#21 2014-01-06 22:51:32

Sacredus
Użytkownik

Odp: Boku wa Tomodachi ga Sukunai NEXT

Besamir napisał:

@Sacredus

Pokaż spoiler
No to jest ogólnie ciekawa kwestia - kocha czy lubi. W chińskim tłumaczeniu skłaniają się bardziej ku temu drugiemu. Jednak cholera wie, co tak naprawdę powiedział.

Pokaż spoiler
Biorąc pod uwagę całą tę sytuację, szczerze wątpię, żeby to było "lubię". Chociaż fani yozory z pewnością forsują taką właśnie wersję.

Ostatnio edytowany przez Sacredus (2014-01-06 22:52:23)

#22 2014-01-06 23:06:20

osa0072
Użytkownik

Ciekawe czy z czasem zrobią 3 sezon tego anime? Mi z tych bohaterek to najbardziej się Rika podobała pod względem charakteru gdyby tylko nie jej zamiłowanie do yaoi. Była z tej grupy najbardziej szczera chociaż nie do końca w bezpośredni sposób.

SC II LotV *** "I love it when a plan comes together" -- Hannibal Smith *** Pesymista to dobrze poinformowany optymista *** Punch first ask questions while punching - Vi ***

#23 2014-01-07 17:49:24

Kenshiro
Użytkownik

Sacredus napisał:

Znalazłem:

Pokaż spoiler
He replies to Sena that he loves her, but he can't go out with her. The insinuation of the summary is that he made this decision in considering what's best for the Friendship Club as well, not just what he wishes he could do (he definitely seems to state in no uncertain terms that he's sexually attracted to her, anyway)

Czyli prawdopodobnie

Pokaż spoiler
wybrał Senę, ale nie chce na razie chodzić z nią oficjalnie.

osa0072 napisał:

Ciekawe czy z czasem zrobią 3 sezon tego anime? Mi z tych bohaterek to najbardziej się Rika podobała pod względem charakteru gdyby tylko nie jej zamiłowanie do yaoi. Była z tej grupy najbardziej szczera chociaż nie do końca w bezpośredni sposób.

Mogliby zrobić, ale zakończenie II sezonu wydaje się optymalne.

Jeśli chodzi o bohaterki to w takiej kolejności je polubiłem:

1. Sena
2. Kobato
3. Maria
4. Yozora
5. Rika
6. Yukimura

#24 2014-01-07 18:28:23

Besamir
Użytkownik

Kenshiro napisał:

Jeśli chodzi o bohaterki to w takiej kolejności je polubiłem:

1. Sena
2. Kobato
3. Maria
4. Yozora
5. Rika
6. Yukimura

Ja tam wolę siostrę Yozory.

#25 2014-01-07 22:18:30

Kenshiro
Użytkownik

L0NG3r napisał:

P.S. Żeby nie było, obejrzałem tylko pierwszy sezon, który pod końcówkę zidiociał (początek był przyjemny). Z drugiego wiem tylko tyle, że znajomy przy mnie oglądał któryś tam odcinek, a ja to, co zauważyłem, podsumowałem tak: "Skończ, póki jeszcze możesz. Niedługo przekroczysz granicę, a most za tobą runie".

Powiedziałbym, że czym poważniejsze się stawało tym mniej przyjemne w oglądaniu. : )

To anime praktycznie nie ma fabuły, więc wszystkie jego zalety opierają się na postaciach, humorze i fanserwisie.

Chociażby zachowanie Marii i Seny było mega głupie, ale zarazem niesamowicie zabawne. Poniżej mały przykład.

http://www.youtube.com/watch?v=-AA43I_P8xQ

W dodatku bardzo podobało mi się to częste robienie sobie na złość, czyli Yozora vs Sena i Kobato vs Maria. : )

Pokaż spoiler
308zdqt.jpg

#26 2014-01-07 22:32:11

rika09
Użytkownik

Kenshiro napisał:

W dodatku bardzo podobało mi się to częste robienie sobie na złość, czyli Yozora vs Sena i Kobato vs Maria. : )

Ta scenka (widzialem ja na yt) to nawiazanie do Monster Huntera calkiem smieszne dla kogos kto to zna:)

"po winstalowaniu wszystko dziala samoczynnie i nie mozna tego zatrzymac..."

Stopka forum

© Animesub.info 2024