#41 2011-02-08 15:36:45

Subarashi
Użytkownik

Odp: Beelzebub

Szkoda, ze to anime na podstawie mangi a nie jej wierna adaptacja. Jest kilka denerwujących kwestii, np. ciągły płacz Beel'a, pominięcie kilku gagów, smaczków, zapychanie odcinków. Ale ogólnie wychodzi na plus. Jako fan mangi jestem zadowolony z anime, chociaż bez zbytniego entuzjazmu.

Pewnie pierwszy sezon chcą skończyć na Toujou - stąd te dodatki w scenariuszu w porównaniu z mangą.

I tak najlepsze są sceny, kiedy Oga wpada na kolejny 'genialny' pomysł xD
btw.

To animu chyba robili na zasadzie ctrl+c i ctrl+v. Jak na razie - beznadziejne, ale z racji tego, że to tasiemiec, domęczę się do 5 epka...

Skąd te informacje o tym, że to tasiemiec? Anime będzie miało 13 odcinków (albo 12 - nie pamiętam dokładnie). Przynajmniej takie informacje udało mi się znaleźć w sieci - w każdym razie nigdzie nie ma ani słowa o tym, że to będzie dłuższa seria.
Nie rozumiem, dlaczego tasiemczość jest dla ciebie synonimem słabego anime. Oceniasz tasiemce przez pryzmat Naruto? Nie chce się wdawać w zbędną i bezsensowną dyskusję, ale było kilka naprawdę dobrych tasiemców, które warto zobaczyć. Nawet taki Bleach był świetny przez jakiś czas (SS arc).

Co do mangi - fan service time! w nowym chapie mnie zmiótł :O

flzQwEU.jpg

#42 2011-02-08 15:59:16

Kroko
Użytkownik

Fan service, chyba przemilczę go tym razem...

Pokaż spoiler
W końcu szykuje się jakiś porządny trening co mnie cieszy. Oga w końcu będzie lepiej panował nad swoją mocą. Aoi za to uczy się egzorcyzmów. Toujou też pewnie będzie silniejszy gdy zobaczymy go kolejnym razem ^^

Manga idzie w dobrym kierunku, jak na razie zajmuje miejsce numer 2 na mojej liście shounenów, zaraz po OP. Co do anime nie jest źle, fakt że jest trochę fillerów ale nie przeszkadzają one za bardzo.

To animu chyba robili na zasadzie ctrl+c i ctrl+v. Jak na razie - beznadziejne, ale z racji tego, że to tasiemiec, domęczę się do 5 epka...

Nie zgodzę się z tym. To że anime jest tasiemcem nie znaczy że jest beznadziejne, patrze One Piece.

If being powerless is evil, does it mean that power is justice?

#43 2011-02-08 16:06:26

qwig
Użytkownik

Kroko napisał:

Nie zgodzę się z tym. To że anime jest tasiemcem nie znaczy że jest beznadziejne, patrze One Piece.

A umiesz czytać ZE ZROZUMIENIEM?

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-

dobre, lepsze, radzieckie!

#44 2011-02-08 16:15:43

Isao
Użytkownik

Kroko napisał:

OP zły nie jest... przynajmniej coś się dzieje i praktycznie nie ma żadnych filerów... nie jak narutardowo-bliczowe shity oczkod

A tego beelzebuba hmm próbowałem oglądać i... jestem na nie Oo kompletnie nic ciekawego się tam nie dzieje...

Ostatnio edytowany przez Isao (2011-02-08 16:16:25)

#45 2011-02-08 16:37:16

Zarathustra
Użytkownik

Tempo w animowanej wersji One Piece miejscami ssie jak Sasha Grey, chociaż w porównaniu z resztą to pikuś.

Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2011-02-08 19:22:04)

#46 2011-02-08 17:19:15

KieR
Użytkownik

Subarashi napisał:

Skąd te informacje o tym, że to tasiemiec? Anime będzie miało 13 odcinków (albo 12 - nie pamiętam dokładnie). Przynajmniej takie informacje udało mi się znaleźć w sieci - w każdym razie nigdzie nie ma ani słowa o tym, że to będzie dłuższa seria.

Ta? Z tego co ja widziałem, to anime ma mieć min 70 epków, gdzie ty tych informacji szukasz?

tumblr_static_bug.gif

#47 2011-02-08 18:45:32

Subarashi
Użytkownik

http://www.animenewsnetwork.com/encyclo … p?id=11858
http://animecalendar.net/show/381/Beelzebub

Albo jest 12, albo 'brak info'. Ale jak gdzieś znalazłeś informację to daj link. Będę wdzięczny. W końcu im więcej Beelzebuba tym lepiej oczkod

A tego beelzebuba hmm próbowałem oglądać i... jestem na nie Oo kompletnie nic ciekawego się tam nie dzieje...

Ironia? Jeśli nie to mamy dowcip tygodnia.

flzQwEU.jpg

#48 2011-02-08 19:03:43

Kroko
Użytkownik

Cóż, Beelzebub jest serią która rozkręca się wolno. Więc początkowe chaptery/epki mogą się dłużyć i dawać wrażenie ze nic się dziać nie będzie.

#49 2011-02-08 20:01:46

KieR
Użytkownik

Np. to:
http://www.ytv.co.jp/english/program.ph … =Animation

A na ANN, podają, że tylko oni mają na razie 12 tytułów przygotowanych. Angielski nie boli -.-

tumblr_static_bug.gif

#50 2011-02-08 20:47:25

qwig
Użytkownik

Zamiast pisać over 9000 postów, nie możecie przeczekać tych 7 epków? smile

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-

dobre, lepsze, radzieckie!

#51 2011-02-08 21:05:44

KieR
Użytkownik

E tam, przynajmniej temat żyje smile_big

tumblr_static_bug.gif

#52 2011-02-08 21:46:26

DevilMC
Użytkownik

Ja mogę powiedzieć że to anime jest dziwne... Oglądam i niby jakoś nie nudzi ale też nie bawi. Niby ma być śmieszne a nie śmieszy i tu mam małe pytanko czy manga jest śmieszniejsza tudzież czy dalej w anime przewidują jakąś ewolucje tego "humoru" bo z tego co na razie widzę to jest to shounen w którym główny bohater bierze wszystkich na hita i komedia która śmieszy głupotą (no niestety nie mnie) i chcę wiedzieć czy coś w tym anime się zmieni czy może lepiej wziąć się za mangę bo jest śmieszniejsza?

devilMC.jpg

#53 2011-02-08 21:57:53

Sado
Użytkownik

DevilMC napisał:

Ja mogę powiedzieć że to anime jest dziwne... Oglądam i niby jakoś nie nudzi ale też nie bawi. Niby ma być śmieszne a nie śmieszy i tu mam małe pytanko czy manga jest śmieszniejsza tudzież czy dalej w anime przewidują jakąś ewolucje tego "humoru" bo z tego co na razie widzę to jest to shounen w którym główny bohater bierze wszystkich na hita i komedia która śmieszy głupotą (no niestety nie mnie) i chcę wiedzieć czy coś w tym anime się zmieni czy może lepiej wziąć się za mangę bo jest śmieszniejsza?

Manga>>>anime pod każdym względem. Głównie wykonanie. W animacji mamy jakąś pięść, kolorowe tło i koniec. Samo wykonanie niektórych gagów też jest o wiele gorsze. Dodatkowo pomijają ich trochę, dodając niepotrzebne sceny. Swoją drogą manga zaczyna się rozkręcać trochę bardziej, gdy wkroczy Aoi. Jeśli masz się męczyć z wersję anime, to polecam sięgnąć po mangę.

aaxbae.jpg

"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan

#54 2011-02-08 22:04:19

Subarashi
Użytkownik

A na ANN, podają, że tylko oni mają na razie 12 tytułów przygotowanych. Angielski nie boli -.-

Tak, wiem. Ale to wskazuje na to, że może być tyle epizodów.

W każdym razie - poczekamy, zobaczymy. Chociaż myślę, że tyle odcinków to będzie przesada. Mogą zrobić anime tylko do momentu, w którym pojawia się El i nie jest to materiał na 50+ odcinków. Chociaż przykład Boringmana pokazuje, że można zrobić cały odcinek z jednego chaptera. jezor

flzQwEU.jpg

#55 2011-02-08 23:25:25

Marduk
Użytkownik

Manga miała dobry początek (według mnie, zawalony w anime), a potem rozkręcała się całkiem wolno, ale humor i postaci zachęcał do sięgnięcia po kolejny chapter. Ekranizacja ma swoje wzloty i upadki - 3 odcinek był świetny, ale znowu 4 w całości zrobiony z jednego chaptera mangi :/

Jeśli komuś nie podoba się humor, powiązany z Takayukim (kumpel głównego bohatera), charakter Hildy, czy Beela (nie to, że płacze, jak już pisałem, przez całą mangę nie płakał tyle co do tej pory w anime, tylko cała reszta), to może poczekać do 6-7 odcinka, na pojawienie się Aoi. To postać ,która w przyszłości będzie miała duży udział w fabule, więc jeśli nawet ona się nie spodoba, to można sobie po 7-8 odcinku odpuścić.

Chyba, że ktoś chce oglądać dla samych walk, ale wtedy musi się uzbroić w cierpliwość, bo pierwsze odcinki to wprowadzenie głównych postaci, a jak widać z openingu, to dopiero połowa.

Ps. To co powiedział @Sado i wielu innych. manga>>anime - choć może zmieni się to przy animacji dynamicznych scen. Dobry animator i duża kasa może zdziałać cuda przy ekranizacji scen walki.

#56 2011-02-14 00:04:04

Kroko
Użytkownik

Właśnie obejrzałem nowy ep. Mimo że połowo to jedne wielki filler to nie przeszkadzało mi to zbytnio. Było się z czego pośmiać. Ogólnie nie jest źle, jeśli kolejne epki będą w tym stylu to wyjdzie nam miła i odprężająca seria.

#57 2011-02-14 00:24:10

KieR
Użytkownik

Powłowa?:D 8 min (ekranizacji) z 24 to 1/3, a nie połowa, co daje 2/3 całości = FILLER smile_big Jakoś da się te fillery przeboleć 0.0 Przynajmniej na razie.

Ostatnio edytowany przez KieR (2011-02-14 00:25:29)

tumblr_static_bug.gif

#58 2011-02-14 01:22:36

lilith_
Moderator

Ja, ale wy marudzicie --
Seria mi się podoba, nie czytałam mangi, pewno temu te wasze fillery mi w niczym nie przeszkadzają.
W ogóle kto powiedział, że jest to ekranizacja mangi, a nie tylko anime na jej podstawie? Cieszcie się, że nie wzięli tylko tytułu i imion bohaterów, a reszty nie wymyślili.
A i taka rada, jeśli wam się nie podoba, przeszkadzają wam fillery czy co tam jeszcze. Jeśli oglądanie nie sprawa wam przyjemności a tylko powoduje irytację z powodu zbytniego odbiegania od mangi, to najlepszym wyjściem jest przestać oglądać. To na prawdę nie jest takie nudne.
A tak na dobrą sprawę to cały ten temat to jedno wielkie narzekanie, jakie to anime jest fatalne w porównaniu z mangą --
Dajcie trochę na luz smile

"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."

#59 2011-02-14 14:39:14

KieR
Użytkownik

A tam, oglądamy, żeby narzekać xD Btw, wszyscy to chyba na luzie oglądają, bo spinać się zbytnio przy tym nie da smile_big

P.S Czy tam ten tytuł nie zalatuje Hitman Rebornem? Bo mi tak, przynajmniej jedna rzecz.

Ostatnio edytowany przez KieR (2011-02-14 14:41:29)

tumblr_static_bug.gif

#60 2011-02-14 15:18:52

Kroko
Użytkownik

Z Rebornem łączy tą serie strasznie wolny początek i powolne tempo rozwoju akcji. Takie są przynajmniej moje odczucia.

Stopka forum

© Animesub.info 2024