Nie jesteś zalogowany.
Od dłuższego czasu zastanawiała mnie pewna kwestia dotycząca rozdziałów (chapterów) zamieszczanych przez grupy fansuberskie w odcinkach animców. Mianowicie ciekawi mnie, jak wielu z was z nich korzysta. Sam korzystam z nich bardzo często, w zasadzie zawsze, przeklikując sobie openingi, endingi; dzięki rozdziałom wiem na przykład, że po endingu jest jeszcze fragment odcinka, a nie tylko sama zapowiedź. Uważam, że są one bardzo pożyteczne i znacznie ułatwiają życie, dlatego sam staram się je robić i zamieszczać w swoich wydaniach, co zapewne wielu z was zauważyło. A zatem...
Goście nie mogą przeglądać wyników ankiety.
Ostatnio edytowany przez LordCrane (2013-05-11 12:33:17)
Korzystać nie korzystam, ale w harkach zawsze stosuję.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Podpisuję się pod wypowiedzią Arystara.
Korzystać nie korzystam, ale w harkach zawsze stosuję.
Pytanie w ankiecie dotyczy właśnie korzystania, ale bardzo dobrze, że rozwinąłeś swoją myśl w poście.
Ostatnio edytowany przez LordCrane (2013-05-11 12:31:42)
Zastanawiałem się nad zadaniem podobnego pytania na forum. Chętnie przyjrzę się wynikom ankiety.
Z rozdziałów korzystam sporadycznie. Głównie dlatego, że mam już "miarkę w oku".
http://gamesub.pl/ -> Nie gadamy, tłumaczymy
Na przestrzeni paru lat dosłownie kilka razy. Wiem, jak długo przytrzymać odpowiedni klawisz, żeby szybko przeskoczyć do zawartości odcinka. Ale jeżeli tak ludziom jest wygodniej...
Są wygodne przy openingach, ale najbardziej przydają się w przypadku, gdy po endingu a przed zapowiedzią trafia się jeszcze kawałek odcinka do obejrzenia. W tym sezonie zdarza się tak w 2 czy 3 seriach i wtedy są jak znalazł.
GG: 1677958
Wyciągnięcie rozdziałów z ts-ów*, DVD czy Blu-ray nie stanowi większego problemu, więc czemu by ich nie dodawać?
* reklamy bardzo dobrze spełniają funkcję znaczników rozdziałów .
Przed nimi zawsze skakałem na chybił trafił. W odcinku trwającym ~24 minuty nie jest to straszne, ale fajne mieć rozdziały i przeskoczyć perfekcyjne co do sekundy.
Jeśli coś je posiada to często z nich korzystam.
Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2013-05-11 14:03:18)
Nie używam. Jeśli chcę przewinąć opa, to i tak albo czekam na koniec pierwszej sekwencji (jeśli jest), albo od go razu przewijam, a potem rozsiadam się 3 metry dalej
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Nie korzystam, bo podczas oglądania operuję jedynie myszką.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
+1
4 i 5 przyciskiem myszki przeskakuje się rozdziały/pliki w mpc-hc...
Ostatnio edytowany przez qwig (2013-05-11 15:26:58)
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
To tak jakby napisać, że nie palisz fajek, bo masz tylko lewą rękę. W MPC masz na dole przycisk do przejścia do następnego rozdziału.
Ja korzystam bardzo często. Do przeskakiwania openingów i endingów, a w niektórych pozycjach do omijania streszczeń ostatnich wydarzeń. Tak globalnie oceniłbym je na umiarkowanie przydatne.
Używam ich zawsze gdy są.
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD
Rzadko, tylko czasami zdarza mi się przewinąć tym op.