Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zacznijmy od tego, to nie jest full hardsub xD Napisy są w sofcie(główny skrypt) w pliku mkv, w hardzie jest jedynie karaoke opa i eda.
Ostatnio edytowany przez Lawliet (2010-08-09 14:05:08)
coś ci się stanie, jak ściągniesz hardka?
Prawda jest taka że z jakość (graficzna nie napisów) tego hardka pozostawia wiele do życzenia w stosunku do rawów jakie można ściągnąć. Dlatego ja np. ściągnąłem go tylko dla napisów (dobrze że to tylko soft a nie pełny hardsub).
a cóż ci się nie podobało? ach... no tak to tylko 848x480 a nie 1280x720 od zero raws... racja jakość do dupy ^^
racja... rawy od zero są ładniejsze.
btw. czekam na screeny tych "lepszych rawów"
Ostatnio edytowany przez Lawliet (2011-01-31 14:06:57)
Jak nie było nadawane HD/nie jest wydane BD, to nie widzę sensu robić jakichś uper upksejli w stylu zero-raws, które zresztą ściąga shit rawy z share winny i dark coś tam.
Ziomek - jak nie pasi, to nie ściągasz. O jakości skończ pieprzyć, bo skoro masz 30 calowy monit lcd albo 50 calowy tv i chcesz na tym oglądać 480, to ja ci serdecznie wpółczuję logicznego myślenia. Dobrze. Na dzień dzisiejszy jest to mała rozdzielczość, no bo te wszystkie HD srade i w ogóle. Ale nie ma nic gorszego niż subiektywna ocena. Subiektywna ocena to zwykła, żałosna skarga potencjalnego widza, które chce cudów z niczego. Zamiast marnować czas na pieprzenie głupot w tym temacie, po prostu skradnij sobie z internetu wersję lepszą. Nie ma polskich softów? Naucz się japońskiego albo angielskiego. Nie miej pretensji do ludzi, że nie chcą księciu udostępnić napisów.
Ostatnio edytowany przez Hatake (2010-08-09 14:45:25)
Akurat Shiki jest nadawane w HD - jakkolwiek to zrozumiecie...
skoro masz 30 calowy monit lcd albo 50 calowy tv i chcesz na tym oglądać 480, to ja ci serdecznie wpółczuję logicznego myślenia.
Eee... ale przecież przynajmniej połowa ludzkości tak oglądała, ogląda i będzie oglądać - a przynajmniej przez jakiś czas...
Ale to, że nadawane jest w hd, nie oznacza, iż muszę wydawać w 1280x720.
Ale to, że nadawane jest w hd, nie oznacza, iż muszę wydawać w 1280x720.
Racja, twój wybór.
faim - i wlasnie wytlumacz mi ten paradoks, bo ja go nie rozumiem
Ale w tym wypadku nie pozmienia stopek, czcionek itd. Po prostu nic nie spieprzy, prócz tego, że wrzucając gdzieś na jakąś stronę, prawdopodobnie spieprzy jakość.
A w ogóle to "my" nie rozumiemy twojego toku myślenia; coś ci się stanie, jak ściągniesz hardka? Przynajmniej byś nie smucił i już byś ten odcinek obejrzał...
Debilny jest ten trend z polskimi hardami. Nie będę ściągał dwa razy tego samego jeżeli już mam na kompie inną wersje.
Naprawdę nie mogę was zrozumieć. Co z tego że ktoś użyje waszych napisów w odcinku online o.o?
Co z tego że ktoś użyje waszych napisów w odcinku online o.o?
Udajesz czy tylko głupa rżniesz?
Nawet mój damski móżdżek rozumie, że jeśli autor mówi, że NIE wyda samych napisów, to znaczy, że tego NIE zrobi.
A umieszczenie napisów w tzw. online bez zgody autora jest czynem wręcz KARYGODNYM i oznaką braku jakiegokolwiek szacunku.
Wbij to sobie do łepetynki wreszcie zamiast pytać się po raz en-ty o jedno i to samo jak małe dziecko.
proponuję tymczasowo zamknąć temat -_-
Debilny jest ten trend z polskimi hardami. Nie będę ściągał dwa razy tego samego jeżeli już mam na kompie inną wersje.
