Nie jesteś zalogowany.
Oto i remedium na shitdena, full hard. Mam nadzieję, że kiedyś wszystko będzie tak wydawane.
Może być full hard, ale jeśli będzie również wersja BD (oczywiście jak wyjdzie).
Może i będzie, ale pewnie tylko dla wybranych.
Już się bałem, że nie będzie żadnego porządnego tłumaczenia (to byłoby dziwne ). I mam gdzieś, czy będzie 150 mb w 480p czy 220 mb w 720p, bo i tak będę oglądał na komórce.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-04-10 15:56:22)
Kapitalnie!
Sam się zastanawiałem nad tłumaczeniem tego tytułu, ale ten nius rozwiał moje wątpliwości.
@redd: To tak samo jak u mnie xD
Świetna seria w rękach ogarniętych ludzi, w takim wypadku nie pozostaje mi nic innego, jak życzyć wam powodzenia, a samemu znaleźć sobie coś innego do tłumaczenia
Ostatnio edytowany przez OromisMasta (2013-04-10 18:21:33)
Jak bedziecie dawać jakieś gimbazjalne napisy podczas animca (w OP, ED czy "przerwie" ujdzie) to nie mam zamiaru ściągać. Jak jakość taka jak w Suisei no Gargantia to też podziękuje. Ani wy mi łaski nie robicie, ani ja wam . Jak będzie bez udziwnień to chętnie pobiorę i obejrzę.
w OP, ED czy "przerwie" ujdzie
Ale wtedy mija się z celem robienie hardka i udostępnianie go na pożarcie na ansi, bo na bank wyląduje tam, gdzie wylądować nie powinien
No ale. Jak to mawia mój tatuś - dawać i się prosić to za wiele
Ty dulowaty userze!
Jak jakość taka jak w Suisei no Gargantia to też podziękuje.
A pewnie Fairy Tail oglądasz/łeś w HD, chociaż nadawane jest w 480p, a co za tym idzie, jest gorszej jakości niż omawiany Suisei.
Ani wy mi łaski nie robicie, ani ja wam .
To po co się udzielasz? Bo dla jednej osoby zrobią wyjątek... Równie dobrze możesz poczekać na wersję BD (o ile wydadzą), a w tym czasie idź do urzędu złożyć podanie o kartę VIP. A jak nie, to będziesz miał napisy od Kuroi Usagi.
Edit: Dobra, szkoda słów.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-04-10 19:53:53)
Jak będzie bez udziwnień to chętnie pobiorę i obejrzę.
Nie licz na to. Nic nie będzie zmieniane. Co najwyżej możemy coś jeszcze dołożyć.
A pewnie Fairy Tail oglądasz/łeś w HD, chociaż nadawane jest w 480p, a co za tym idzie, jest gorszej jakości niż omawiany Suisei.
Nom wiadomo, jak jest nadawane i nie jest to hd niestety. Nie chcę tu o jakość się kłócić, jak widać niektórzy oglądają anime na telefonach i jest im z tym dobrze... Jedni na film pójdą do kina, inni ściągną wersję CAM i obejrzą na tv - co kto woli.
To po co się udzielasz? Bo dla jednej osoby zrobią wyjątek... Równie dobrze możesz poczekać na wersję BD (o ile wydadzą), a w tym czasie idź do urzędu złożyć podanie o kartę VIP. A jak nie, to będziesz miał napisy od Kuroi Usagi.
Udzielam się, żeby swoje zdanie przekazać. Chyba można, nie? Napisałem, że łaski nie robią - ich hardek, niech wydają jak chcą. Debilem nie jestem, obejrzę po angielsku, wyjdzie mi na dobre. Wy się dalej bawcie w swoje wojenki. Liczę, że przyniosą one jakiś skutek.
Udzielam się, żeby swoje zdanie przekazać. Chyba można, nie? Napisałem, że łaski nie robią - ich hardek, niech wydają jak chcą. Debilem nie jestem, obejrzę po angielsku, wyjdzie mi na dobre. Wy się dalej bawcie w swoje wojenki. Liczę, że przyniosą one jakiś skutek.
