Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Mam problem ponieważ gdy próbuje wyciąć opening(czysty bez napisów) to wycina bez dźwięku skrypt:
DirectShowSource("C:\Users\Brzydal\Downloads\Anime\OPF.Z.2012.HDRip.H264.KOR.720p-DRG.mp4", audio = true, fps = 29.970, convertfps = true)
Trim(23538, 27187)
Ostatnio edytowany przez Brzydal (2013-05-08 17:28:25)
A dzieje się tak tylko przy tym encodzie, czy też przy wszystkich?
Od windowsa Visty w górę K-Lite ma problemy z dźwiękiem AAC trzeba przestawić w Win7DSFilterTweaker domyślnie dźwięk z Microsoftowego na ffdshow albo LAV.
Sir_Ace, link trochę chybiony .
Odpalony avs ma dźwięk?
Megui nie wywala żadnego błędu?
Ostatnio edytowany przez FAiM (2013-05-08 17:59:25)
To ja się podepnę pod temat . Jakim programem w sposób najłatwiejszy i przyjemny mogę powycinać sobie fragmenty z plików mkv, mp4 i innych? Żeby nie było problemów z fhd i takie tam.
@FAiM - chodzi mi o takie coś, że np. mam koncert 3h i chcę z niego sobie łatwo wyciąć 2,3 piosenki, resztę wywalić .
edit 2: lol, to nie do mnie było pewnie...
Ostatnio edytowany przez Wakabayashi (2013-05-08 18:37:55)
Boilsoft Video Splitter jest dobry i prosty w obsłudze.
Btw. co rozumiecie poprzez wycinanie?
Bo tak w zasadzie, to w większości przypadków da się wyciąć fragmenty bez rekompresji .
Ponawiam moje pytanie z postu #9. Próbowałem Boilsoft Video Splittera, ale nie jest on precyzyjny (o dziwo), przerabia całość (co trwa długo) i ponowne całość zapisuje (tym razem podzieloną). Sprawdzałem też polecany programik SolveigMM AVI Trimmer + MKV, który fajnie śmiga, ale w moim przypadku (Animelo Summer Live 2010 evolution [Day28 Disc1].mkv) nie rozpoznawał audio i się wywalał . Myślałem, że taki kombajn jak Vegas Pro (wersja 10) da sobie rade, ale on nawet nie obsługiwał plików mkv. Macie jakieś pomysły prócz Mkvtoolnixa? Chodzi o ty by zaznaczyć/wpisać czas, wyciąć i zapisać.
Wszystko da się zrobić bez ponownego kodowania, a magiczny program zwie się : MKVMerge.
1. Ładujesz plik, przeciągnij i upuść lub przycisk Add.
2. Przechodzisz do zakładki Global i zaznaczasz Enable splitting.
3. Wybierasz po jakim rozmiarze ma pociąć lub po jakim czasie, a niżej w max number of files wpisujesz na ile części podzielić. Zapisany plik będzie miał rozszerzenie MKV ale możesz je sobie zmienić na jakie chcesz avi, mp4 czy .
Ostatnio edytowany przez prokomtreflsopot (2013-05-09 16:26:06)
Strony 1