Nie jesteś zalogowany.
Zasadniczo nigdy nie piszę, bo nie lubię, ale od jakiegoś czasu śledzę ten temat i to co się w nim wypisuje. Czasami po prostu padam pod biurko, czytając teksty jakie się tu pojawiają a czasami ogólny poziom argumentów obu stron, po prostu mnie osłabia.
Ale teraz nie wytrzymałam - Zmora w pełni się zgadzam, jeśli ktoś nie chce niech nie wchodzi na shindena, a jeśli tysiące chcą to niech wchodzą, ich sprawa. Natomiast to nie o to się rozchodzi. Tłumacze nie chcą aby ich tłumaczenia były tam przetwarzane i udostępniane, a tak się dzieje. Po to powstało ansi, aby każdy kto chce mógł pobrać napisy do anime i je na własna potrzebę użytkować. Na to zgodzili się tłumacze udostępniając je.
To co robią serwisy on-line to już zupełnie inna sprawa, jeśli tłumacz nie ma nic przeciwko, oczywiście, serwis może wykorzystać jego napisy i je przetwarzać, ale powinien najpierw uzyskać zgodę. Jeśli tłumacz jej nie wyraża, to wykorzystywanie jego tłumaczeń jest zwykłym chamstwem i złodziejstwem, i tyle... Pomijam tu już całą kwestię zarabiania na reklamach itp. Jeśli shinden chce udostępniać anime z napisami niech uploaderzy sami te napisy robią i będzie cacy.
Co do stwierdzenia, że korzystanie z serwisów on-lin jest łatwiejsze i mniej czasochłonne niż ściąganie anime, więc tysiącom się podoba i dlatego tłumacze powinni przestać pyszczyć, bo są w mniejszości, to już szczyt, bo równie dobrze mogła bym powiedzieć, że bardziej by mi się podobało, a podejrzewam że większości również, brać sobie rzeczy ze sklepów i za nie nie płacić, a właściciele sklepów powinni się cieszyć, że w ogóle do nich wchodzimy, a nie wyzywać nas w takim przypadku od złodziei i policje wzywać . Pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez neferu (2013-06-02 20:53:07)
bodzio napisał:zmora150 napisał:Quithe prośba, usuń tamten temat, bo rzygałem tęczom jak go czytałem, zeedytowałem tamte posty bo dyskusji tu nie można prowadzić, bo zaraz wyjeżdżają z tematem jak nie mają argumentów. Z góry dzięki :p
No za taką edycję należy się ban.
Mam przecież prawo robić z swoim tekstem wszystko, tak jak ty usunąłem napisy z animesub, tak ja chcę usunięcia tamtego tematu. Logiczne co ? Więc poedytowałem nim usunie go ktoś
Akurat mało masz do gadania w tym wypadku. Do tej pory bany za to leciały i czekam już tylko na wypowiedź pozostałych modów.
Ostatnio edytowany przez Quithe (2013-06-02 17:49:56)
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
zmora150 napisał:bodzio napisał:No za taką edycję należy się ban.
Mam przecież prawo robić z swoim tekstem wszystko, tak jak ty usunąłem napisy z animesub, tak ja chcę usunięcia tamtego tematu. Logiczne co ? Więc poedytowałem nim usunie go ktoś
Akurat mało masz do gadania w tym wypadku. Do tej pory bany za to leciały i czekam już tylko na wypowiedź pozostałych modów.
Ale czy nie mam prawa do własności intelektualnej ? Czy tu panuję bezprawie ? Ja te posty napisałem i mogłem z nim co chciałem zrobić, chyba się nie mylę ?
A banem się nie przejmuję akurat Po prostu usuniesz im osobę na którą brak argumentów
A sam nie muszę nic pisać, bo jak wszyscy piszą, ciągle to samo jest powielane
Ostatnio edytowany przez zmora150 (2013-06-02 17:51:26)
zmora, dlatego też nie usuwamy kont na prośbę, tylko banujemy na stałe, żeby nie rozwalać forum i tematów poprzez usuwanie postów. To, co zrobiłeś, jest po prostu frajerstwem.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
zmora, dlatego też nie usuwamy kont na prośbę, tylko banujemy na stałe, żeby nie rozwalać forum i tematów poprzez usuwanie postów. To, co zrobiłeś, jest po prostu frajerstwem.
