Nie jesteś zalogowany.
Witam
Mam problem przy odtwarzaniu niektórych plików mkv
Oglądając powyższy odcinek " Bakemonogatari" wyłażą na wierzch nieprzyjemne dla oka pixele ...
Przy plikach mniejszej rozdzielczości także występują takie problemy:
przy plikach grupy UTW anime C3 ( niby w wersji 10 bit (nie wiem o co z tym dokładnie chodzi xD))
Inne pliki mkv działają normalnie.
Wersja kodeków jakie posiadam :
K-Lite Codec Pack 64-bit 5.3.0
Player:
Media Player Homecinema v1.3.1249.0 64-bit
System : Windows 7 64-bit
Jest to wina pilików czy złej konfiguracji playera i kodeków ?
Proszę o pomoc w miarę możliwości
Zapoznaj się z tym postem:
http://animesub.info/forum/viewtopic.ph … 98#p357298
Oraz z tym tematem:
http://www.homecinema-hd.com/mpc-hc-ext … rs_en.html
Chodzi o If you use ffdshow to decode the video. Tylko uważaj ponieważ MPC-HC nie zawsze zapamiętuje ustawienia zewnętrznych filtrów. Więc za każdym włączeniem MPC musisz sprawdzić czy masz włączone filtry zewnętrzne. Oczywiście tylko przy odtwarzaniu plików Hi10P
Ostatnio edytowany przez Foris (2011-10-14 12:13:54)
Wersja kodeków jakie posiadam :
K-Lite Codec Pack 64-bit 5.3.0
=> CCCP.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
"For use on 64-bit versions of Windows.
For an optimal user experience it is highly recommended to also install one of the 32-bit variants from above, because most software that runs on 64-bit versions of Windows is still 32-bit.
Windows Vista x64 and Windows 7 x64 use a 32-bit version of Windows Media Player by default. Windows Media Center and Windows Explorer are 64-bit applications. That is why you need both 32-bit and 64-bit codecs".
Informacja ze strony K-Lite'a. Jeśli już z niego korzystasz, to radzę się z nią zapoznać. Sam MPC także jest w 32 i 64 bitowej wersji.
Ostatnio edytowany przez LordCrane (2011-10-14 12:32:17)
Arystar, CCCP nie jest lekiem na całe zło, tu problemem tkwi w źle ustawionym playerze lub źle zdefiniowanych domyślnych codecach. Zawsze należy korzystać z odtwarzacza, który znajduje się w paczce i nie instalować sobie innej wersji tego playera, chyba, że potrafisz go sobie odpowiednio ustawić. Przy k-lite warto też aktualizować wersję 32bitową
Pomogło zainstalowanie najnowszych sterowników CCCP i playera w nich użytego
Dzięki wielkie za pomoc
P.S wcześniej nie zauważyłem, że miałem zainstalowane 2 wersje kodeka k-little xD
Ostatnio edytowany przez DoubleSelf (2011-10-14 12:45:30)