Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Właśnie chciałem sobie wyciąć ending z Fate Stay Night i wgrać na moją Sonke, ale ending znikł!
Jak robiłem napisy do odcinków to był, a w sumie jak się zastanowię to jak od 16 już go w Aegisub nie widziałem, a w MPC i BestPlayer też teraz go nie ma:/ Od razu po odcinku jest zapowiedź następnego :/
Odcinki z serii Fate Stay Night [720p,BluRay,x264] – THORA
może były podlinkowane jako osobne pliki i w ogóle ich nie było w odcinkach, THORa chyba tak robi...
edit:
no tak na pewno były wnioskując z detali podanych tutaj
powinieneś mieć takie dwa pliki:
# Fate_Stay_Night_Creditless_OP1_[720p,BluRay,x264]_-_THORA.mkv (83.02 megabyte)
# Fate_Stay_Night_Creditless_OP2_[720p,BluRay,x264]_-_THORA.mkv (88.91 megabyte)
Ostatnio edytowany przez Isao (2009-08-04 18:23:27)
Mam je w tym samym folderze. Openingi są ale endingu nie ma :/
to pobierz je jak nie masz
Mówię, że mam wszystkie!
Mówiąc, że nie mam endingu chodziło mi, że podczas oglądania go nie ma.
a tych pierwszych epkach go masz czy we wszystkich ci sie już nie pokazuje ?
Wyjaśnijmy, bo piszesz nieco mgliście. Masz plik z endinigiem w tym samym folderze, co odcinki anime? Jeżeli tak i przy oglądaniu ładuje się OP, a ED już nie, to mam pytanie. Przemuksowaywałeś ending (tzn. dogrywałeś coś do pliku, np napisy, przekodowywałeś go, robiłeś cokolwiek), jeżeli tak, to zmieniłeś jego SUID i w takim wypadku będziesz musiał odpowiednio pozmieniać skrypty we wszystkich plikach mkv. Prostszym rozwiązaniem jest oczywiście jego ściągnięcie od nowa i nie tykanie pod żadnym pozorem.
Ostatnio edytowany przez Nighthanter (2009-08-04 19:21:32)
Na pewno posiadasz ten plik Fate_Stay_Night_ED_[720p,BluRay,x264]_-_THORA.mkv w katalogu z odcinkami anime?
Tak.
Ściągnąłem na nowo ending podmieniłem i nadal nie ma :/
Daje ss:
Ostatnio edytowany przez nyga (2009-08-04 20:37:31)
W Haali? Nie rozumiem ;p
Jak tam dojść ?
@znalazłem, działa! Dzięki wielkie! :*:*
Ostatnio edytowany przez nyga (2009-08-04 20:47:27)
mam podobny problem, w Haali ustawiłem "try to open linked files" na yes, jednak ciągle w FSN endingu nie wyświetla (w jego miejsce daje kawałek początku odcinka) a później wyświetla zapowiedź następnego epa. Opening wyświetla (swoją drogą nawet, jeśli nie ma plików openingów w folderze z odcinkami). Odtwarzacz MPC / SubEdit - i tu i tu to samo.
Wszystkie pliki op/ed są, kodeki jakie mam zainstalowane w systemie to FFDShow + Matroska Pack
Ostatnio edytowany przez PiotrG (2009-08-14 13:52:57)
Ale masz to w tym samym folderze, right?
Wystarczy tylko zainstalować zestaw kodeków jak CCCP i oglądać to w MPC zostawiając wszędzie standardowe ustawienia, to nie może nie działać.
OP w FSN wyświetla ci się dlatego, że THORA go nie wycięła i nie dodała osobno.
ok po zainstalowaniu CCCP wszystko działa, widocznie sam Matroska Pack nie dawał rady.
Strony 1