Nie jesteś zalogowany.
STAFF&CAST:
CAST
Shana: Kugimiya Rie
Sakai Yuuji: Hino Satoshi
Alastor: Ebara Masashi
Yoshida Kazumi: Kawasumi Ayako
Margery Daw: Nabatame Hitomi
Bel-Peol: Oohara Sayaka
Hecate: Noto Mamiko
Pozwoliłem sobie założyć nowy temat, bo kto jak kto, ale "Shana" zasługuje sobie na niego.
A jest ku temu okazja, oficjalnie mogę powiedzieć, że w październiku 2011, startuje trzeci sezon!
Informacja pochodzi z Dengeki Bunko Magazine.
Wszystko na to wskazuje, że trzeci sezon będzie ostatnim...
Ps.
To jedyny serial telewizyjny, który będę oglądał po angielsku.
Przy okazji jest to moja odpowiedź dla Hasio.
Dodatkowe potwierdzenie na: Fall 2011 Anime v4.
UPDATE2:
Pierwszy trailer: 36Q 110828 CH2011 Shakugan no Shana III Final.
Ostatnio edytowany przez Tenguken (2011-08-31 22:11:08)
A jest ku temu okazja, oficjalnie mogę powiedzieć, że w październiku 2011, startuje trzeci sezon!
Informacja pochodzi z Dengeki Bunko Magazine.
Wszystko na to wskazuje, że trzeci sezon będzie ostatnim...
No wszystko na to wskazuje*... tytuł, final, to że w wrześniu(?) 10. października pojawi się ostatni tom,
A temat się przyda, jak baja wyjdzie to będzie miejsce na heitowanie jak to skopali to anime gdzie będzie można pogadać o 3. sezonie tego animca
EDIT: Ja to zawsze coś skopię w poście
* Bez urazy, mam zły dzień.
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2011-08-08 23:25:49)
Żeby tylko ten III sezon był co najmniej tak świetny jak II.
Dobrze, że w ogóle chcą dokończyć to anime w dodatku robiąc serię TV, a nie jakieś OAVki.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-08-08 22:52:31)
Na szczęście nie będzie (bo drugi sezon był słaby), nie będzie przedłużania kiepskich wątków i filerów o Hekate udającą człowieka, a będzie więcej walk, w końcu toczy się tam wielka wojna.
Słaby II sezon na pewno nie był bo nawet lepszy niż I (oceniłem go 9/10). Z tego co czytałem to wiele osób narzekało na to, że w II sezonie było dużo romansu, a za mało akcji. Jednak nawet lepiej, że tak zrobili bo ciągłe walki przez 80 procent anime to nie jest dobry pomysł.
Zresztą lepiej mniej walk, a lepsze niż więcej walk, które są przeciętne i krótkie.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-08-08 23:32:49)
Zabawne, że żadnej z serii TV nie dałem rady dokończyć. Pamiętam, że początek pierwszej był obiecujący. Potem przerwałem na ~nastym odcinku. I tak samo z drugą serią. Soundrack z jedynki gościł trochę u mnie w odtwarzaczu. Film wspominam nawet miło. Ale ostatnia seria OVA... W którymś z topiców już obśmiewałem jej absurdy. Wyrosłem już z tsundere, więc z III serii obejrzę najwyżej opening. I czy tylko mi się wydaje, że Shana na tym plakacie w pierwszym poście wygląda jakoś dziwnie?
Ostatnio edytowany przez lipa3000 (2011-08-08 23:51:36)
Shana to jedno z 2 anime na które czekam w nadchodzącym sezonie. Mam tylko nadzieję, że Sakai Yuuji nie będzie takim łamagą i w końcu pokaże klasę, w końcu była coś mowa że posiada ilość "energi?" jaką ma Król Guze(czy jakoś tak)?
Ostatnio edytowany przez Hero (2011-08-09 00:04:52)
Oh, żałosny cieniu związany w ciemnościach patrzący z pogardą na ludzi, sprawiając iż cierpią, twa dusza pogrążyła się w karmie grzechu. Chcesz się przekonać czym jest śmierć?
Jak pamiętam to w II sezonie główny bohater już nieźle się wykazał. Prawdę mówiąc spodziewałem się, że będzie taki jak w I, a tu niespodzianka.
Na pewno III sezon wizualnie będzie znacznie ulepszony, a to już duży plus. Żeby tylko muzyki nie zepsuli bo właśnie oprawa dźwiękowa w II sezonie była na najwyższym poziomie.
Co do tsundere to jak wielokrotnie pisałem część takich bohaterek potrafi być irytująca lecz Shana nigdy mnie nie zdenerwowała. Bez wątpienia się wyróżnia od innych tsundere.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-08-09 00:13:36)
UPDATE:
Pierwszy trailer.
Drugi trailer .
Ostatnio edytowany przez Tenguken (2011-08-21 20:09:43)
Pierwsza seria była ok. Druga, nie licząc kilku epizodów i walk, była marnym love-story. Jeszcze w pierwsze serii liczba 'miłosnych' wątków była ok, natomiast drugi sezon oglądałem z bólem.
