Nie jesteś zalogowany.
Temat co by nie zaśmiecać "Nowy sezon anime już za pasem".
Nabki, Blood+ był odcinaniem kuponów od filmu, który osiągnął sukces. Blood C to zupełnie nowa historia i możliwe, że prawowity następna Blood: The Last Vampire. Nie wiem co tu będzie 'odgrzewaniem', bo historia, która będzie rozgrywać się w Blood C nigdzie nie została jeszcze ukazana. Bo postacie te same? Saya z Blood+ a Saya z The Last Vampire to dwie różne postacie i mam nadzieję, że nowa Saya będzie bliższa tej z 'ostatniego wampira'.
Przerastacie samych siebie narzekając na anime, które ma ledwo jeden cm, w dodatku trwający paręnaście sekund ;O
Ale po co wałkować to same uniwersum dziesięć razy zmieniając za każdym design i fabułę? Sukcesu komercyjnego to na bank nie odniesie, a jeśli chcą zrobić kolejną serię, która nie przyniesie im specjalnych zysków, to mogliby przynajmniej zekranizować jakąś Biomegę, albo inny Vinland Saga.
Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2011-05-19 23:01:30)
Ale po co wałkować to same uniwersum dziesięć razy zmieniając za każdym design i fabułę?
Kontrargument:
Ale większość tych serii łączy jedynie "magia newtypeów", nazwa robota i koleś w masce. Nie ma 20 Gundamów z Amuro i Charem, zresztą poszczególne produkcje ciągną tę samą fabułę, a nie stanowią żadnego resetu serii (widać twórcy anime idą za ciosem rynku gier wideo w tym temacie).
Lubię niektóre serie Clampa (za to co zrobiły w xxx Holic niech lepiej nie pokazują się u mnie w dzielnicy) i nawet dobrze oglądało mi się ten The Last Vampire (niezbyt wymagające intelektualnie kino akcji na jeden raz), ale co za dużo to nawet ja nie zjem.
http://www.blood-c.jp/img/logo.gif
Ale po co wałkować to same uniwersum dziesięć razy zmieniając za każdym design i fabułę? Sukcesu komercyjnego to na bank nie odniesie, a jeśli chcą zrobić kolejną serię, która nie przyniesie im specjalnych zysków, to mogliby przynajmniej zekranizować jakąś Biomegę, albo inny Vinland Saga.
Niech robią póki nie zrobią dobrze. Po Blood+ czułem niedosyt, przez 20 pierwszych odcinków miałem wrażenie zmarnowanego czasu, nie raz przysnąłem przy seansie. Ogólnie anime na plus, całkiem fajne, ale w niektórych momentach czegoś brakowało.
Ile Index ma serii? Ile innych serii ma sequele, spin-offy. Blood-C będzie całkowicie nowe, bo trudno je nawet nazwać jednym czy drugim. W żadnym razie nie jest to ogrzewany kotlet.
To Blood+ był alternatywną historią, teraz ma być ta 'właściwa'.
Inne serie to inne serie, ja w tej chwili pastwię się nad Blood.
Minusy:
- Wałkowanie po raz enty tego samego.
- Jeśli historia ma być poważna design do tego nie pasuje.
- Fabuła (eksterminacja wampirów i temu pochodne raczej nie powalą w tym temacie).
Plusy:
+ Możliwa dobra animacja za sprawą Production I.G (chociaż ostatnio odwalają w tym temacie lekką fuszerkę).
+ Możliwa niezła ścieżka dźwiękowa (chyba, że przywalą jakimś popularnym kalafiorem czy innym Ali Project).
+ Klimat? (chociaż wygląd postaci nie nastraja w tym wypadku optymizmem).
+ Subarashi będzie szczęśliwy.
- wałkowanie czego? Nowa fabuła będzie. Ludzie oglądają nowe sezony Zagubionych, Supernatural etc. i nikt nie narzeka.
- nie jestem szczęśliwy z powodu 'długich' postaci, ale z oceną zaczekam aż wyjdzie dłuższy pv.
- nic o tym jeszcze nie wiemy, jednak horror + akcja + wampiry to coś na co czeka wielu.
Horror + akcja + wampiry? Czarno widzę, aby Blood-C na tym tle jakoś się prezentował. Jeśli wszystkie postacie wyglądają tak jak ta w trailerze, to można już powiedzieć, że będzie wiało pedałem jak w CG.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Na pewno będzie tak jak w Blood+ - ta nowa Saya jak zwykle zobaczy potwora, będzie z ryczem uciekać, coś się stanie i go zabije.
No właśnie zapowiada się, że tak nie będzie, bo to był minus Blood+. Chociaż jakby z dnia na dzień ktoś ci powiedział, że jesteś wampirem i masz się ciąć mieczem a potem zabijać jakieś potwory to pewnie reakcja byłaby podobna do głównej bohaterki
@arystar
na tle czego konkretnie? Jest kilka dobrych tytułów o takiej tematyce, ale od jakiegoś czasu nie widziałem aby coś dobrego, nie licząc Shiki (ono miało nieco inny klimat).
Nie ma to tamto, wyemitują kilka odcinków, to się obada. A na razie to takie gadanie nie wiadomo o czym, bo poza designem postaci, nikt nic nie wie.
Ty dulowaty userze!
Animacja tego openingu jest całkiem fajna, ale piosenka w tle to już zupełnie nie moja bajka.
Już Doki wypuściło pierwszy epek... z webripa. Takiej akcji jeszcze nie widziałem. Żeby w miarę szanująca się angielska grupa wydała coś na tak słabym materiale... Ba, nawet w przekodowaniu się nie popisali.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Już Doki wypuściło pierwszy epek... z webripa. Takiej akcji jeszcze nie widziałem. Żeby w miarę szanująca się angielska grupa wydała coś na tak słabym materiale... Ba, nawet w przekodowaniu się nie popisali.
Bo to przed premierowy odcinek, więc na ładniejszą jakość nie licz. Next epek (ten sam) za miesiąc, czy tam kiedy jest premiera.
Ostatnio edytowany przez KieR (2011-07-02 15:33:03)
Czekałem na tą serię (jeszcze nie widziałem), bo podobały mi się wcześniejsze wersje. Ale ten opening mnie troche zbił z tropu.
Premiera ma być 7 lipca chyba.
Odcinka nie oglądałem, ale zobaczyłem opening - na początku mieszane uczucia, ale później stwierdziłem, że jest całkiem dobry. Chociaż nie zamierzam pobierać piosenki na dysk.
Wychodzi na to, że Saya będzie miała 'udawaną' ciapowatą osobowość, pod którą będzie skrywać swoje prawdziwe oblicze - uwielbiam takie postacie (Hei z DtB).
@arystar
nie widziałeś? A co z webripami Bakemonogatari i Mojej siostrzyczki, która nie może być taka słodziutka?