Nie jesteś zalogowany.
Adaptacja mangi autorstwa Tamiki Wakaki w wykonaniu Manglobe.
OP: "God only knows -Secrets of the Goddess-" by Oratorio The World God Only Knows
ED: "Kizuna no Yukue (キズナノユクエ)" by Jupiter Sisters (ユピテルの姉妹)
Trzeci sezon TWGOK. Tym razem Keima będzie musiał jeszcze raz "przelecieć" te same dziewczyny.
Dodatkowo pominęli sporą część mangi, ale nie martwcie się - streścili to wszystko w 5 minutach.
Goście nie mogą przeglądać wyników ankiety.
Kanon płacze nad tym, co to cholerne Manglobe zrobiło z Kami nomi.
Ostatnio edytowany przez Besamir (2013-07-08 23:08:53)
Besamir czyli lepiej zostać przy mandze a tej serii nawet nie tykać?
Besamir czyli lepiej zostać przy mandze a tej serii nawet nie tykać?
Tak mi się wydaje. W pięciu minutach odcinka załatwili sprawę Tsukiyo i Yui, które w mandze dostały masę materiału. Dalej też nie jest lepiej...
Ostatnio edytowany przez Besamir (2013-07-08 23:24:57)
W zasadzie to pomięli 8 conquestów...
Aha, czyli te dwie nowe dziwne postacie z początku mają swoją dolę w mandze, a tutaj tylko o nich wspomnieli?
Tak, dokładnie. Wspomnieli jedynie o dwóch bardzo ważnych postaciach.
Żeby było wszystko jasne, poprzednie dwa sezony + OAV zekranizowały:
Anime Start/End Chapter
Starts at Vol 1, Chap 1
Ends at Vol 5, Chap 42
Arc z boginiami zaczyna się w 114 rozdziale, a kończy w powiedzmy 190. Nie ma szans, żeby dobrze to zekranizowali.
Ano nie ma szans. Sama akcja z Ayumi spokojnie zajęłaby 3-4 odcinki, bo sporo się tam działo. Do tego dochodzą jeszcze "przygody" Haquy w Nowym Piekle. Dużo, dużo materiału, którego raczej nie zobaczymy. Manglobe kocha marnować świetny materiał na swoje wypociny. Doskonałym przykładem jest Hayate czy ZKC Unlimited.
Ostatnio edytowany przez Besamir (2013-07-09 08:57:53)
Powinni zrobić to dokładniej i więcej sezonów, ja bym się nie obraził ;]
SC II LotV *** "I love it when a plan comes together" -- Hannibal Smith *** Pesymista to dobrze poinformowany optymista *** Punch first ask questions while punching - Vi ***
Mammoth napisał:Aha, czyli te dwie nowe dziwne postacie z początku mają swoją dolę w mandze, a tutaj tylko o nich wspomnieli?
Tak, dokładnie. Wspomnieli jedynie o dwóch bardzo ważnych postaciach.
Żeby było wszystko jasne, poprzednie dwa sezony + OAV zekranizowały:
Anime Start/End Chapter Starts at Vol 1, Chap 1 Ends at Vol 5, Chap 42
Arc z boginiami zaczyna się w 114 rozdziale, a kończy w powiedzmy 190. Nie ma szans, żeby dobrze to zekranizowali.
W takiej sytuacji chyba odpuszczę sobie ten sezon, dopóki nie przeczytam mangi.
W takiej sytuacji chyba odpuszczę sobie ten sezon, dopóki nie przeczytam mangi.
Polecam to wszystkim nieczytającym.
Ja najpierw obejrzę anime, później przeczytam mangę. Świetny patent, jeżeli nie chce się sobie obrzydzać serii.
Coś w tym jest Ciężko się nie zgodzić.
P.S. A skąd wziąć mangę najlepiej po i ile tylko możliwe po polsku?
Raczej nie miałem styczności z mangą i nie wiem gdzie najlepiej się za tym rozglądać...
Ostatnio edytowany przez kris911 (2013-07-09 19:23:33)
Subarashi napisał:Ja najpierw obejrzę anime, później przeczytam mangę. Świetny patent, jeżeli nie chce się sobie obrzydzać serii.
Raczej nie miałem styczności z mangą i nie wiem gdzie najlepiej się za tym rozglądać...
Google.pl twoim przyjacielem.
kris911 napisał:Subarashi napisał:Ja najpierw obejrzę anime, później przeczytam mangę. Świetny patent, jeżeli nie chce się sobie obrzydzać serii.
Raczej nie miałem styczności z mangą i nie wiem gdzie najlepiej się za tym rozglądać...Google.pl twoim przyjacielem.
Bo jeszcze pokaże mu stronę tych złodziei, która nawet nie aktualizuje tego tytułu.
Masz tutaj:
http://centrum-mangi.pl/Kami-nomi-zo-Shiru-Sekai/
A nie zdążyli wyjść z tłumaczeniem mangi poza 2 sezon.
To ja trochę sprecyzuję:
Anime Start/End Chapter
Starts at Vol 1, Chap 1
Ends at Vol 5, Chap 42
+
The four-girls-and-an-idol OVA covered chapter 54-55
The Tenri OVA covered chapters 57-64
Posmutnieliście mnie :/
Nadal ćpiesz... ZASMUCIŁEŚ MNIE!
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Tak właśnie zatrybiłem, że na końcu pierwszego odcinka Apollo została dźgnięta przez Lunę, a nie przez Fiorę. Coś mi się wydaje, że raczej tej drugiej już nie zobaczymy i pożegnamy się także z większością akcji w Piekle. Manglobe, czemu nam to robisz?
Oby tylko Kanon nie zabrali z 3 serii bo fajna postać. Mam też nadzieje, że inne fajne postacie już "podbite" tez zostaną i będą się pojawiały tak jak np ta nauczycielka młoda a właściwie praktykantka. Ogólnie 3 sezon zapowiada się wg. mnie dość ciekawie.
SC II LotV *** "I love it when a plan comes together" -- Hannibal Smith *** Pesymista to dobrze poinformowany optymista *** Punch first ask questions while punching - Vi ***