Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
11 odcinkowa adaptacja mangi autorstwa Hiromu Arakawa w wykonaniu A-1 Pictures.
OP: "kiss you" by miwa
ED: "Hello Especially" by Sukima Switch
Adaptacja najnowszego dzieła autorki Fullmetal Alchemist.
Goście nie mogą przeglądać wyników ankiety.
Adaptacja najnowszego dzieła autorki Fullmetal Alchemist.
Poprawka, jej najnowszym dziełem jest nowa wersja adaptacji Arslan Senki
Ostatnio edytowany przez ill (2013-07-12 07:08:13)
GG: 1677958
Moim zdaniem manga jest nudna. Zastanawiam się jednak, czy to oglądać, jednak jak zobaczyłem tą cenzurę na screenie to zaczyna mi się odechciewać.
Moim zdaniem manga jest nudna. Zastanawiam się jednak, czy to oglądać, jednak jak zobaczyłem tą cenzurę na screenie to zaczyna mi się odechciewać.
Nie przesadzaj, w mandze też była zastosowana cenzura(dla efektu zapewne), więc to nie tak, że oni ją tam po prostu sobie umieścili.
Ostatnio edytowany przez BB (2013-07-12 07:47:44)
DaBiDo napisał:Moim zdaniem manga jest nudna. Zastanawiam się jednak, czy to oglądać, jednak jak zobaczyłem tą cenzurę na screenie to zaczyna mi się odechciewać.
Nie przesadzaj, w mandze też była zastosowana cenzura(dla efektu zapewne), więc to nie tak, że oni ją tam po prostu sobie umieścili.
Ktoś tu na odwal się czytał mangę.
Przyznaję się bez bicia, przeczytałem tylko kilka pierwszych rozdziałów z rok temu ale pamiętam to dość dokładnie i w mandze też była cenzu-cenzu.
A no w sumie była. Przeczytałem z 11 rozdziałów, jakiś czas temu, to nawet nie pamiętam Ale pamiętam, że była nudna.
BB napisał:DaBiDo napisał:Moim zdaniem manga jest nudna. Zastanawiam się jednak, czy to oglądać, jednak jak zobaczyłem tą cenzurę na screenie to zaczyna mi się odechciewać.
Ktoś tu na odwal się czytał mangę.
Scena z obrazka na pierwszym obrazku
Dokładnie, ale tą osobą nie jest BB
Anime całkiem spoko, ale jeśli ktoś liczy, że będzie na poziomie Alchemika to się zawiedzie.
Ostatnio edytowany przez xardas100 (2013-07-12 11:45:37)
No, jak się oczekuje mordobicia, no to pewnie, że Silver Spoon będzie nudne, ale to jest po prostu dobry SoL z ciekawymi problemami u dzieciaków i mnóstwem ciekawostek a propos rolnictwa. Porównywanie z Fullmetal Alchemist tylko z uwagi na Arakawę to jakieś kuriozum. Tylko głupawy humor (który uwielbiam) jest porównywalny.
Dokładnie, ale tą osobą nie jest BB
A czy ja gdzieś pisałem, o kogo mi chodzi?
Odnośnie do odcinka numer 1. Serio jaja pochodzą "z dupy"? Odkrycie roku Skąd ten gość się urwał, z księżyca?
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Odnośnie do odcinka numer 1. Serio jaja pochodzą "z dupy"? Odkrycie roku Skąd ten gość się urwał, z księżyca?
Z japońskiego miasta... W którymś kraju wg WP, czy tam onetu, ludzie myśleli, że jajka rosną na drzewie.
Edit:
No, trochę pomyliłem, ale byłem blisko:
http://www.sfora.pl/To-najglupszy-narod … olu-a44482
Ostatnio edytowany przez nihiho (2013-07-17 23:43:08)
Dzisiejszym tematem przewodnim była pizza.
Szkoda, że zapomnieli o drożdżach .
CAST
Yugo Hachiken: Kento Nakajima
Aki Mikage: Alice Hirose
Yoshiyuki Nakajima: Shidou Nakamura
Principal: Ryuhei Ueshima
Da się oglądać, chyba najlepiej się bawię przy tej bajce w tym sezonie (no, Senyuu 2 chyba tylko bardziej mi się podoba). Czasem trochę wieje nudą, ale ogólnie źle nie jest, nawet czasem idzie się dowiedzieć jakiejś małej ciekawostki. Postaci też niezłe, mam nadzieję, że historia też się ciekawie rozwinie.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Ale wstyd, jakie głupoty wypisywałem. Fakt, pierwsze wrażenie było na nie, jednak postanowiłem obejrzeć anime i w trakcie zadawałem sobie pytanie, ale co mi się nie podobało? Nadrobiłem mangę (trochę dalej, niż anime) i obejrzałem cały sezon do końca.
Fajna, naprawdę fajna pozycja.
W sumie, nie podobał mi się tylko wątek z koniem i wyścigami, sądzę, że to mnie zniechęciło, do czytania dalej, jednak później robi się coraz bardziej ciekawie.
Z drugiej strony ciężko mi się też ogląda takie rzeczy mając na uwadze prawa zwierząt. Widząc chów klatkowy, odseparowywanie młodych od matki itp. aż sprawia, że ściska w dołku. Jednak można zobaczyć, jak to wygląda z drugiej strony barykady. Wciąż nie mogę sobie wyrobić odpowiednie zdania. W anime wszystko jest pięknie i ładnie, czyściutko i przyjemnie. Kurki w klatkach aż podskakują z radości, a świnki w ciasnych boksach chrumkają wesoło. Ta to niestety nie wygląda. No ale nie będę tutaj walczył o prawa zwierząt. Sam jem, bo potrzebuję mięsa (co prawda nie jednam wieprzowiny, wołowiny i kurczaków, jedynie indyka, bo jego nie da się trzymać w klatkach, gdyż to źle wpływa na rozwój i jakość mięsa), nie jestem jakimś wegetarianinem, bo to niczego nie udowadnia.
W każdym bądź razie anime dobra i budzi skrajne uczucia. W prosty sposób ukazuje również pewien sposób produkcji. W końcu jaja na drzewach nie rosną (o czym niektórzy są święcie przekonani) a mięso skądś się bierze, nie pojawia się samo magicznie na plastikowej tacce w supermarkecie. Ludzie nie myślą o tym. Wątpię, by ktoś bo obejrzeniu tego, jak wygląda rzeźnia, przez co przechodzą zwierzęta, mógł tak z czystym sumieniem sięgnąć po plasterek szynki.
Zaskoczyło mnie trochę to, że Hachiken
Hachiken to M.
Anime pozytywne, jedno z najlepszych w sezonie, ukazuje pewne aspekty rolnictwa.
Nigdy nie miałem problemu z jedzeniem mięsa, pomimo wizyty w przemysłowej rzeźni. Mnie odstręcza tylko oprawianie zwierząt na żywca, dopóki zabijają zwierzęta przed obróbką to mi nie przeszkadza. Co do czystości w anime, od wielu lat wiadomo, że wiele ferm w Japonii hoduje zwierzęta w najlepszych warunkach, co za tym idzie mięso jest tam najdroższe.
Najdroższa wołowina na świcie
Strony 1