Dziękuję, ale regulamin tego nie zabrania, jak byście mieli konkretne napisany to mógłbyś mnie zbanować, ale w tym wypadku byłoby tylko twoje widzimisię, mylę się ?
Przecież jest jedno prawo - uniwersalne dla wszystkich for: mod ma zawsze rację. Warto dopisać do FAQ lub regulaminu.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-06-02 17:57:12)
Quithe napisał:zmora, dlatego też nie usuwamy kont na prośbę, tylko banujemy na stałe, żeby nie rozwalać forum i tematów poprzez usuwanie postów. To, co zrobiłeś, jest po prostu frajerstwem.
Dziękuję, ale regulamin tego nie zabrania, jak byście mieli konkretne napisany to mógłbyś mnie zbanować, ale w tym wypadku byłoby tylko twoje widzimisię, mylę się ?
Nie tylko moje. Za czasów Twojej aktywności już to działało. Żegnamy Cię na trzy miesiące.
I na tym kończymy rozdział zmory150, proszę wrócić do części zasadniczej wątku.
EDIT
zmora na własną prośbę odchodzi na stałe.
Zasadniczo nigdy nie piszę bo nie lubię, ale od jakiegoś czasu śledzę ten temat i to co się na nim wypisuje, czasami po prostu padam pod biurko na teksty jakie się tu pojawiają a czasami ogólny poziom argumentów obu stron po prostu mnie osłabia. Ale teraz nie wytrzymałam Zmora w pełni się zgadzam jeśli ktoś nie chce niech nie wchodzi na shindena, a jeśli tysiące chcą to niech wchodzą ich sprawa. Natomiast to ni o to się rozchodzi. Tłumacze nie chcą aby ich tłumaczenia były tam przetwarzane i udostępniane, a tak się dzieje. Po to powstało ansi aby każdy kto chce mógł pobrać napisy do anime i je na własna potrzebę użytkować. Na to zgodzili się tłumacze je udostępniając. To co robią serwisy on-line to już zupełnie inna sprawa, jeśli tłumacz nie ma nic przeciwko oczywiście serwis może wykorzystać jego napisy i je przetwarzać ale powinien najpierw uzyskać zgodę. Jeśli tłumacz jej nie wyraża to wykorzystywanie jego tłumaczeń jest zwykłym chamstwem i złodziejstwem, i tyle... Pomijam tu już całą kwestię zarabiania na reklamach itp. Jeśli shinden chce udostępniać anime z napisami niech uploaderzy sami te napisy robią i będzie cacy
Co do stwierdzenia że korzystanie z serwisów on-lin jest łatwiejsze i mniej czasochłonne niż ściąganie anime i dlatego tysiącom się podoba i dlatego tłumacze powinni przestać pyszczyć bo są w mniejszości to już szczyt, bo równie dobrze mogła bym powiedzieć że bardziej by mi się podobało a podejrzewam że większości również brać sobie rzeczy ze sklepów i za nie nie płacić, a właściciele sklepów powinni się cieszyć, że w ogóle do nich wchodzimy, a nie wyzywać nas w takim przypadku od złodziei i policje wzywaćPozdrawiam
90% ANSI doczytało do pierwszego "bo". Nie użyłeś przecinka. Twoja wypowiedź jest warta tyle co splunięcie.
Sam więc rozumiesz, że nie możemy się zgodzić z Twoimi argumentami. Naucz się pisać poprawnie i wtedy wróć. ^^
Pozdrawiam. <-- kropka!
Nie oglądam onlajn!
Bo choć jedno nad nami niebo, każdy co innego widzi w nim.
