Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Dzisiaj (nie zauważyłem, że minęła już północ ) dopiero obejrzałem nową produkcję studia Ghibli. Po wyjątkowo słabym moim zdaniem Ponyo (film za bardzo nastawiony na dzieci), przygody małych bohaterów bardzo mi się podobały. Ładna muzyka, przepiękna płynna animacja (to w zasadzie standard u tej ekipy). Historia nie porywa złożonością, ale czuć w niej jakiś pierwiastek magii. Ciekawe życie malutkich ludzi, ich miniaturowe narzędzia i radzenie sobie w wielkim świecie... zwykłego domostwa.
Jak ktoś już obejrzał niech skrobnie czy mu się podobało, bądź nie.
Dodałem ankietę, każdy może sobie ocenić.
Goście nie mogą przeglądać wyników ankiety.
Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2011-06-21 00:10:43)
Zasadniczo wśród wszechobecnego kiczu, pantsu i innego ścierwa, dobrze jest się czasem odchamić. Fakt, historia może nie porywa, wprowadzili nutkę dramatyzmu, nadziei, itp. Oglądało się bardzo miło.
O! Nie wiedziałem, że to już wyszło.
Czas zassać!
Jak się pojawią polskie napisy to będę musiał obejrzeć. Może będzie lepsze niż jakieś przeciętne anime ecchi.
To są takie familijne anime więc jednak dosyć oryginalne.
PS:
Najlepsze ecchi może być góra przeciętne...
Tak ci się tylko wydaje
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-06-21 18:11:45)
Najlepsze ecchi może być góra przeciętne...
Zabieram się za ściąganie, za jakieś trzy godzinny powinienem ściągnąć, chyba.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Po dość kiepskim Ponyo, Ghibli wraca do formy. Wspaniała adaptacja powieści Mary Norton, aż jestem ciekawe, czy Ghibli pokusi się o ekranizację kolejny tomów tego cyklu. Szczególnie, że chodzą słuchy o Porco Rosso 2, które chyba będzie pierwszym sequelem w historii studia Ghibli.
Natomiast już w lipcu ma się ukazać drugi film Gorou, Kokurikozaka Kara. Co dziwne, jakoś nie mogę znaleźć żadnego trailera...
Ja również już po seansie. Oczywiście byłem oczarowany tym filmem, tłami, muzyką itp. Ale chyba Ponyo bardziej mi się podobało. SPOILERS Nie rozumiem tylko w jaki sposób Shou odnalazł mieszkanie Pożyczalskich. Smutne jest to, że Arrietty będzie musiała spłodzić potomstwo z Spillerem dla podtrzymania gatunku. xD I czy tylko ja liczyłem, że dowiemy się jak przebiegła operacja Shou?
Szczególnie, że chodzą słuchy o Porco Rosso 2, które chyba będzie pierwszym sequelem w historii studia Ghibli.
Ghiblies można by uznać jako jedyny wyjątek.
Edit: trety USSJ, hmm o tym nie pomyślałem.
Ostatnio edytowany przez lipa3000 (2011-06-25 14:31:19)
~lipa3000
Strony 1