Czyli ty jesteś z tych co lubią jak się całą serię zapcha samymi walkami. Jednak czytałem opinie różnych osób i wielu było właśnie zadowolonych ze zmniejszenia ilości walk w II sezonie. I właśnie z takimi opiniami się zgadzam.
A co do romansu to był ok i nie przesadzali z tym. Znalazł się również czas na ciekawą fabułę i świetne walki, które były znacznie lepsze niż w I sezonie.
Co do III sezonu to na 100 procent będzie wszystko o wiele bardziej jakościowe wizualnie więc jeśli czegoś nie popsują to anime może być znacznie lepsze niż I i II sezon. Liczę na efektowne walki ze świetną muzyką no i wreszcie jakieś rozstrzygnięcia fabularne.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-08-24 21:18:25)
Nie, nie lubię jak całą serię się zapcha walkami. Ale lubię, kiedy coś się dzieje - w końcu SnS to akcja i magia. Zamiast tego w drugim sezonie było więcej romansu - wg mnie słabego a czasem nawet irytującego. Nie licząc kilku odcinków było nudno. Nawet kiedyś napisałem na jakimś forum, że było warto oglądać tą serię chociażby dla walki z Sabraciem, która była świetna.
Jak dla mnie, w pierwszy sezonie była lepsza proporcja pomiędzy romansem a akcją. I dlatego wolę pierwszą serię.
Walka z Sabrac'em to faktycznie cudo, ale nie tylko to było świetne. Sam początek II sezonu był bardzo dobry i również te tajemnice odnośnie głównego bohatera jak np
Właśnie elementy fabularne w Shanie 2 były ciekawsze. Główny bohater zmienił się i to znacznie w II sezonie na plus.
No i oczywiście te wszystkie odcinki jak pojawiła Pheles.
Prawdę mówiąc za nudniejsze uznaję może 2-3 odcinki, a reszta jak dla mnie była bardzo fajna.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-08-24 21:54:06)
Nie, nie lubię jak całą serię się zapcha walkami. Ale lubię, kiedy coś się dzieje - w końcu SnS to akcja i magia. Zamiast tego w drugim sezonie było więcej romansu - wg mnie słabego a czasem nawet irytującego. Nie licząc kilku odcinków było nudno. Nawet kiedyś napisałem na jakimś forum, że było warto oglądać tą serię chociażby dla walki z Sabraciem, która była świetna.
Jak dla mnie, w pierwszy sezonie była lepsza proporcja pomiędzy romansem a akcją. I dlatego wolę pierwszą serię.
Ta, walka z Sabrackiem i ostatnia, to z wieżą, to jedyne, co mi się podobało w 2. serii. A skoro o Sabracku. Zauważyliście na 1. trailerzre, że Yuuji ma na ręku pierścień? To nie przypadkiem zaklęcie Sabracka, dzięki któremu zadane przez niego rany się nie goiły?
Jeśli chodzi o trzeci sezon, to liczę, że skoro będzie toczyć się wojna, to będzie pełen walk i że tym razem nie będzie litości i jak ktoś ginie w książce, to w animcu czeka go taki sam los.
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2011-08-24 22:08:36)
Ja się wolę nie domyślać co będzie (i w żadnym nie chcę czytać spojlerów) bo coś takiego strasznie psuje anime (a klimat tajemnicy to coś co uwielbiam) i dotyczy to każdego tytułu. Między innymi z tego powodu nie oglądam serii na bieżąco bo takie domyślanie się co będzie w następnym odcinku nie ma jak dla mnie sensu.
Jeszcze odnośnie III sezonu to chciałbym żeby zrobili go podobnie jak II lecz żeby znalazły się również długie walki (2-3 odcinki).
Właśnie to mi się w Shanie podobało że nie zamykali wątków w jednym odcinku tylko wszystko było połączone.
PS:
Mogli również by pokazać jakiś fajny fanserwis z Shaną. Niech przynajmniej zrobią tyle co w I i II sezonie bo chyba na coś więcej nie ma co liczyć.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-08-24 22:12:23)
niech mnie ktoś oświeci bo nic nie kapuje z 1 odcinka... Oglądałem poprzednie 2 serie i pamietam jak się skończyła 2 seria - nie w pinde ni w oko nie pasuje mi początek serii 3 do końcówki serii 2. Gdzieś czytałem że 3 seria to kontynuacja 3 OVY - obejrzałem 3 ove i nie ma ona nic wspólnego z 3 serią...
I love spaghetti but I got shhit on it!
Bo zmienili zakończenie 2. sezonu.
ok już czaje... ale jak to zmienili? gdzie można zobaczyć już to podmienione zakończenie?
I love spaghetti but I got shhit on it!
Chodziło mi o to, że zekranizowali to inaczej niż to było opisane w książce...
EDIT: @Down
Dla mnie to zmiana. Jak już coś ekranizować to porządnie
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2011-10-08 18:48:40)
Nic nie zmienili, po prostu część przemilczeli . Jak się przyjrzysz końcówce ostatniego odcinka drugiego sezonu, to zauważysz, że ślady stóp się urywają...
Imo nie ma co się spinać, wszystko zostanie wyjaśnione w najbliższych odcinkach...