I z tylu chmur ponad głową czarną Ty, a ja różową wybrałbym. ♫♪
Zasadniczo nigdy nie piszę bo nie lubię, ale od jakiegoś czasu śledzę ten temat i to co się na nim wypisuje, czasami po prostu padam pod biurko na teksty jakie się tu pojawiają a czasami ogólny poziom argumentów obu stron po prostu mnie osłabia. Ale teraz nie wytrzymałam Zmora w pełni się zgadzam jeśli ktoś nie chce niech nie wchodzi na shindena, a jeśli tysiące chcą to niech wchodzą ich sprawa. Natomiast to ni o to się rozchodzi. Tłumacze nie chcą aby ich tłumaczenia były tam przetwarzane i udostępniane, a tak się dzieje. Po to powstało ansi aby każdy kto chce mógł pobrać napisy do anime i je na własna potrzebę użytkować. Na to zgodzili się tłumacze je udostępniając. To co robią serwisy on-line to już zupełnie inna sprawa, jeśli tłumacz nie ma nic przeciwko oczywiście serwis może wykorzystać jego napisy i je przetwarzać ale powinien najpierw uzyskać zgodę. Jeśli tłumacz jej nie wyraża to wykorzystywanie jego tłumaczeń jest zwykłym chamstwem i złodziejstwem, i tyle... Pomijam tu już całą kwestię zarabiania na reklamach itp. Jeśli shinden chce udostępniać anime z napisami niech uploaderzy sami te napisy robią i będzie cacy
Co do stwierdzenia że korzystanie z serwisów on-lin jest łatwiejsze i mniej czasochłonne niż ściąganie anime i dlatego tysiącom się podoba i dlatego tłumacze powinni przestać pyszczyć bo są w mniejszości to już szczyt, bo równie dobrze mogła bym powiedzieć że bardziej by mi się podobało a podejrzewam że większości również brać sobie rzeczy ze sklepów i za nie nie płacić, a właściciele sklepów powinni się cieszyć, że w ogóle do nich wchodzimy, a nie wyzywać nas w takim przypadku od złodziei i policje wzywaćPozdrawiam
No tak, ale onlajnowce mają niepodważalny argument którego nie idzie w stanie obalić!
"Znalazłem to w necie, tak więc mogę robić z tym co chcę"
DEAL WITH IT!
coellus napisał:A ja mam najlepszy pomysł - bany za każdą następną propozycję zrobienia z ansi onlajna.
To niech postawią tracker, stronę, wykupią shelle do uploadu i wrzucają hardy.
Które będą rąbane jak valvrave? Nie, dzięki. Jeszcze tego trzeba, żeby pijawki miały mniej do roboty i gotowe hardy do wrzucenia.
bodzio napisał:Pośmiejcie się.
Zmora, ty też siebie tam poczytaj.To chyba lepsze. Coellus mnie zaintrygowała ;p
Pozostały jedynie catche google'a
Ty dulowaty userze!
No tak, ale onlajnowce mają niepodważalny argument którego nie idzie w stanie obalić!
"Znalazłem to w necie, tak więc mogę robić z tym co chcę"DEAL WITH IT!
Niesamowite! Jednak potrafią zrozumieć, nawet gdy gwałci się interpunkcję!
Ostatnio edytowany przez ofca_ciemnosci (2013-06-02 18:18:43)
Nie oglądam onlajn!
Które będą rąbane jak valvrave? Nie, dzięki. Jeszcze tego trzeba, żeby pijawki miały mniej do roboty i gotowe hardy do wrzucenia.
Co za różnica czy rąbane napisy, czy hardy? Oo
Napisami solo można sobie tyłek podetrzeć - z AV są przynajmniej coś warte dla oglądających.
Rynek się zmienił - to już nie te czasy, kiedy internety w polskich siołach pozwalały na zupowanie odcinka w 5h i ściągnięcie w 2. Spora część oglądających pewnie szybciej przerzuciłaby się na download, gdyby miała go w jednym miejscu i od razu po polsku.
Nie wspominając o tym, że w harda dużo łatwiej wrzucić jakieś ideolo, czy Napisy przygotował/a XXX/grupa YYY dla strony www.
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
kishida napisał:No tak, ale onlajnowce mają niepodważalny argument którego nie idzie w stanie obalić!
Cały jeden przecinek. No, przyznaję, że talent niespotykany.
