Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Jakiś czas temu, dość przypadkowo natknąłem się na wyżej wymienioną mangę. Pierwsze spojrzenie - powalająca kreska robi naprawdę pozytywne wrażenie. Po przeczytaniu kilku rozdziałów pomyślałem sobie, że to pewnie "kolejna samurajska jatka", ale o dziwo miło się zaskoczyłem. Bliżej nie będę opowiadał historii, bo warto samemu przeczytać. Manga obfituje w brutalne sceny co może podobać się lub nie - kwestia gustu Jest wątek miłosny dla spragnionych, "przemiany" głównego bohatera i wiele innych. Zdecydowanie polecam!
Ostatnio edytowany przez mich102 (2010-01-14 00:52:09)
Kupiłem na jakimś konie cztery pierwsze tomy i również byłem pozytywnie zaskoczony. Ciekawa historia jednego z ważniejszych siekaczy w historii, do tego w ładnym wydaniu Mandragory. Jak wyjdzie dziesiąty tom, to od razu hurtem dokupię wszystkie brakujące, bo imo warto.
BTW: Mandragora ogólnie wydaje ciekawe mangi, o ile dobrze kojarzę.
BTW 2: Masz błąd w tytule w nazwie tematu
Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2010-01-14 00:58:03)
"Skazany na zajebistość"
Genialny tytuł. Szkoda tylko, że polski wydawca chyba go zarzucił. W moim prywatnym rankingu czwartemiejsce (za Blame!, Shin Angyo Onshi i Berserkiem)
Szkoda tylko, że polski wydawca chyba go zarzucił.
Coś tu było na tym forum kiedyś, że Mandragora ma poważne kłopoty finansowe (jak większość wydawnictw wydających dla dojrzalszego odbiorcy), przez co grozi jej nawet upadek. W każdym razie obiecali pokończyć zaczęte tytuły, tyle że będą to robić wolniej. Tak przynajmniej ktoś tu kiedyś mówił
"Skazany na zajebistość"
Kiedyś, dawno temu, przeczytałem pierwszy tom i fakt - kreska świetna, historia z potencjałem (chociaż dialogów mało xP). Gdybym tolerował czytanie na kompie, pewnie jakieś skany by się załatwiło, a tak lipa I tu przykra wiadomość dla was, zacofani w świecie komiksowym, Mandra is dead. Ostatnie co wydali, to 4 vol Transmetro i było to w 2007. Także jeśli ktoś chce poznać ciąg dalszy historii, a zarazem mieć ją na półce, zostaje sprowadzane
Aha, pomimo nagabywania przez lud innych wydawnictw pytaniami i prośbami o przejęcie licencji Mandry, żadne nie deklaruje takiej chęci.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
BTW 2: Masz błąd w tytule w nazwie tematu
Warty czy wart, troszku wsioch ze mnie Jeśli widzisz inny błąd - bij zabij, ja nie widzę Wracając do tematu, dialogów jest tyle ile musi być, raz mniej a raz więcej (w tym przypadku mniej;)), a historia na tym wcale nie traci:)
Jeśli widzisz inny błąd - bij zabij, ja nie widzę
Było Vagabong zamiast Vagabond, ale najwyraźniej Q już poprawił
"Skazany na zajebistość"
Było Vagabong zamiast Vagabond, ale najwyraźniej Q już poprawił
Ale wtopa Widać mod zawsze czujny i gotowy
Coś tu było na tym forum kiedyś, że Mandragora ma poważne kłopoty finansowe (jak większość wydawnictw wydających dla dojrzalszego odbiorcy), przez co grozi jej nawet upadek. W każdym razie obiecali pokończyć zaczęte tytuły, tyle że będą to robić wolniej. Tak przynajmniej ktoś tu kiedyś mówił
Z pewnych źródeł (pewien sklep z mangami i fantastyką) wiem, że mandragora upadła, poza tym, komornik ich ściga... więc zapewne nie wydadzą już kolejnych tomów (jak również Megatokyo >.>). Szkoda.
Strony 1