Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Przedstawiam Wam mój nowy i zarazem pierwszy projekt "videotaku".
Zapraszam serdecznie do komentowania, poprawiania oraz proponowania nowych pomysłów. W niedalekiej przyszłości planuje wydawać także video recenzje konkretnych tytułów anime. Jeżeli pomysł spodoba się publice, na pewno za cztery miesiące wydam zapowiedź sezonu zima 2012/13 w lepszej jakości audiowizualnej.
interesujące:)
Albo akcentujesz głoski "wybuchowe", takie jak "p" i "b" albo źle korzystasz z mikrofonu.
Polecam poprawić na następny raz.
Już po pierwszych kilkunastu sekundach nie mogę słuchać. Rozciąganie wypowiedzi strasznie wkurza, przykład: "Spychuuuu". Przydałoby się w miarę płynnie czytać i nie wydłużać kwestii (nie ćpaj tyle ). jak bodzio zaraz tu wejdzie... Szykuj się.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2012-09-09 21:55:42)
W twojej czcionce brakuje polskich znaków.
Jedyny problem to dykcja. Ale jak na eksperyment wyszło dobrze.
Dobry pomysł i dobre wykonanie. Czasami odnosiłem wrażenie, iż próbujesz niektóre kwestie przeczytać/wypowiedzieć trochę na siłę i wychodziło momentami dość sztucznie. Mimo to oglądało mi się przyjemnie i trzymam kciuki za kolejne odcinki.
Ogólnie na plus, nad dykcją trochę popracować i starać się omijać błędne informacje np. Btooom! bijatyką? O rly?
No, ale praktyka czyni mistrza. Powodzenia przy kolejnych projektach, życzę chęci do pracy.
Generalnie jestem na tak - fajna inicjatywa. Powodzenia z następnymi sezonami
Oko, obejrzałem całe, podobało się. Na początku nie mogłem przyzwyczaić się do twojego głosu, ale im dalej, tym lepiej. Resztę powiedzieli przedmówcy.
Szczerze? To nawet podobało mi się. Ale dlaczego tak mało informacji na temat anime z "koniem roboczym" Panzerwaffe?
Wszystko ładnie i pięknie, tylko zapomniałeś o jednej pozycji: Jojo Bizarre Adventure.
Ale to tylko tak na marginesie
Ostatnio edytowany przez Yagami_Raito8920 (2012-09-10 00:43:41)
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Nie wywarło to na mnie wrażenia. Za dużo gadania, za dużo dmuchania w ekran [mikrofon], za długie. Pierwszy odcinek powinien wyglądać mniej więcej tak: http://www.youtube.com/watch?v=11U0r3sP2rg
PS Jestem ciekawy jak dalsze videorecenzje będą wyglądały.
Ostatnio edytowany przez Tanis (2012-09-10 01:13:33)
PC: i5 6600k, Gainward Phoenix GTX 970, DDR4 16Gb 3200Mhz.
Jest nie źle, trochę buczy coś mikrofon, ale tak poza tym fajne.
Pierwszy odcinek powinien wyglądać mniej więcej tak: http://www.youtube.com/watch?v=11U0r3sP2rg
Bez przesady, jest idealnie, jakby takie coś mi zaserwowano, to bym wyśmiał xD Za krótko i za szybko.
Ostatnio edytowany przez Prototype (2012-09-10 01:57:02)
Bardzo fajnie wyszło, zdecydowanie na plus... Japończycy nie zawiedli kolejny sezon z Onee-chan w tle X/
Dla mnie też mocno średnio, ale doceniam pomysł oraz chęci. Liczę, że weźmiesz zawarte tu uwagi do siebie, i że następne zapowiedzi będą lepsze, bo mimo wszystko fajnie się takie skondensowane video ogląda.
Po pierwsze, mnie najbardziej denerwujące to były rozciągnięte opisy na cały zwiastun jak reżyser itp. Wydaje mi się, że takie informacje powinny być przed zwiastunem wraz z zaprezentowaną okładką.
Po drugie to płynność mowy. Jak ktoś zauważył to po pewnym czasie nie rzuca się to w oczy. A to dlatego, że z czasem twoja mowa była bardziej naturalna.
To właśnie takiej naturalności Ci brakuje no chyba, że to był twoja naturalna mowa . Ogólnie jest ok ale poproszę lepszą jakość audiowizualną. Te smaczki zostawiaj na koniec
Ostatnio edytowany przez zoltan (2012-09-10 16:33:13)
Po drugie to płynność mowy. Jak ktoś zauważył to po pewnym czasie nie rzuca się to w oczy. A to dlatego, że z czasem twoja mowa była bardziej naturalna.
To właśnie takiej naturalności Ci brakuje no chyba, że to był twoja naturalna mowa . Ogólnie jest ok ale poproszę lepszą jakość audiowizualną. Te smaczki zostawiaj na koniec
Grunt, że mówi bardzo wyraźnie.
Aha, autor coś mówi o "japonizacji" Robin Hooda. http://en.wikipedia.org/wiki/Robin_Hood … b%C5%8Dken, nawet u nas emitowali.
Ostatnio edytowany przez SoheiMajin (2012-09-10 16:50:54)
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Dzięki wielkie za opinie, bardzo pomogą mi w kolejnych etapach tworzenia video.
Co do samych opisów poszczególnych serii, faktycznie znalazło się kilka błędów logicznych chociażby w Magi, Btooom! czy braku Jojo Bizarre Adventure. Na przyszłość na pewno skupie się na ekranizacjach mangowych, po prostu czytając je przez premiera anime i wtedy na pewno takie błędy już nie wystąpią.
Szczerze powiedziawszy te przeciągania głosowe oraz zmiana akcentu spodobała mi się u pewnego videorecenzenta gamingowego któremu wychodziło to na prawdę fajnie, no ale widocznie nie każdy jest do tego stworzony.
Albo akcentujesz głoski "wybuchowe", takie jak "p" i "b" albo źle korzystasz z mikrofonu.
Polecam poprawić na następny raz.
Bankowo poprawie, faktycznie trochę to denerwujące i mało profesjonalne.
Po pierwsze, mnie najbardziej denerwujące to były rozciągnięte opisy na cały zwiastun jak reżyser itp. Wydaje mi się, że takie informacje powinny być przed zwiastunem wraz z zaprezentowaną okładką.
Bardzo dobry pomysł, na pewno jakoś to rozwiążę... acha, i na pewno z polskimi znakami
Kolejnym projektem nad którym już niebawem zacznę pracować, będzie podsumowanie sezonu Zimowego, jednak w tym materiale na warsztat wezmę tylko wybrane produkcję...
Jeżeli macie jakieś ciekawe pomysły na temat video felietonów, zapraszam na PW
Strony 1