#141 2016-10-29 00:29:22

wizard2000
Użytkownik
Skąd: Poznań
Dołączył: 2007-12-11

Odp: Zmiany na MEGA

Ja swojego czasu ściągałem przez przeglądarkę bez problemu ale teraz jak coś więcej niż 100mb to się nie da bo ten limit i obojętnie przez jaką przeglądarkę próbuje. To że ma się LTE chyba nie ma nic do tego bo ja mam neta z kablówki.


wizard2000.jpg

Offline

#142 2016-10-29 01:06:08

meowchin
Użytkownik
Dołączył: 2015-02-23

Odp: Zmiany na MEGA

@Kamiyan
A rozszerzenie do przeglądarki zainstalowane?

Offline

#143 2016-10-29 01:13:34

Kamiyan3991
Użytkownik
Skąd: Katowice
Dołączył: 2014-01-18

Odp: Zmiany na MEGA

wizard2000 napisał:

Ja swojego czasu ściągałem przez przeglądarkę bez problemu ale teraz jak coś więcej niż 100mb to się nie da bo ten limit i obojętnie przez jaką przeglądarkę próbuje. To że ma się LTE chyba nie ma nic do tego bo ja mam neta z kablówki.

Mam to samo.

meowchin napisał:

@Kamiyan
A rozszerzenie do przeglądarki zainstalowane?

Bez tego rozszerzenia przecież nie idzie pobierać. Ale tego jakiegoś programu spamiącego reklamami od nich to nie mam wgranego.

Offline

#144 2016-10-29 01:55:13

wizard2000
Użytkownik
Skąd: Poznań
Dołączył: 2007-12-11

Odp: Zmiany na MEGA

meowchin napisał:

@Kamiyan
A rozszerzenie do przeglądarki zainstalowane?


Jaki rozszerzenie??? Ja po prostu wchodziłem klikałem żeby ściągało i to robiło, tego ich programiku nie mam zainstalowanego czy jakiegoś innego wspomagacza.


wizard2000.jpg

Offline

#145 2016-10-29 05:40:00

Witax
Użytkownik
Skąd: Takto
Dołączył: 2012-02-17

Odp: Zmiany na MEGA

Tej wtyczki chyba tylko Firefox wymaga


Headphones: AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612

Offline

#146 2016-10-29 09:37:19

ill
Użytkownik
Dołączył: 2009-03-22

Odp: Zmiany na MEGA

Nala_Alan napisał:
SoheiMajin napisał:

Masz coś lepszego?

Google Drive, własny serwer+ddl, torrenty, xdcc.

GD nadaje się do przechowywania danych, ale już do distro nie za bardzo, bo szybko włączają się limity i trzeba czekać. No i 17GB to trochę mało, przy większej ilości danych trzeba kombinować z zakładaniem kolejnych kont.

Witax napisał:

Tej wtyczki chyba tylko Firefox wymaga

Na chrome pyta się o możliwość zapisywania danych na dysku.

Ostatnio edytowany przez ill (2016-10-29 09:38:35)


GG: 1677958

Offline

#147 2016-10-29 12:02:31

SoheiMajin
Użytkownik
Skąd: Gdańsk
Dołączył: 2009-04-10

Odp: Zmiany na MEGA

Witax napisał:

Tej wtyczki chyba tylko Firefox wymaga

Tylko na początku. Od dłuższego czasu nie potrzeba.


~Shounen . DragonBall . GrupaMirai

Offline

#148 2016-10-29 12:30:55

kostek00
Użytkownik
Skąd: Lublin
Dołączył: 2009-01-22

Odp: Zmiany na MEGA

Ta wtyczka do mega jest potrzebna, żeby pobierać pliki większe niż 1GB, do mniejszych nie trzeba.


logo.png
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud!  xD

Offline

#149 2016-10-29 15:54:53

wizard2000
Użytkownik
Skąd: Poznań
Dołączył: 2007-12-11

Odp: Zmiany na MEGA

Mi na Operze ściągało zarówno małe poniżej 1GB jak i powyżej bez niczego. Jak weszły te limity to z początku jakoś szło jak się włączył limit wystarczyło odczekać dzień i można było ściągać dalej. Teraz to ledwo co idzie 100mb i włącza się limit żeby się zarejestrować i za logować :/


wizard2000.jpg

Offline

#150 2016-10-29 16:24:04

meowchin
Użytkownik
Dołączył: 2015-02-23

Odp: Zmiany na MEGA

Ja mogę ściągać bez problemu. Ściągacie jako zalogowani?

Offline

#151 2016-10-29 16:33:27

Kamiyan3991
Użytkownik
Skąd: Katowice
Dołączył: 2014-01-18

Odp: Zmiany na MEGA

meowchin napisał:

Ja mogę ściągać bez problemu. Ściągacie jako zalogowani?

Logowanie nic nie pomaga. Próbowałem od razu jako zalogowany, jak i logowałem się po wyskoczeniu komunikatu. Nie chciało puścić, a jeszcze wyskakiwało, żeby sobie premium kupić.

ill napisał:

GD nadaje się do przechowywania danych, ale już do distro nie za bardzo, bo szybko włączają się limity i trzeba czekać. No i 17GB to trochę mało, przy większej ilości danych trzeba kombinować z zakładaniem kolejnych kont.