Wiesz, zachowałeś się niezbyt ładnie. To, że ktoś nie zna angielskiego z twojej wypowiedzi można odczytać jednoznacznie - jest debilem. Jak tak można ludzi oceniać?
Nadal też czekam na konkretne przykłady zrzutów ze słabą jakością Gargantii w przypisanym jej temacie. Rozmawiajmy o faktach.
I dlaczego inni tłumacze mieliby rezygnować z tej serii? Przysłużycie się innym ludziom i shindenowi.
Dobre posunięcie, chłopaki. Zobaczymy, co zrobią siundeny.
I dlaczego inni tłumacze mieliby rezygnować z tej serii? Przysłużycie się innym ludziom i shindenowi.
W sumie można zrobić jakieś szitsuby. Ale takie bardzo gówniane, na siundena wystarczą, dodać tam jeszcze "specjalnie dla siundena".
No ale. Jak to mawia mój tatuś - dawać i się prosić to za wiele
To mądry człowiek musi być.
Wakabayashi napisał:Udzielam się, żeby swoje zdanie przekazać. Chyba można, nie? Napisałem, że łaski nie robią - ich hardek, niech wydają jak chcą. Debilem nie jestem, obejrzę po angielsku, wyjdzie mi na dobre. Wy się dalej bawcie w swoje wojenki. Liczę, że przyniosą one jakiś skutek.
Wiesz, zachowałeś się niezbyt ładnie. To, że ktoś nie zna angielskiego z twojej wypowiedzi można odczytać jednoznacznie - jest debilem. Jak tak można ludzi oceniać?
Nadal też czekam na konkretne przykłady zrzutów ze słabą jakością Gargantii w przypisanym jej temacie. Rozmawiajmy o faktach.I dlaczego inni tłumacze mieliby rezygnować z tej serii? Przysłużycie się innym ludziom i shindenowi.
Jakość jest gorsza, widać to gołym okiem, chyba, że ktoś na telefonie ogląda czy na 15 calach. Porównywałem do wersji [UTW-Vivid]. Gradienty bardziej widoczne, większa jakby pikseloza. Ekspert nie jestem, ale widać to wyraźnie. Różnica nie jest kolosalna, ale zauważalna. Zwiększenie wagi odcinka o 100 czy ileś mega pewno by coś zaradziło... Choć w rmvb też można wydać. Dajcie jeszcze w 4:3 będzie oldschool po całości .
Co do tego angielskiego. Mowa oczywiście o grupie docelowej shindena. Jeśli ktoś się uczy anglika od podstawówki (już chyba w przedszkolach uczą teraz) i na poziomie gimnazjum nie umie bajki z angielskimi napisami obejrzeć choćby posługując się czasem słownikiem - to jak go nazwać? Nie wiem jakie są stopnie upśledzenia, ale debil pasuje imo .
Nie znam nikogo, kto ukończył gimnazjum, i tylko na podstawie tego, co się tam nauczył, umie ten język w stopniu komunikatywnym. Mnie słówek głównie nauczyły gry, filmy i seriale + słownik. Tylko ze szkoły zapamiętałem czasy.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-04-10 22:36:01)
Szkoła uczy angielskiego?
Jedynie nauka niemieckiego i fizyki jest na niższym poziomie.
Tylko ze szkoły zapamiętałem czasy.
Ich nazwy, a nie kiedy się ich używa
Mości panowie! na cześć onych przyszłych pokoleń! Niechże im Bóg błogosławi i pozwoli ustrzec tej spuścizny, którą im odrestaurowaną naszym trudem, naszym potem i naszą krwią, zostawujem. Niech, gdy ciężkie czasy nadejdą, wspomną na nas i nie desperują nigdy, bacząc na to, że nie masz takowych terminów, z których by się viribus unitis przy Boskich auxiliach podnieść nie można.
> nope.jpeg
marek2fgc napisał:A pewnie Fairy Tail oglądasz/łeś w HD, chociaż nadawane jest w 480p, a co za tym idzie, jest gorszej jakości niż omawiany Suisei.
> nope.jpeg
Oj, nie napiszesz po prostu, że cała naziemna idzie w 1080i?