Ostatnio edytowany przez Hyrule (2013-06-02 20:06:38)
coellus napisał:Które będą rąbane jak valvrave? Nie, dzięki. Jeszcze tego trzeba, żeby pijawki miały mniej do roboty i gotowe hardy do wrzucenia.
Co za różnica czy rąbane napisy, czy hardy? Oo
No właśnie, co za różnica? Żadna. Więc siłą rzeczy twój pomysł można o kant 4 liter potłuc, podobnie jak ansi-onlajn.
Edytka. Jest różnica. Nie ma co pijawkom życia ułatwiać, co już zresztą wspomniałam.
Ostatnio edytowany przez coellus (2013-06-02 20:14:42)
Ty dulowaty userze!
ofca_ciemnosci napisał:kishida napisał:No tak, ale onlajnowce mają niepodważalny argument którego nie idzie w stanie obalić!
Cały jeden przecinek. No, przyznaję, że talent niespotykany.
Nie no. Chodziło mi o to, że cytowana przeze mnie osoba zrozumiała wypowiedź użytkownika ~neferu. A jak ktoś pisze tak jak neferu to przeważnie zostaje potraktowany kijem Więc czyli jednak da się zrozumieć, no ale nie ważne;p
Rynek się zmienił - to już nie te czasy, kiedy internety w polskich siołach pozwalały na zupowanie odcinka w 5h i ściągnięcie w 2.
Abstrahując od reszty wypowiedzi, internety na żetony to dalej norma w polskich realiach. Ja mam asymetryczne łącze 6Mb. Co oznacza, że pobieram z max prędkością ~720kb/s, a wysyłam ~90kb/s. Czyli uploadowanie odcinka o wadze ~500Mb trwałoby u mnie półtorej godziny! Drewno! xD
Nie oglądam onlajn!
ofca_ciemnosci, ponieważ nie jestem stąd. Udzielam się z egoistycznych pobudek, po prostu chcę by napisy dalej wychodziły, jakość nie spadała tylko rosła, tak wiec nie rozumiem ludzi z onlajnów. Chyba już są na takim poziomie fanatyzmu i kultu danej strony online, że zapominają o prostych sprawach. Plujesz na zdanie tłumaczy, to licz, że nie zachęcasz ich do dalszej pracy, tym samym miej przetłumaczonych animu.
Ogólnie brzmi to śmiesznie, że posunięcia które służą własnemu dobru w postaci napisów, nie są standardem, wręcz przeciwnie, ludzie jadą po tłumaczach. To przeczy logice
PS.
Ja tutejszych userów nawet nie lubię
PS.
Ja tutejszych userów nawet nie lubię
Ja Ciebie też.
No właśnie, co za różnica? Żadna. Więc siłą rzeczy twój pomysł można o kant 4 liter potłuc, podobnie jak ansi-onlajn.
Edytka. Jest różnica. Nie ma co pijawkom życia ułatwiać, co już zresztą wspomniałam.
Postaram się w możliwie prosty i zrozumiały sposób:
onlajn dobry - na online kliknąć 3 razy i obejrzeć odcinek,
'ANSI' złe - na 'ANSI' kliknąć i mieć dziwny plik, nie obejrzeć odcinka.
Podprowadzać będą tak czy tak - można więc tworzyć coś, dzięki czemu łatwiej dotrzeć do oglądających i trudniej modyfikować. Można też z manierą 3-latka płakać, tupać nogami, czy zabrać zabawki z piaskownicy.
Nic to - poczekamy do sezonu letniego. Póki co mam brzydkie przeczucie, że zabawki nie zostaną zabrane, a męczeństwo i próby zwracania na siebie uwagi będa trwały w najlepsze.
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
https://www.facebook.com/HejtedFandom/p … 4300641886 Coś ciekawego do poczytania a raczej żałosnego nad wyższością onshitu
i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.
Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612
https://www.facebook.com/HejtedFandom/p … 4300641886 Coś ciekawego do poczytania a raczej żałosnego nad wyższością onshitu
Troll chyba.
Ostatnio edytowany przez SoheiMajin (2013-06-03 03:36:13)
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime