Nie jesteś zalogowany.
Szkoda, ze to anime na podstawie mangi a nie jej wierna adaptacja. Jest kilka denerwujących kwestii, np. ciągły płacz Beel'a, pominięcie kilku gagów, smaczków, zapychanie odcinków. Ale ogólnie wychodzi na plus. Jako fan mangi jestem zadowolony z anime, chociaż bez zbytniego entuzjazmu.
Pewnie pierwszy sezon chcą skończyć na Toujou - stąd te dodatki w scenariuszu w porównaniu z mangą.
I tak najlepsze są sceny, kiedy Oga wpada na kolejny 'genialny' pomysł xD
btw.
To animu chyba robili na zasadzie ctrl+c i ctrl+v. Jak na razie - beznadziejne, ale z racji tego, że to tasiemiec, domęczę się do 5 epka...
Skąd te informacje o tym, że to tasiemiec? Anime będzie miało 13 odcinków (albo 12 - nie pamiętam dokładnie). Przynajmniej takie informacje udało mi się znaleźć w sieci - w każdym razie nigdzie nie ma ani słowa o tym, że to będzie dłuższa seria.
Nie rozumiem, dlaczego tasiemczość jest dla ciebie synonimem słabego anime. Oceniasz tasiemce przez pryzmat Naruto? Nie chce się wdawać w zbędną i bezsensowną dyskusję, ale było kilka naprawdę dobrych tasiemców, które warto zobaczyć. Nawet taki Bleach był świetny przez jakiś czas (SS arc).
Co do mangi - fan service time! w nowym chapie mnie zmiótł :O
Fan service, chyba przemilczę go tym razem...
Manga idzie w dobrym kierunku, jak na razie zajmuje miejsce numer 2 na mojej liście shounenów, zaraz po OP. Co do anime nie jest źle, fakt że jest trochę fillerów ale nie przeszkadzają one za bardzo.
To animu chyba robili na zasadzie ctrl+c i ctrl+v. Jak na razie - beznadziejne, ale z racji tego, że to tasiemiec, domęczę się do 5 epka...
Nie zgodzę się z tym. To że anime jest tasiemcem nie znaczy że jest beznadziejne, patrze One Piece.
If being powerless is evil, does it mean that power is justice?
Nie zgodzę się z tym. To że anime jest tasiemcem nie znaczy że jest beznadziejne, patrze One Piece.
A umiesz czytać ZE ZROZUMIENIEM?
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
OP zły nie jest... przynajmniej coś się dzieje i praktycznie nie ma żadnych filerów... nie jak narutardowo-bliczowe shity
A tego beelzebuba hmm próbowałem oglądać i... jestem na nie Oo kompletnie nic ciekawego się tam nie dzieje...
Ostatnio edytowany przez Isao (2011-02-08 16:16:25)
Tempo w animowanej wersji One Piece miejscami ssie jak Sasha Grey, chociaż w porównaniu z resztą to pikuś.
Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2011-02-08 19:22:04)
Skąd te informacje o tym, że to tasiemiec? Anime będzie miało 13 odcinków (albo 12 - nie pamiętam dokładnie). Przynajmniej takie informacje udało mi się znaleźć w sieci - w każdym razie nigdzie nie ma ani słowa o tym, że to będzie dłuższa seria.
Ta? Z tego co ja widziałem, to anime ma mieć min 70 epków, gdzie ty tych informacji szukasz?
http://www.animenewsnetwork.com/encyclo … p?id=11858
http://animecalendar.net/show/381/Beelzebub
Albo jest 12, albo 'brak info'. Ale jak gdzieś znalazłeś informację to daj link. Będę wdzięczny. W końcu im więcej Beelzebuba tym lepiej
A tego beelzebuba hmm próbowałem oglądać i... jestem na nie Oo kompletnie nic ciekawego się tam nie dzieje...
Ironia? Jeśli nie to mamy dowcip tygodnia.
Cóż, Beelzebub jest serią która rozkręca się wolno. Więc początkowe chaptery/epki mogą się dłużyć i dawać wrażenie ze nic się dziać nie będzie.
Np. to:
http://www.ytv.co.jp/english/program.ph … =Animation
A na ANN, podają, że tylko oni mają na razie 12 tytułów przygotowanych. Angielski nie boli -.-
Zamiast pisać over 9000 postów, nie możecie przeczekać tych 7 epków?
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
E tam, przynajmniej temat żyje
Ja mogę powiedzieć że to anime jest dziwne... Oglądam i niby jakoś nie nudzi ale też nie bawi. Niby ma być śmieszne a nie śmieszy i tu mam małe pytanko czy manga jest śmieszniejsza tudzież czy dalej w anime przewidują jakąś ewolucje tego "humoru" bo z tego co na razie widzę to jest to shounen w którym główny bohater bierze wszystkich na hita i komedia która śmieszy głupotą (no niestety nie mnie) i chcę wiedzieć czy coś w tym anime się zmieni czy może lepiej wziąć się za mangę bo jest śmieszniejsza?
Ja mogę powiedzieć że to anime jest dziwne... Oglądam i niby jakoś nie nudzi ale też nie bawi. Niby ma być śmieszne a nie śmieszy i tu mam małe pytanko czy manga jest śmieszniejsza tudzież czy dalej w anime przewidują jakąś ewolucje tego "humoru" bo z tego co na razie widzę to jest to shounen w którym główny bohater bierze wszystkich na hita i komedia która śmieszy głupotą (no niestety nie mnie) i chcę wiedzieć czy coś w tym anime się zmieni czy może lepiej wziąć się za mangę bo jest śmieszniejsza?
Manga>>>anime pod każdym względem. Głównie wykonanie. W animacji mamy jakąś pięść, kolorowe tło i koniec. Samo wykonanie niektórych gagów też jest o wiele gorsze. Dodatkowo pomijają ich trochę, dodając niepotrzebne sceny. Swoją drogą manga zaczyna się rozkręcać trochę bardziej, gdy wkroczy Aoi. Jeśli masz się męczyć z wersję anime, to polecam sięgnąć po mangę.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
A na ANN, podają, że tylko oni mają na razie 12 tytułów przygotowanych. Angielski nie boli -.-
Tak, wiem. Ale to wskazuje na to, że może być tyle epizodów.
W każdym razie - poczekamy, zobaczymy. Chociaż myślę, że tyle odcinków to będzie przesada. Mogą zrobić anime tylko do momentu, w którym pojawia się El i nie jest to materiał na 50+ odcinków. Chociaż przykład Boringmana pokazuje, że można zrobić cały odcinek z jednego chaptera.
Manga miała dobry początek (według mnie, zawalony w anime), a potem rozkręcała się całkiem wolno, ale humor i postaci zachęcał do sięgnięcia po kolejny chapter. Ekranizacja ma swoje wzloty i upadki - 3 odcinek był świetny, ale znowu 4 w całości zrobiony z jednego chaptera mangi :/
Jeśli komuś nie podoba się humor, powiązany z Takayukim (kumpel głównego bohatera), charakter Hildy, czy Beela (nie to, że płacze, jak już pisałem, przez całą mangę nie płakał tyle co do tej pory w anime, tylko cała reszta), to może poczekać do 6-7 odcinka, na pojawienie się Aoi. To postać ,która w przyszłości będzie miała duży udział w fabule, więc jeśli nawet ona się nie spodoba, to można sobie po 7-8 odcinku odpuścić.
Chyba, że ktoś chce oglądać dla samych walk, ale wtedy musi się uzbroić w cierpliwość, bo pierwsze odcinki to wprowadzenie głównych postaci, a jak widać z openingu, to dopiero połowa.
Ps. To co powiedział @Sado i wielu innych. manga>>anime - choć może zmieni się to przy animacji dynamicznych scen. Dobry animator i duża kasa może zdziałać cuda przy ekranizacji scen walki.
Właśnie obejrzałem nowy ep. Mimo że połowo to jedne wielki filler to nie przeszkadzało mi to zbytnio. Było się z czego pośmiać. Ogólnie nie jest źle, jeśli kolejne epki będą w tym stylu to wyjdzie nam miła i odprężająca seria.
Powłowa?:D 8 min (ekranizacji) z 24 to 1/3, a nie połowa, co daje 2/3 całości = FILLER Jakoś da się te fillery przeboleć 0.0 Przynajmniej na razie.
Ostatnio edytowany przez KieR (2011-02-14 00:25:29)
Ja, ale wy marudzicie --
Seria mi się podoba, nie czytałam mangi, pewno temu te wasze fillery mi w niczym nie przeszkadzają.
W ogóle kto powiedział, że jest to ekranizacja mangi, a nie tylko anime na jej podstawie? Cieszcie się, że nie wzięli tylko tytułu i imion bohaterów, a reszty nie wymyślili.
A i taka rada, jeśli wam się nie podoba, przeszkadzają wam fillery czy co tam jeszcze. Jeśli oglądanie nie sprawa wam przyjemności a tylko powoduje irytację z powodu zbytniego odbiegania od mangi, to najlepszym wyjściem jest przestać oglądać. To na prawdę nie jest takie nudne.
A tak na dobrą sprawę to cały ten temat to jedno wielkie narzekanie, jakie to anime jest fatalne w porównaniu z mangą --
Dajcie trochę na luz
"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."
A tam, oglądamy, żeby narzekać xD Btw, wszyscy to chyba na luzie oglądają, bo spinać się zbytnio przy tym nie da
P.S Czy tam ten tytuł nie zalatuje Hitman Rebornem? Bo mi tak, przynajmniej jedna rzecz.
Ostatnio edytowany przez KieR (2011-02-14 14:41:29)
Z Rebornem łączy tą serie strasznie wolny początek i powolne tempo rozwoju akcji. Takie są przynajmniej moje odczucia.