Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
osatnio przegladajac strony z anime natknalem sie na serie zapisane w tym Kodeku zdziwil mnie fakt ze jeden odcinek zajmuje srednio 70-100 mb a jakosciowo wydaje sie bardzo dobre
domyslam sie ze cos jest na rzeczy
czym rozni sie od zwyklego MKV ?
mkv to kontener, nie kodek... http://pl.wikipedia.org/wiki/Matroska
Różni tym, że to po prostu encode zwykły nie różniący się niczym, ot ktoś przekodował zwykły odcinek tak, by zajmował mnie.
Cała filozofia
Przepraszam za takie glupie pytanie ale czy odcinek anime zajmujacy 350mb nie rozni sie jakosciowo dzwiekiem/video od takiego co zajmuje 90mb?
Różni, ale ty nie musisz tego widzieć/słyszeć
odcinek anime zajmujacy 350mb nie rozni sie jakosciowo dzwiekiem/video od takiego co zajmuje 90mb?
Mnie to też ciekawi ^^ bo prawie ściągam anime w mkv
Przepraszam za takie glupie pytanie ale czy odcinek anime zajmujacy 350mb nie rozni sie jakosciowo dzwiekiem/video od takiego co zajmuje 90mb?
Strata w jakości obrazu będzie, może na 14calach nie wyłapiesz, jeśli się ktoś postarał, ale na większych monitorach i przy szybkiej zmianie obrazu (akcja) różnice zobaczysz.
Oglądałem tylko kilka krótkich serii w takim rozmiarze, ale... Nawet na laptopowych głośniczkach dźwięk był płaski, a po ekranie walała się masa szumu + makrobloków w ciemniejszych scenach. O nieostrości i schodkowatości linii nie muszę chyba wspominać.
Ogólnie fajna rzecz, kiedy ktoś korzysta z limitowanego (mobilnego) neta i go przypili na jakiś odcinek. Przynajmniej rmvb zniknęło z neta ;-)
Zależy też, jakie to anime. Jak to takie K-ON, gdzie praktycznie nic się nie dzieje i tła są statyczne, to odcinek będzie mało zajmował. Ot cała filozofia.
dzieki za informacie wlasnie o to mi chodzilo
Pozdrawiam
Strony 1