Nie jesteś zalogowany.
Podczas robienia karaoke i przetwarzania go przez skrypt line-per-sylabe , kara ciągle wyskakuje mi u góry na środku obojętnie czy ustawie w stylu pozycje czy w skrypcie przykładowo
{\an7\pos($x,40)\t\fad(100,800)\blur5\t($start,$mid,1\c&HFFFFFF&\bord5)\t($mid,$end,1\c&HFFFFFF&\bord2)}
lub gdy nawet dam na początku każdej linji {\an7}
ustawienie przed skryptem
po zastosowaniu skryptu
Wie ktoś jak temu zaradzić ??
Masz "pos($x,40)" więc wstawianie "an" ci nie pomoże. Pewnie wysyłasz pod zmienną x złe współrzędne. Sprawdź skrypt.
Nie znam się na line-per syllable, ale jeśli chcesz, to mogę dać ci mój skrypt lua i nauczyć go obsługiwać, może jest trudniejszy niż to, ale ci co go opanowali teraz sobie chwalą. Co do samej pozycji, to ona w kara zależy od $x i ono jest ustawione jako center, więc wpisywanie an7 niewiele zmieni. A i jeszcze jedno, w moim skrypcie lua pozycje po zastosowaniu skryptu pozostają takie jak przed, tylko efekt jest nałożony, to właśnie straszna wada karaskela i innych skryptów aegipochodnych.
Ostatnio edytowany przez Bakura (2010-09-28 22:00:18)
What's the point with pointer?
Szisza jest zła a Demo jeszcze gorsze
Kainote link
Umu umu
W sumie to jestem początkujący do tej pory robiłem wszystko przez komendę template line i mi to wystarczało, ale z biegiem czasu człowiek chce żeby jego praca wyglądała ładniej i profesjonalniej a że człowiek już swoje lata ma to nauka tak szybko nie przychodzi
Masz "pos($x,40)" więc wstawianie "an" ci nie pomoże.
Dopiero od niedawna używam tego skryptu, do tej pory w sumie potrzebowałem zawsze w tej pozycji napisy i nie zwracałem na to uwagi.
Nie znam się na line-per syllable, ale jeśli chcesz, to mogę dać ci mój skrypt lua i nauczyć go obsługiwać,
Jeśli istnieje taka możliwość to z wielką chęcią skorzystam