Nie jesteś zalogowany.
Jak na typowego nastolatka przystało, Youto Yokoderze same świństwa w głowie. Jednakże gdy ktoś przyłapuje go na gorącym uczynku, jego odruchowe zachowanie ratuje go z opresji. Od przyjaciela dowiaduje się o kociej statui, która podobno spełnia życzenia. Chłopak postanawia iść się do niej pomodlić o bycie zawsze szczerym. Na miejscu poznaje Tsukiko Tsutsukakushi, dziewczynę z tego samego liceum, która przyszła z własnym życzeniem – pragnie być mniej otwarta ze swoimi uczuciami.
Tłumaczenie: Red
Korekta: DaMS, Vamis(1-2) oraz Dennoss(8)
Typesetting: MasaGratoR
Karaoke: Wincenty271
Kodowanie: MasaGratoR
Dane techniczne:
Wideo: 1280x720, Hi10p, CRF 15
Audio: AAC ~256 kbps
Źródło: BDMV
Nielinkowane
Opening Ending
Odcinek 1
Odcinek 2
Odcinek 3
Odcinek 4
Odcinek 5
Odcinek 6
Odcinek 7
Odcinek 8
Odcinek 9
Odcinek 10
Odcinek 11
Odcinek 12
Ostatnio edytowany przez reddd (2018-01-25 02:09:51)
I znowu ordered chapters i linkowanie wykorzystane w ten głupi sposób.
Wiecie, że w każdym odcinku creditsy w endingu są inne? Dlatego linkowanie do endingu wyciętego z pierwszego odcinka jest pozbawione jakiekolwiek sensu .
Dobra, złączyłem odcinki z OP i ED (wielkości plików się zsumowały, przez co zajmuje więcej niż gdyby za jednym razem wszystko przekodować). Nie radzę oglądać za pomocą VLC 2.0.8 1. odcinka, gdyż niektórzy mają z nim problemy. Zalecam wersję 2.0.5.
Opening i ending zostawiamy dla zainteresowanych.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-09-12 18:56:31)
Dałoby rade na jakiś inny serwis niż MEGA, nie wiem czemu ale czasem mam problem z nim i nie sciaga zbyt szybko, albo w ogole sie zawiesi
Dałoby rade na jakiś inny serwis niż MEGA, nie wiem czemu ale czasem mam problem z nim i nie sciaga zbyt szybko, albo w ogole sie zawiesi
Ściągnij JDownloader2.
rzeczywiście na nim jest szybciej, a tak swoją drogą tylko u mnie tak laguje Opening przy znikaniu i pojawianiu się napisów (mowie tu o samym openingu)
U mnie nic takiego się nie dzieje. To pewnie przez odtwarzacz (zła konfiguracja lub stara). Hmm... A myślałem, że ten efekt nie jest na tyle wymagający, by go wtapiać.
nie wiem, w sumie nie wiem co skonfigurować xD lepiej by było chyba jednak wyrenderować jak moje 4 rdzenie nie wyrabiają
swoją drogą troszkę dużo waży ten odcinek jak na Hi10P
Ostatnio edytowany przez matiasmovie (2013-09-26 02:37:56)
Podałem w 3 poście powód. Następne 2 odcinki mają po mniej niż 300 MB.
Też mam 4-rdzeniowy i wszystko mi chula.
U mnie nic takiego się nie dzieje. To pewnie przez odtwarzacz (zła konfiguracja lub stara). Hmm... A myślałem, że ten efekt nie jest na tyle wymagający, by go wtapiać.
Potwierdzam, jeśli napisy puści się za pomocą DirectVobSub to nie ma żadnych problemów (przynajmniej u mnie).
Jeżeli odtwarzasz za pomocą MPC w opcjach/playback/Output dla DirectShow Video ustaw "system default" (warunek, że masz w systemie z kodekami wszystko w porządku). U mnie to pomaga przy efektach.
Ostatnio edytowany przez sabaton (2013-09-26 07:45:15)
Ja używam kombinacji xy-vsfilter z ffdshow raw video filter. Pierwszy ma znacznie mniejsze zużycie procesora względem pierwowzoru, ale nie skaluje napisów do rozdzielczości okna, lecz do wideo, więc używam jeszcze ffdshow, by zwiększyć rozdzielczość dla 720p o 1,5x, a dla mniejszych o 2,5x.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-09-26 09:37:25)
Nie bez powodu xy-VSFilter znajduje się w CCCP.
A teraz pracują nad XySubFilter, który zniweluje największą wadę xy-VSFilter - czyli renderowanie napisów w rozdzielczości wideo .
Dobra, złączyłem odcinki z OP i ED (wielkości plików się zsumowały, przez co zajmuje więcej niż gdyby za jednym razem wszystko przekodować).
Przy kodowaniu na CRF nie ma to zbyt istotnego znaczenia. Co najwyżej powstanie parę nowych klatek kluczowych, które w tym przypadku i tak prawdopodobnie by tam powstały .
No chyba że teraz będziesz kodował na większe CRF, to zupełnie inna para kaloszy .
3. i 4. do pobrania.
co do kodeków czy innych dodatków, nie posiadam owych, używam poprostu MPC-HC z wszystkim co ma wbudowane (zastanawiam się czy ludzie z 2-ma rdzeniami tez mają problem czy rzeczywiście tak genialne jest CCCP)
Ja nawet na jednordzeniowym 2,0Ghz (Pentium 4, bo Celeron to inna para kaloszy) nie miałem problemu dzięki CCCP.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-09-26 19:08:05)
no pamietam przesiadke z Celeronka na Pentiuma, inny świat xD no ale jednak pamietam ze raz na jakiś czas złapał cinkę uzywając CCCP i to było jak sie x264 8bit używało, ten 10bit mialby na pewno problem w HD, no ale w każdym razie raczej obraz mniej pożera niż napisy xD
a co do wielkości odcinków, zostaną ponownie wydane 2 pierwsze odc. z mniejszą wagą?
Bez przesady. Gdyby ważyło 750MB, to wtedy bym się zastanawiał (tak, są takie odcinki anime w 10 bit). Przynajmniej mogę obiecać, że nie przekroczę więcej 400 MB.
400 i tak sporo tak 300MB jest spoko xD
5. do pobrania. Kolejny na dniach.