Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8
Abstrahując od powyższej, dość mocnej wymiany zdań. Czy w nowej wersji serwisu forum zostanie jakoś zabezpieczone?
Zrobimy captcha na początek.
O, takie: https://anime-captcha.vercel.app/ Tutaj nawet człowiek tego nie odgadnie. Nie no, żartuje, jakieś normalne.
KiriPistols napisał:Pozwolę sobie podsumować te żałosne wypociny tym oto gifem
Yhmm, rozwalają mnie takie opinie. Pewnie i tak nie ogarniasz tematu najnowszych rozwiązań AI i nigdy tego nie dotknąłeś. Kolega elbrus998 to samo, widać po tekstach typu "bo brakuje im kontekstu wypowiedzi". Tyle, że nie brakuje. To twierdzenia na poziomie 2005 roku, że portale typu "Wikipedia to śmietnik, więc nigdy nie zastąpią encyklopedii". Ale ok, powodzenia w życiu jaskiniowca.
Akurat ja używałem różnych modeli AI do różnych celów i sam często wspomagam się tymi narzędziami, sprawdzając np. francuskie napisy (bo nie znam francuskiego). Ba nawet jakiś czas temu, przy podobnej dyskusji, dla testu sprawdziłem sobie, jak i czy w ogóle poszczególne modele sobie radzą (spoiler no tak dość słabo sobie radziły). Ale abstrahując od tego, to nie wiem, co ci nie pasuje w „bo brakuje im kontekstu wypowiedzi”. Jak nie brakuje, skoro właśnie brakuje? Nawet jeśli byłoby to robione tak, jak napisałeś kilka wiadomości wcześniej, „na poziomie całego dokumentu”, to AI nadal zgubi się np. na zaimkach, bo właśnie tu zabraknie mu kontekstu płci osoby mówiącej lub tej, do której jest kierowana wypowiedź. Przynajmniej na ten moment nie opracowano jeszcze systemu, który analizowałby na raz wideo i głos, a i tu przy niektórych postaciach, jak np. Ferris z Re:Zero, miałoby problem. Już pomijając, jak cholernie zasobożerne by to było. Poza tym do tej pory wszystkie napisy w pełni generowane przez AI, jakie widziałem, czy to na onlajnach, czy tu na forum, były totalnie tragicznej jakości. Serio, weź sobie je oblukaj, a przestaniesz się dziwić czemu piszemy, że to gówno. No i skoroś taki oświecony technicznie i masz jakąś „tajną wiedzę”, która sprawia, że my się nie znamy i jesteśmy zacofani, to może postarasz się zmienić nasze zdanie i zamiast pisać, że jesteśmy zacofani wytłumaczysz na czym ten „sekret” generowania napisów? No i fajnie byłoby zobaczyć w praktyce te „całkiem zdatne do oglądania” napisy, no chyba że „całkiem zdatne” oznacza, że są pełne błędów i niespójności, jak te które mamy już teraz na forum...
Ostatnio edytowany przez elbrus998 (Dzisiaj 09:45:40)
Śmiesznie się czyta te wszystkie argumenty o tym, że nie znamy sposobów i żyjemy w lesie, w momencie kiedy od jakichś dwóch lat badam jakość napisów i schematy poszczególnych fansubów przy okazji samemu testujac każdy możliwy model, który tylko wpada mi w ręce.
Potrzeba mi chwili by podczas korekty zauważyć, kto w danym tygodniu się złamał i miał trochę mniej czasu, a przy okazji go podkusiło sięgnąć po coś więcej niż deepl. Ba! Na tej platformie są jedne napisy zrobione w pełni przez ai na podstawie moich poprzednich, bo uległem fascynacji. Ai jeden do jednego skopiowało mój styl, co z tego, kiedy to wszystko podczas czytania nadal wydawało się nie moje.
Doskonale wiem, do czego Ai jest zdolne, dlatego tak się go boję na tej stronie, nie dlatego, że żyję w lesie.
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8