Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Nowe anime o tamtyce sportowej, a mówiąc bardziej szczegółowo - o piłce nożnej. Nie miałem jeszcze okazji obejrzeć odcinka, gdyż oczekuję polskich napisów, ale z trailerów i opinii ludzi wydaje się być ciekawe. Poza tym jest niewiele anime o tematyce piłki nożnej, więc uważam, że seria ta, jest tym bardziej warta uwagi. Poniżej podaję link w "Poszukiwane napisy":
http://animesub.info/wl/index.php?searc … ask=wishes
Ostatnio edytowany przez Łoker (2010-04-11 15:16:09)
Od czasów Hungry Heart nie oglądałem(dobrego?) animca o piłce. Może być ciekawe ;]
Co do napisów, to może niedługo wydam hardka (raczej full softa(?), bo nie ma tłumaczenia op'a, a nie chcę mi się robić samego karaoke XD)
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
pytanko czy to nie bedzie aby w stylu one outs???( moje przypuszczenia:P)
pierwszy ep mi sie nawet spodobal, kreska i animacja calkiem fajna. czekam na 2 odcinek.
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
waski krotki opis z czym to sie je?
Możesz sobie trochę mange poczytać ;] http://www.onemanga.com/Giant_Killing/
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
waski mówi, że dobre... i ma rację. Jeśli tak dalej pójdzie, to będziemy mieli kolejną dobrą serię sportową, a le cóż NKH już mają to obcykane (tasiemiec majorowy).
Kreska faktycznie ciut nietypowa, ale raczej pasuje do tego anime, przynajmniej wyróżnia się i będzie zapamiętane i przez to.
Opening i ending moim zdaniem dobrane świetnie do klimatu anime. Zwłaszcza piosenka otwierająca aż kipi "stadionem". Ale tym dobrym stadionem, a nie polskim bazarniano-chuligańskim.
W pierwszej chwili trochę zaskoczył mnie głos głównego bohatera. Ale już wiedziałem dlaczego odniosłem takie wrażenie, gdy sięgnąłem do zasobów AniDB - toż to Seki Tomokazu, który podkładał głos Miyacie Ichirou (seria Hajime no Ippo) czy Brandonowi Heat'owi (Gungrave)
Nie bądź zbyt hardy, życie krótko trwa,
A los twój marny, co przeznaczył, to ci da.
Nie bądź zbyt hardy...
Ja musze powiedziec , że nie tylko zapowiada sie dobrze . Ale nawet bardzo dobrze . Jednak z wiekszymi ocenami ,trzeba poczekac . Co do tłumaczenia ,to mam chęc przetłumaczyc pierwszy epek ... Napisy powinny byc wieczorem .
"Giant Killing" Dobre jest to anime?
Z tego co widziałem na Youtube, to tam "znowu" ktoś gra w AC Milan, tak jak w Wild Strikerze?
Pewnie to jest tak samo zagapione, jak anime "Piłkarze" ;/
Zapowiada się ciekawie, ale czy warto oglądać? Bo nie chce oglądać tego samego, tylko z innymi bohaterami ;P
....
No teraz widzę, ze nie ma tam żadnego Milanu ;D, na YouTube oglądam ;]
Takie podobne się na początku wydawało.
A trener ma fajną "firmową" koszulkę ;D prawie jak Adidas, tylko że czasami ma trójkąt, a czasami jakąś choinę na koszulce namalowaną ;D
już mogli tylko klubowy symbol dać, tak jak s Tsubasie na początku. Zachciało im się "abidasów" lub "adibasów" xD
Ostatnio edytowany przez Nightwish (2010-05-08 20:23:44)
Mi się tam podoba, ale oceniać nie oceniam (dopiero wtedy, gdy całość wyjdzie) i nie ma tam żadnego AC Milanu tylko ETU East Tokio United
Ostatnio edytowany przez KieR (2010-05-08 20:26:39)
Fajna odskocznia od typowych shounenów nastawionych na typowego "dziecko geniusza". Tutaj nie ma czegoś takiego jak jeden zawodnik przesądzający o losach meczu, nie ma klimatu szkoły średniej (dzięki Bogu seria o J-League). Brak wszechwładnych nauczycieli, niesfornych uczniów. Mamy za to Mourinho w wersji azjatyckiej, troche przesadzam ale w końcu doceniono rolę trenera-motywatora. Jako fan wszelkiej maści sportówek liczę, że seria utrzyma poziom i nie zawiedzie nas.
Xa, anime bardzo fajnie, no i klimat zwiększa W końcu mamy MŚ ETU powolutku pokazuje kły, aktualnie mamy najdłuższy mecz w tym anime, bo aż przez 4 odcinki się ciągnie
Jedyna nowa seria, którą oglądam dla przyjemności, chociaż 'na żywo' nijak nie interesuję się footballem. W odróżnieniu od takiego np. Tsubasy całkiem sporo dzieje się poza boiskiem, a i przez nie nie biegnie się pięciu odcinków. Błysków, wybuchów i ładowanych combo też brakuje - same plusy
Jedyna nowa seria, którą oglądam dla przyjemności, chociaż 'na żywo' nijak nie interesuję się footballem. W odróżnieniu od takiego np. Tsubasy całkiem sporo dzieje się poza boiskiem, a i przez nie nie biegnie się pięciu odcinków. Błysków, wybuchów i ładowanych combo też brakuje - same plusy
Po takim opisie to może się skuszę .
Xa, anime bardzo fajnie, no i klimat zwiększa W końcu mamy MŚ ETU powolutku pokazuje kły, aktualnie mamy najdłuższy mecz w tym anime, bo aż przez 4 odcinki się ciągnie
Choć to mnie akurat troszkę niepokoi. Pamiętam jak się momentami męczyłem oglądając Majora i 6 odcinkowe mecze (chyba dla tego ideałem proporcji jest dla mnie Cross Game).
Strony 1