Skoro wiesz, że będzie hardek, to po prostu nie ściągaj innej wersji. Naprawdę nie mogę cię zrozumieć. Na dodatek teraz się będziesz debilnie produkował nie wiadomo ile o te softy, podczas gdy w międzyczasie mógłbyś ściągnąć ten odcinek w hardzie i dawno obejrzeć, ew. wymuksować sobie napisy i obejrzeć z tą twoją wersją.
Edit: Ojej, widzę, że tak zrobiłeś, aczkolwiek wrzucać ich na ANSI chyba nie musiałeś xD
Ostatnio edytowany przez Qashqai (2010-08-10 15:08:52)
Leman, czegoś nie rozumiem; piszesz, że nie będziesz ściągał drugi raz tego samego, a i tak to pobierasz? Ciekawe. Ba, nawet wrzuciłeś napki do bazy; może bez zgody autora, ale... przynajmniej napisałeś, że on jest twórcą. Przy okazji ten format to .ass, nie .tmt. Trzeba było się tak spinać? Trudno ogarnąć, że autor (czegokolwiek, w tym wypadku hardka) może robić, co się żywnie podoba ze swoją pracą\dziełem?
EDD, zostałem uprzedzony, wyprzedzony i zdublowany. BTW, pisać post na cztery wersy przez godzinę - to jest wyczyn. Fak.
Ostatnio edytowany przez arystar (2010-08-10 16:01:51)
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Leman, czegoś nie rozumiem; piszesz, że nie będziesz ściągał drugi raz tego samego, a i tak to pobierasz? Ciekawe. Ba, nawet wrzuciłeś napki do bazy; może bez zgody autora, ale... przynajmniej napisałeś, że on jest twórcą. Przy okazji ten format to .ass, nie .tmt. Trzeba było się tak spinać? Trudno ogarnąć, że autor (czegokolwiek, w tym wypadku hardka) może robić, co się żywnie podoba ze swoją pracą\dziełem?
EDD, zostałem uprzedzony, wyprzedzony i zdublowany. BTW, pisać post na cztery wersy przez godzinę - to jest wyczyn. Fak.
Heheh, miły user z torrenty************ dał mi linka do napisów.
Leman napisał:Co z tego że ktoś użyje waszych napisów w odcinku online o.o?
Udajesz czy tylko głupa rżniesz?
Nawet mój damski móżdżek rozumie, że jeśli autor mówi, że NIE wyda samych napisów, to znaczy, że tego NIE zrobi.
A umieszczenie napisów w tzw. online bez zgody autora jest czynem wręcz KARYGODNYM i oznaką braku jakiegokolwiek szacunku.Wbij to sobie do łepetynki wreszcie zamiast pytać się po raz en-ty o jedno i to samo jak małe dziecko.
proponuję tymczasowo zamknąć temat -_-
Jeżeli nie jesteś w grupie wydającej "harda" to zamilcz.
Po prostu wciąż nie rozumiem tego zrobili napisy, a nie chcą aby ktoś "wsadził" ich napisy do odcinka online. Po prostu zadufani w sobie ludzie. A może zrobili tak ponieważ myślą że jak "oo wydamy harda będziemy pro, bo to teraz modne wydawać harda pl uhuuuuuuuu" .
Ostatnio edytowany przez Leman (2010-08-10 17:14:43)
Po prostu wciąż nie rozumiem tego zrobili napisy, a nie chcą aby ktoś "wsadził" ich napisy do odcinka online.
softów ode mnie nie będzie xD Zapewne w bardzo szybkim tempie znalazły by się na jakimś online-szicie.
No nie kolego, żadne "zamilcz".
Lawliet jego autorem, ma prawo decydować, gdzie znajdą się jego napisy, a już na pewno nie tobie o tym decydować.
Tak lepiej :p
Ostatnio edytowany przez coellus (2010-08-10 17:39:00)
Ty dulowaty userze!
Leman napisał:Jeżeli nie jesteś w grupie wydającej "harda" to zamilcz.
Po prostu wciąż nie rozumiem tego zrobili napisy, a nie chcą aby ktoś "wsadził" ich napisy do odcinka online.Lawliet napisał:softów ode mnie nie będzie xD Zapewne w bardzo szybkim tempie znalazły by się na jakimś online-szicie.
No nie kolego, żadne "zamilcz". Jest jego autorem, ma prawo decydować, gdzie znajdą się jego napisy, a już na pewno nie tobie o tym decydować.
