Nie jesteś zalogowany.
Też miałem dobry mecz Malzą wczoraj
Z tymi rankedami to jest tak, że im więcej się wygrywa, tym więcej pkt się dostaje?
To wszystko zależy od MMR, czyli generalnie twojej umiejętności gry, na co się składa skill mechaniczny (generalnie kontrola postaci, czas reakcji itp), decyzje podejmowane w grze, KDA i reszta statystyk, zadane dmg, dodgowane skille, przewidywanie i dobre strzelanie skillshotami, statystyki po meczu w porównaniu do przeciętnych statystyk ze wszystkich gier itd. A całe te dywizje, to tylko kosmetyczne upiększenie całego MMR.
Jeśli system widzi, że masz kosmiczne staty w porównaniu do innych, to MMR poleci ci w górę. Weźmy za przykład moje konto:
http://eune.op.gg/summoner/userName=CoUsT
Kliknij na pokazywanie gier rankingowych i przeanalizuj mecze. Po 5 rankedach mam gry rankingowe ~2100-2400 MMR. A ja nawet prawie nie gram rankedów. Prawdopodobnie po 10 grach wywali mnie może nawet do plat1.
Z drugiej strony patrząc na twoje statystyki rankingowe:
http://eune.op.gg/summoner/matches/userName=Mammoth
Są to przeciętne statystyki na poziomie platyny. 50/50 win ratio, przeciętna farma, KDA, staty itd. Już przez samo podejmowanie decyzji możesz łatwo dostać się do diamentu. Wystarczy mniej ginąć. Nie idź na układy typu 1 za 1 (chyba że masz gwarantowany first blood, a przeciwnik straci całą falę minionów - czyli kase i expa). Warduj często, sprawdzaj gdzie jest jungler. Najłatwiej jest skupić się na danej roli i ją rozwijać np. poprzez oglądanie streamów. Jak doszlifujesz trochę twoją grę, to MMR na pewno wzrośnie i łatwo dostaniesz się wyżej. Może nawet przeskoczysz kilka serii.
Też miałem dobry mecz Malzą wczoraj
A kto fb ahri oddał zaraz po ganku ?
OromisMasta napisał:Też miałem dobry mecz Malzą wczoraj
A kto fb ahri oddał zaraz po ganku ?
Oj tam, oj tam, czepiasz się szczegółów, ważne jak się skończyło
Choć grać duo a nie :\
Lol
Farm słaba, bo ponad 90% meczów to supporty. A do diamentu nie chcę, bo uważam, że mój poziom na diament nie zasługuje, a po co mam się męczyć :]
Tak tylko wyjaśniłem co nieco. Pytałeś o to, więc trochę się rozpisałem na ten temat. Może akurat komuś się przyda trochę wiedzy na ten temat, gdy zacznie się zastanawiać po tym, gdy wyląduje w najlepszej dywizji na świecie (bronze league) po 10 wygranych czy coś w tym stylu.
PS. Nawet jeśli uważasz, że nie zasługujesz i nie masz co się męczyć, to wystarczy zmienić tok myślenia z "trzeba wygrywać" na "trzeba uczyć się czegoś z każdym meczem". Ja się tak przestawiłem jakoś po wakacjach 2014 i z typowego golda zrobił się ze mnie topowy gracz do tego stopnia, że moje mecze są nawet pokazywane na liście gier do oglądania wieczorami (jak gram aramy ). I tyle wystarczyło, żeby czerpać przyjemność z gry na nowo.
Ostatnio edytowany przez CoUsT (2015-02-12 01:55:59)
Ech, żeby na rankedach tak mi szło ADC...
No ale choć raz udało mi się wbić pentę i WYGRAĆ
~Oromista, ja bym na twoim miejscu tak się nie cieszył, chyba by pokazać, że wszędzie są debile. Taric bez armora, sejuani pod dmg, kennen bez zhonni, ez z duble sheenem i kassadin, który jest ciągle op i dał się najebać sonie.
Co do Tarica się nie zgodzę. Przegrywał, więc miał mniej golda, ale złożył wszystko potrzebne supportowi itemy, po cyzm zaczął składać Omena. Poza tym Kennen z takim buildem na dmg, aczkolwiek Hextech Gunblade to na niego very old meta.
Ostatnio edytowany przez Mammoth (2015-02-12 13:19:17)
Bot razem miał 31 zgonów, jak trzeba się mocno wysilić, by tyle nałapać? Taric był z tyłu, ale armor to najtańsza statystyka, grałem sporo gejuchem i naprawdę łatwo mu złapać armor, zwłaszcza jak masz 3 ad postaci. dziwne, że nikt na złożył nawet zielonych butów. Możesz zrobić item do ściągania cc na supporcie, ale jak wiesz, że twój adc kosi. a ten co najwyżej był koszony.
~Oromista, ja bym na twoim miejscu tak się nie cieszył, chyba by pokazać, że wszędzie są debile. Taric bez armora, sejuani pod dmg, kennen bez zhonni, ez z duble sheenem i kassadin, który jest ciągle op i dał się najebać sonie.
Oj tam, nie ma co się spinać, przecież to tylko normal. Sam lubię czasami potrollować. :>
http://matchhistory.eune.leagueoflegend … 8/26735769
Wooren napisał:~Oromista, ja bym na twoim miejscu tak się nie cieszył, chyba by pokazać, że wszędzie są debile. Taric bez armora, sejuani pod dmg, kennen bez zhonni, ez z duble sheenem i kassadin, który jest ciągle op i dał się najebać sonie.
Oj tam, nie ma co się spinać, przecież to tylko normal. Sam lubię czasami potrollować. :>
http://matchhistory.eune.leagueoflegend … 8/26735769
Ty nawet na rankedzie trolowałeś.
No co zrobisz? Nic nie zrobisz. (Drugi raz w życiu xinem).
Ostatnio edytowany przez senami (2015-02-12 22:44:19)
@senami, ty w hsie rank bij, a nie w lola grasz.