Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Może jakieś porównanko z REVO i CoalGirls? Od dawna czekałem na ten film a tu nagle z nim wyskoczyliście i nie wiem jaką wersję pobierać. Bo szczerze powiem, że nie uśmiecha mi się ściąganie tego z MU czy FS, kiedy pod nosem mam torrenta a nic nie wiem o jakości. Kiedyś wrzucało się linki do jdownloadera a teraz porobili te cholerne kody do przepisywania co przy wolnym necie powoduje irytacje (torrent zostawiam na noc i baj), bo podczas ściągania połączenie muli.
Może jakieś porównanko z REVO i CoalGirls?
Jaki jest sens w porównywaniu reencoda z remuksami?
CG ma na pewno lepszą jakość, bo przy 720p waży ponad 7GiB. Nie widziałem wersji REVO, nie wypowiadam się.
BTW - przy ściąganiu z MU nie ma kodów (ja nadal korzystam z jdownloadera i nie ma problemów)
CG 1080p i REVO to remuksy TS-ów z BD - czyli wideo jest dokładnie takie samo jak na Blu-ray, jedynie audio przekodowali do FLAC-a - zyskujący tym ponad 1 GB.
Natomiast CG 720p jest w 10-bit...
CG 1080p i REVO to remuksy TS-ów z BD - czyli wideo jest dokładnie takie samo jak na Blu-ray, jedynie audio przekodowali do FLAC-a - zyskujący tym ponad 1 GB.
Nie widziałem Twojego posta.
Chodziło mi o to, że CG 720p ma lepszą jakość niż nasz release.
A właśnie, bo tak ściągam i zapomniałam zapytać - to jest wersja 8-bit czy 10-bit? Bo leń jestem, jeszcze nie zaktualizowałam kodeków.
Ty dulowaty userze!
8-bit. Jeszcze w tym sezonie jedziemy na ośmiu ;P
Taka, że mnie to nie interesuje. Chce zobaczyć co wygląda lepiej i tyle.
Co z tego, że CG i REVO to remux - dobry encod może mieć lepszą jakość niż film na BD, chociaż może powinienem powiedzieć 'dobry encod może wyglądać lepiej niż na blu-ray'. Nie raz oglądałem filmy, które po skodowaniu wyglądały lepiej na porównaniu niż nieskompresowany materiał.
Anyway, 8GB to dla mnie za dużo (a raczej dla mojego dysku), więc nie pozostaje mi nic innego niż wybrać wasz release.
Planujecie dodać torka czy mogę zaczynać się męczyć z dll? ;d
Planujecie dodać torka czy mogę zaczynać się męczyć z dll? ;d
Możesz ściągać, bo torka nie będzie.
Co z tego, że CG i REVO to remux - dobry encod może mieć lepszą jakość niż film na BD, chociaż może powinienem powiedzieć 'dobry encod może wyglądać lepiej niż na blu-ray'. Nie raz oglądałem filmy, które po skodowaniu wyglądały lepiej na porównaniu niż nieskompresowany materiał.
Hehe, taa.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Może jakieś porównanko z REVO i CoalGirls? Od dawna czekałem na ten film a tu nagle z nim wyskoczyliście i nie wiem jaką wersję pobierać. Bo szczerze powiem, że nie uśmiecha mi się ściąganie tego z MU czy FS, kiedy pod nosem mam torrenta a nic nie wiem o jakości. Kiedyś wrzucało się linki do jdownloadera a teraz porobili te cholerne kody do przepisywania co przy wolnym necie powoduje irytacje (torrent zostawiam na noc i baj), bo podczas ściągania połączenie muli.
Co ty za brednie wypisujesz? Przecież od jakiegoś czasu już nie wpisuje się captcha na MU. Mi nic nie muli. Najczęściej ściąga mi z max. prędkością (512kb/s, 4Mbps), czasami się zdarzy połowa tej prędkości, ale to też nie przeszkadza.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2011-09-14 21:33:18)
@marek
Ja o tym wiem, że na MU nie ma captchy. Kwestia o jdownloaderze i hostingach była 'ogólnie'.
@bodzio
Powinien zgłosić posta jako spam, ale i tak ci nic nie zrobią, więc sobie daruję.
Ostatnio ściągałem nowego Pottera i z kilkoma filtrami, parę scen wyglądało lepiej niż w oryginale. Oczywiście to moje subiektywne odczucie, nic więcej (ciągle to miałem na myśli).
Dzięki że podzieliłeś się z nami informacją, że ściągasz BDISO amerykańskich filmów...
Btw. od kiedy na BD jest nieskompresowany materiał?
A tak w temacie... to jest to Complete Version?
to jest to Complete Version?
Tak.
Tłumaczenie fajne, może trochę za dużo powtórzeń się trafiało.
No i takie pytanko: w 12:53 i następna linijka - to specjalne powtórzenie czy coś się pokićkało?
Ty dulowaty userze!
No i takie pytanko: w 12:53 i następna linijka - to specjalne powtórzenie czy coś się pokićkało?
Ups, musiałem pokręcić podczas wprowadzania poprawek :/
Strony 1