Nie jesteś zalogowany.
Czy ktoś obeznany z mangą, mógłby mi napisać, które chaptery powinienem przeczytać, aby nadrobić pominięty w anime materiał?
Czy ktoś obeznany z mangą, mógłby mi napisać, które chaptery powinienem przeczytać, aby nadrobić pominięty w anime materiał?
30 postów i się przeczytać nie chce? 17 post w tym temacie Sacredus wszystko tam ładnie wypisał.
Nie czytałem (jeszcze) mangi, więc nie wiem co pominęli - i chyba dobrze, bo pierwszy ep oglądało się całkiem fajnie. Podejrzewam, że decyzja o pominięciu podboju paru dziewczyn (czyli to samo co było przez 2 sezony), mogła przyjść "z góry". Może chcą już zakończyć tą serię? Twórcy anime (a raczej stacje telewizyjne) chyba nie lubią ciągnąć zbyt długo tego samego - wystarczy spojrzeć ile niektóre serie czekają lub czekały na kolejne sezony.
To nie USA, gdzie ciągnie się jeden pomysł aż ludzie zaczną nim rzygać i sprzedaż spadnie. Tutaj wolą zalewać ludzi masą nowego, chociaż często to jedynie nowe opakowanie a w środku to samo, co było już widziane wiele razy.
Może wydadzą pominięte fragmenty jako OVA? To bardzo możliwe, jeśli planują kolejny sezon. A nawet jeśli nie - możliwe OAVki mogą się pojawić, aby podtrzymać sprzedać BD ;d
Akcja tak zapindala, że aż smutno się to ogląda.
@up to źle?
Tak, bardzo źle. Przeczytaj post nr 17 (w sumie też i 7).
Dalej nie widzę problemu. Pomnieli schematyczne podboje nie wnoszące nic do fabuły. W sumie macie racje powinni zrobić coś na wzór endless eight, zawsze marzę o czymś podobnym.
Pomnieli schematyczne podboje nie wnoszące nic do fabuły.
Wyjdź. Pominęli właśnie te najciekawsze podboje.
EDIT: Skoro podboje dziewczyn związanych z tym arciem też nie wniosły nic do fabuły, to czemu nie poszli na całość i nie wycięli tych postaci z tej serii? Wtedy nie musieliby nawet męczyć się z tym parominutowym streszczaniem tym mini arców z nimi. :/
W sumie macie racje powinni zrobić coś na wzór endless eight, zawsze marzę o czymś podobnym.
EE to był jeden krótki rozdział, który został rozciągnięty na 8 odcinków. Powinien być ujęty w jednym, maksymalnie 2ep. Dla mnie to takie samo przegięcie, jak wycięcie połowy mangi Kami nomi i rozpoczęcie ekranizacji od połowy mangi w przypadku Kimi no iru Machi (i to od arcu, przez który seria jest znana także jako "Town where you rage")
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2013-07-17 14:04:17)
Akcja tak zapindala, że aż smutno się to ogląda.
Ano zapindala, w drugi epku upchnęli chaptery 116-125.
Ostatnio edytowany przez Besamir (2013-07-17 15:32:23)
Nie wiem jak tam te podboje pominięte powinny wygldać, czy też jak są pokazane w mandze, ale jeden bym na pewno obejrzał po 2 epku a mianowicie ten z tą klientką co się jak chłopak ubiera a w drugim epku wspomnieli tylko o zamianie ciał, a to to bym chętnie zobaczył, bo musiało być ciekawe jak ona go tam podbijała.
SC II LotV *** "I love it when a plan comes together" -- Hannibal Smith *** Pesymista to dobrze poinformowany optymista *** Punch first ask questions while punching - Vi ***
Być może wyjdą jakieś OVA albo speciale dodawane do BD / albo bundla mang, bo hajs musi się zgadzać.
"Podboje podbojami, ale ile można drążyć jedno i to samo... Prawie jak w N ..." <- może to sobie myślał Manglobe skracając serie dunno.
ogólnie 6/10 być może 7~~ zobaczymy ale jakoś się na to nie zapowiada {i nie, nie chodzi o te zagubione chaptery}
14 strona 47 rozdziału - poznaj potęgę google
Mangi nie czytam, ale widać, że nieco zapieprzają z historią. Nie jest źle, ale przez to, że co chwila pokazują flashbacki, ciągle mam uczucie, że pominęli kawał dobrej historii. Nie wiem czemu to ma służyć - chyba tylko irytowaniu widza. Z chęcią bym obejrzał historię z zamianą ciał. Może to specjalne zagranie i część pominiętych historii wydadzą BD-only (a ludzie narzekają na Shaft...).
Zapewne jakaś mądra głowa na wysokim stanowisku stwierdziła, że kolejne podboje będą nudne dla widzów i trzeba przejść do czegoś innego. W końcu to już 3 sezon - ile całkiem niezłych serii nie doczekało się nawet drugiego?
Anyway, samo animu nie jest złe. Pewnie byłbym innego zdania, gdybym czytał mangę. Nadal to jest stary, dobry TWGOK - tylko z większym tempem :d
LagoonCompany napisał:Posmutnieliście mnie :/
Nadal ćpiesz... ZASMUCIŁEŚ MNIE!
Hehe, widać autor poniższego wpisu też jest ze Śląska
Wie ktoś czasem czy będzie jakiś powrót do tych pominiętych(a raczej tylko wspomnianych) podbojach?
I czy jest już planowana kolejna seria?
Żadnego info o powrocie do wcześniejszych podbojów nie widziałem, a kolejnej serii, przynajmniej jeśli miałaby ekranizować następny arc, nie chcę.
EDIT: To ja zadam inne pytanie, jak z poziomem ekranizacji (poza tym, że pędzą z materiałem)? Obejrzałem może ze 2 odcinki i zastanawiam się czy w ogóle opłaca mi się to kończyć.
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2013-09-21 12:29:44)
Co ty chcesz to nikogo nie obchodzi. Zwłaszcza twórców anime.
A co do poziomu adaptacji, to jest nieźle, odkąd przestali przypominać, że pominęli jakieś ciekawe historię. Mangi (jeszcze) nie czytam, ale i tak było to denerwujące. Coś w stylu "o zobacz jaka interesująca historia, którą zdecydowaliśmy się pominąć".
Mnie się podoba. Mangofagi mogą zgrzytać zębami, ale to wysokie tempo sprawia, że nie można się nudzić.
Jak dla mnie dopiero przy podbijaniu 2 ostatnich dziewczyn wreszczie sie rozkercilo i wrocilo na poziom 1 czy 2 seri czyli bdb.
"po winstalowaniu wszystko dziala samoczynnie i nie mozna tego zatrzymac..."