Czytaj dokładnie co napisałem zanim cokolwiek napiszesz, napisałem :
Jeżeli nie jesteś w grupie wydającej "harda" to zamilcz. I nie napisałem tego pod cytatem posta lawliet'a lecz nover'a .
Ostatnio edytowany przez Leman (2010-08-10 17:27:00)
Dokładnie, wydawanie hardów, zmieniło moje życie. Dzięki nim, ludzie na ulicy zaczęli mi mówić dzień dobry. A tak jak ktoś doda na jakiś szit-online(nie wszystkie to szit - coby nie wkładać wszystkich do jednego worka), to raz, że wrzuci na jakiś ujowy host, dwa "upiększy" je, trzy jemu będą mówić dzień dobry nie mi. Nie po to ściągam pliki .ts(ponad 2gb), żeby potem jakość została zrąbana przez jakieś megavideo, czy gdzie tam teraz upacie. No i wiem, że dzięki hardom moje życie nabrało kolorów, jestem szczęśliwy kiedy ludzie tacy jak ty mają do tego jakieś ale... No nic, ale przecież o to w tym chodzi
Widzę, że pojawiły się napisy, LINK do tego nawet inny autor ^^ Szkoda tylko, że zajebiście podobne do moich
Ostatnio edytowany przez Lawliet (2010-08-10 17:30:46)
Czytaj dokładnie co napisałem zanim cokolwiek napiszesz, napisałem :
Jeżeli nie jesteś w grupie wydającej "harda" to zamilcz. I nie napisałem tego pod cytatem posta lawliet'a lecz nover'a .
A ja właśnie o tym mówię - nieważne, czy jest w grupie wydającej hardka czy nie, ma prawo cię skrytykować i żadne "zamilcz".
Wykorzystujesz cudzą pracę bez zezwolenia i być może dzięki tobie te napisy już trafiły gdzieś na jakąś stronę z anime online, chociaż nie chciał tego autor napisów. Myśl, co robisz.
EDIT: przeczytałam jeszcze raz mojego poprzedniego posta, rzeczywiście wygląda to tak, jakbym mówiła o Lawliecie, a nie o nover, jednak właśnie ją miałam na myśli.
Ostatnio edytowany przez coellus (2010-08-10 17:37:54)
Ty dulowaty userze!
Po prostu wciąż nie rozumiem tego zrobili napisy, a nie chcą aby ktoś "wsadził" ich napisy do odcinka online. Po prostu zadufani w sobie ludzie. A może zrobili tak ponieważ myślą że jak "oo wydamy harda będziemy pro, bo to teraz modne wydawać harda pl uhuuuuuuuu" .
sam zamilcz i sobie wstydu oszczędź.
jak widać chyba nikt nie wpoił ci dostatecznie dużo oleju (i kultury osobistej) do głowy, bo tak się do kobiet nie zwraca.
masz u mnie ogromnego minusa -_-
O, drama, a mnie tu nie ma?
Napisy są własnością autorów, którzy dysponują nimi wedle uznania, tym samym - nie chce wrzucać na ansi, nie wrzuca.
Ale wiesz, jest na to rada... sam rób napisy i wrzucaj gdzie chcesz. W ogóle cała sprawa mnie dziwi... Są serie, które wyszły jako hardki i na ansi nie ma napisów wrzuconych (moich też to się tyczy w pewnej części)... ludzie pobrali hardka i nikt się nie rzucał o suby. Daj se na luz.
A w ogóle to podpadłeś, jadąc po ~nover. Już jesteś spalony.
^^''
Nie rozumiem takiego podejścia. Naprawdę podziwiam ludzi, którym się chce i którzy nawet w tych niesprzyjających okolicznościach tworzą fansuby. Dużego doświadczenia nie mam, ale wiem ile nad tym trzeba poświęcić czasu. Dlatego takie puste narzekanie, w zasadzie bez powodu, szczególnie osób, które same napisów nie robią, nie mówiąc już o hardkach, naprawdę mnie załamuje.
Dziękuję za kolejne odcinki. Innych wydań (po angielsku) nie ściągam, tylko czekam na te. ^^
Przy okazji jedna literówka co mi się w oczy rzuciła, żeby było jeszcze lepiej:
odc 4: 14:39 sercja
Ostatnio edytowany przez Keiy (2010-08-10 19:17:00)
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna