Nie jesteś zalogowany.
Witam.
Otóż mam pewien problem, a być może tutejsi specjaliści coś poradzą. Otóż na telewizorze Samsung e32c654 (bodajże, nie pamiętam dokładnego numeru) po podłączeniu przed HDMI dekodera HD całkowicie przestał wykrywać jakiekolwiek urządzenia USB. Samo odłączenie dekodera nic nie daje. Aby telewizor zaczął znowu wykrywać urządzenia USB, trzeba odłączyć dekoder i wyłączyć TV całkowicie z prądu, a następnie poczekać, aż zgaśnie czerwona lampka czuwania (jak w monitorach, tyle że tutaj gaśnie ona po nawet 2 minutach), jeśli za szybko podłączymy go do prądu, urządzenia USB wciąż są niewykrywane. Jest to manewr strasznie denerwujący, który zajmuje sporo czasu i babrania się z kablami. Oczywiście po podłączeniu dekodera żadne podłączone urządzenie USB wciąż nie jest wykrywane. Nie znalazłem na necie żadnego konkretnego rozwiązania, ale przyznam, że nie za dobrze się na tym znam. Może ktoś miał podobny problem bądź wie, jak temu zaradzić?
Ostatnio edytowany przez LordCrane (2011-02-15 02:06:41)
spróbuj na forum producenta telewizora lub dekodera HD. na pewno będzie tam więcej "doświadczonych" użytkowników.
p.s. osobiście unikam koreańskiego sprzętu RTV, bo miałem niemiłe przejścia z nim.
moze update firmware przez usb pomoze. kiedys mialem problemik innej natury w moim philipsie ale update pomogl
Ostatnio edytowany przez wpieniacz (2011-02-15 10:54:57)