Nie jesteś zalogowany.
Witam!
Przeglądając wczoraj "NyaaTorrents" w poszukiwaniu ciekawych (starszych) serii, natknąłem się na kilka torrentów z wszystkimi odcinkami Mazinger'a Z w RAW'ie (czyli czysty ep, bez żadnych subów - komu ja to tłumaczę ). Jednak, mimo początkowej radości moje obawy co do żywotności torrent'a stały się prawdą. Przed chwilą sprawdzałem w utorrencie paczkę 01-19 - nawet nie chciało się połączyć z żadnym seed'em.
Jaka była moja radość, kiedy w komentarzu do torrent'a ktoś podał link do folderu na Megaupload gdzie pobrać możemy wszystkie 92 epizody tego legendarnego anime!
Tak więc, oto link:
[Zero-Raws] Mazinger-Z (640x480 WMV9+MP3 24fps DVD)
http://www.megaupload.com/?f=EEB6FG2T
Jeśli ktoś oglądał wersję angielskiej grupy Jintymac, to wie że jakością to oni nie grzeszyli (video/audio - jak ze słabego VHS + słabe suby). Ale i tak mają ode mnie wielki plus za to że dali nam możliwość oglądania tej produkcji.
Ktoś zapyta.... Jak z jakością w RAW'ach? Otóż:
Zero-Raws (niebo) - Jintymac (ziemia).
Dodatkowym plusem dla RAW'ów jest to, że odcinki są w całości z openingiem i endingiem (w wersji Jintymac był tylko opening).
RAW'y te aż proszą się, żeby pod nie robić tłumaczenie . Gdybym nie tłumaczył SDF Macross'a to czemu nie... Może znajdzie się inny śmiałek, bo nie chcę robić dwóch projektów naraz.
Nie należy też zapominać o grupie mSubs, która pięknie wydaje anime Great Mazinger (mkv + softsuby + H264 - gdyby tak wydali Mazinger'a Z....). Sam posiadam wszystkie wydane na ten moment epy (dobili do 17) i nie mam powodów do narzekań. Żeby tylko skończyli to co zaczęli.
To co chciałem napisać, napisałem. Mam nadzieję, że pomogłem fanom mechów i anime o "wielkich robotach". Jeśli ktoś się tym zainteresował to proszę coś napisać, podzielić się swoimi przemyśleniami
Pozdrawiam!
Lupin, he's a nice man. Why he's cool, you know, he uses his walther. Yeah, the machine cries, bang bang.