Nie jesteś zalogowany.
No dobra. Mój błąd. Komunikat wskazywał błąd również w suid enda który był podobnie skopany jak op ;]
Po podmianie suid'ów na prawidłowe zauważyłem, że odcinek został skrócony o op ied właśnie(czyli nie ma ani ich ani powtórzeń a to jakiś postęp ;]). Przeczytałem, że trzeba w global dać chapter file więc dałem ten wymuxowany z pliku pierwotnego. Jednak dalej nie ma. Coś jeszcze tu trzeba dać:
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
Jak dałeś ten pierwotny z pliku, to się nie dziw, że ci nie działa, bo skoro wcześniej nie działał, to czemu nagle po przemuksowaniu miałoby być okej? Wmuksuj ten z poprawionymi SUID.
Nie zrozumiałeś mnie(albo źle się wyraziłem...). W chapter editor dałem ten poprawiony a w global dałem chapter file z pliku pierwotnego
edit: <puka się w czoło> no tak... op i ed nie mają czasu rozpoczęcia... zaraz poustawiam i zobaczę czy będzie działać
edit2: weź pod uwagę fakt, że tymek trochę już w tym siedzi i nie potrzebuje tak dokładnych wyjaśnień. Mimo wszystko dzięki ;]
Ostatnio edytowany przez Sidorf (2009-10-18 21:26:13)
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
O mój Boż... Dość, koniec. Zrobię to, co zrobił FAiM.
Z tego co pamiętam, to już wszystko było napisane, więc nie widzę sensu się powtarzać.
A tobie, Sidorf, radzę raz jeszcze przeczytać ten temat od poczatku do końca, ale ze zrozumieniem.
Nie mam zamiaru prowadzić ludzi kroczek po kroczku, jak to się robi. Na necie masz tutoriale, w których wszystko jest opisane jeszcze ogólniej i do tego po angielsku. Jeżeli nie potrafisz tego zrobić, czytając ten temat, to znaczy, że to po prostu dla ciebie za trudne.
Ostatnio edytowany przez Nighthanter (2009-10-18 21:26:49)
odkopię temat i poproszę by mi ktoś przystępnie wytłumaczył dlaczego to działa i gdzie jest SUID
<!-- <!DOCTYPE Tags SYSTEM "matroskatags.dtd"> -->
<Chapters>
<EditionEntry>
<EditionFlagHidden>0</EditionFlagHidden>
<EditionFlagDefault>0</EditionFlagDefault>
<EditionUID>2763764100</EditionUID>
<ChapterAtom>
<ChapterUID>20173729</ChapterUID>
<ChapterTimeStart>00:00:00.000000000</ChapterTimeStart>
<ChapterFlagHidden>0</ChapterFlagHidden>
<ChapterFlagEnabled>1</ChapterFlagEnabled>
<ChapterDisplay>
<ChapterString>OP</ChapterString>
<ChapterLanguage>eng</ChapterLanguage>
</ChapterDisplay>
</ChapterAtom>
<ChapterAtom>
<ChapterUID>1858194339</ChapterUID>
<ChapterTimeStart>00:01:44.646000000</ChapterTimeStart>
<ChapterDisplay>
<ChapterString>kurenai - 01: Climactic Night</ChapterString>
</ChapterDisplay>
</ChapterAtom>
<ChapterAtom>
<ChapterUID>3181384120</ChapterUID>
<ChapterTimeStart>00:22:54.541000000</ChapterTimeStart>
<ChapterDisplay>
<ChapterString>ED</ChapterString>
</ChapterDisplay>
</ChapterAtom>
<ChapterAtom>
<ChapterUID>3228786052</ChapterUID>
<ChapterTimeStart>00:24:24.422000000</ChapterTimeStart>
<ChapterDisplay>
<ChapterString>Preview</ChapterString>
</ChapterDisplay>
</ChapterAtom>
</EditionEntry>
</Chapters>
zmuxowałem OP i ED więc zmieniłem SUID, pliku .xml nie zmieniałem a one i tak się linkują. czemu?
Ostatnio edytowany przez camel (2010-01-29 17:58:47)
jesteś pewien, że się linkują, a nie są normalnie w pliku? - bo tak to wygląda...
Linkowanie do OP/ED z losowego odcinka to czysty idiotyzm. NC ujdzie, bo przynajmniej jest w tym jakaś logika...
KieR napisał:który ma na celu zaoszczędzenie zbędnego miejsca
Kolejny głupi mit... akurat THORA to strzał w kolano .
rambo102 napisał:Można sobie samemu połączyć jak komu pasuje i nawet się przy tym nie napracować
Niestety, ale nie zawsze jest tak różowo... nawet nie będę zaczynał tego tematu, bo i tak bym go nie wyczerpał.
A dodając do tego jeszcze fakt, że przy OP/ED z losowego odcinka byłby to szczyt idiotyzmu... ale jak kto lubi :p.
_KiRA napisał:W MKV Toolnix można to jeszcze prościej zrobić.
Niby jak? Przecież po to powstał ten programik, żeby było prościej i szybciej - by nie było trzeba ręcznie ciąć, a potem łączyć masy plików mkv...
Podaj te konkretne przykłady, bo ja tu na razie widzę lanie wody bez konkretów.
Ja zgadzam się na razie z twoim zdaniem tylko wtedy, kiedy w każdym odcinku jest inny op i ed, lub jest to taki op i ed, który żre bitów mniej niż najbardziej statyczna scena w odcinku.