Hmm? GD ma limity przy oglądaniu, nie spotkałem się z limitami przy pobieraniu.

Offline

#152 2016-10-30 06:35:30

ill
Użytkownik
Dołączył: 2009-03-22

Odp: Zmiany na MEGA

Owszem są, nie raz zdarzyło się nam czekać na pobranie jakiegoś świeżego pliku z GD gdy pijawy się na niego rzuciły.

Ostatnio edytowany przez ill (2016-10-30 06:35:51)


GG: 1677958

Offline

#153 2016-11-28 22:44:17

matiasmovie
Użytkownik
Skąd: Poznań (ポズナン)
Dołączył: 2008-10-23

Odp: Zmiany na MEGA

Stwierdziłem że podzielę się odkryciem bo niedawno znalazłem program MegaDownloader w wersji 1.7 i pobrałem nim ponad 5GB danych i nie zawołało żadnych limitów gdzie normalnie przy pobraniu 3GB już nie chciało dalej ciągnąć, może się komuś przyda dlatego jak kliknie TUTAJ to znajdzie linkacza do programu.
Dodatkowy MIRROR

Ostatnio edytowany przez matiasmovie (2017-08-21 17:17:46)


eMvend1.png

Offline

#154 2017-01-24 16:09:44

slymsc
Użytkownik
Skąd: Mszczonów [Kuruoshii Anime]
Dołączył: 2004-10-14

Odp: Zmiany na MEGA

Dostałem właśnie oficjalnego bana na stare konto MEGA, gdzie sporo materiału Kuruoshi było udostępnione.

Czy jest jakiś sens o wdawanie się w dysputy odnośnie odblokowania konta, czy też po prostu to lepiej olać i szukać innego rozwiązania dla tych plików / wgrać je ponownie na nowe konto?
Ktoś miał podobny problem?


Nie bądź zbyt hardy, życie krótko trwa,
A los twój, co przeznaczył, to ci da.
Nie bądź zbyt hardy...

Offline

#155 2017-01-24 18:49:44

ill
Użytkownik
Dołączył: 2009-03-22

Odp: Zmiany na MEGA

Mnie chyba ze trzy razy coś wywalili z czego jedno anime i ze dwa ebooki, ale póki co bana nie dostałem. Napisali może za co konkretnie go dostałeś?
Generalnie to jest spory problem jak chcesz znaleźć jakiś sensowny darmowy hosting, który nie wywala plików po jakimś czasie. Najwięcej miejsca udostępnia własnie MEGA. W sumie to jak nie masz tego jakoś strasznie dużo to można je udostępnić po prostu na google drive. Niby jest tam tylko 16GB ale założenie kolejnych kont to żaden problem.


GG: 1677958

Offline

#156 2017-01-24 19:06:52

slymsc
Użytkownik
Skąd: Mszczonów [Kuruoshii Anime]
Dołączył: 2004-10-14

Odp: Zmiany na MEGA

Wyliczyli mi z 10 naruszeń, z czego większość to jakoś z początku aktywności, gdzie myślałem, że plik się nie wgrał i kilka razy upałem dziadostwo niepotrzebnie, a nie zajrzałem na mejla.
Niby 50 GB, więc do zaciśnięcia zębów i wrzutki na moim ujowym łączu, ale parę ważnych czcionek w diabły poszło. :/


Nie bądź zbyt hardy, życie krótko trwa,
A los twój, co przeznaczył, to ci da.
Nie bądź zbyt hardy...

Offline

#157 2017-01-24 19:28:54

Nesbro
Użytkownik
Dołączył: 2014-01-29

Odp: Zmiany na MEGA

A czy ktoś próbował z chińskimi chmurami?

Offline

#158 2017-01-24 23:32:34

Witax
Użytkownik
Skąd: Takto
Dołączył: 2012-02-17

Odp: Zmiany na MEGA

Nesbro napisał:

A czy ktoś próbował z chińskimi chmurami?

A co to ma do MEGA?


Headphones: AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612

Offline

#159 2017-03-12 18:22:30

Grucha00
Użytkownik
Dołączył: 2013-04-13

Odp: Zmiany na MEGA

Cześć.
Mam nietypowy problem jak ściągam pliki z mega to restartuje mi się co chwila livebox. Dodam fakt że z torentów i innych tego typu rzeczy nic się nie dzieje. Może ktoś miał podobny problem jeżeli chodzi o operatora to orange.

Offline

#160 2017-03-12 18:31:14

marek2fgc
Moderator
Skąd: Rijpwetering
Dołączył: 2010-06-28

Odp: Zmiany na MEGA

Jest tak na każdym sprzęcie czy tylko jednym? Wi-fi czy kabel?


Na głównej stronie ~MasaGratoR
MyAnimeList
"Tłumaczenie to świętość"

Offline

Stopka forum

© Animesub.info 2017