z nich tylko dlatego, że lubią korzystać z niewygodnej dla was strony.
I jak tu potem kogokolwiek poważnie traktować?