Nie jesteś zalogowany.
UFF, TO BYŁA PRACOWITA NOCKA...
DOSŁOWNIE JA TERAZ:
Zauważyliście zapewne mój spam na stronie głównej, tu macie krótkie podsumowanie...
Ogólnie naszła mnie ochota na tłumaczenie piosenek, mamy więc:
-Od dawna wyczekiwane Inou Battle!!!
-Opening i pierwszy ending Absoluta! (Właściwie to drugi ending też przetłumaczyłem, ale poległem na typesettingu )
(Przy okazji zrobiłem synchro pierwszego epka do [Chihiro], żeby była spójność serii.)
OK, co dalej?
Ano, ostatecznie żegnamy się z Seirei Tsukai no Blade Dance (A co mi tam, na koniec dla odmiany napiszę pełny tytuł, jak się bawić to się bawić )
Czyli synchra do BD ostatnich czterech odcinków ( 09 10 11 12) i ostatnie dwa specjale (05 06)
Naprawdę wielka szkoda, że nie zapowiada się na to, by anime dostało kontynuację... w dodatku autor gdzieś "zaginął"... ech, szkoda gadać...
A, i co tam jeszcze... No tak, Danna.
I to chyba tyle. Denpa Kyoushi ep02 raczej nie dziś, może jutro, na pewno przed wyjściem kolejnego.
Oromis Out, idę spaaaać
Ostatnio edytowany przez OromisMasta (2015-04-17 16:21:04)
Powstałem z martwych...
Po ostatnim zrywie pracowitości niespodziewanie dopadło mnie tzw. "prawdziwe życie", przez co nie bardzo miałem czas na pracę nad subami. A tak bardzo nie chciałem doprowadzić do sytuacji, w której odcinki by się nawarstwiły :/
Chciałem zrobić dzisiaj oba zaległe odcinki Otaku-nauczyciela, niestety, jak zapewne się domyślacie, moje plany znów nie wypaliły i na razie musicie się zadowolić JEDNYM. Następny będzie najwcześniej w poniedziałek, bo jutro znów wyjeżdżam, tym razem nawet nie mogę zabrać laptopa, więc będę odcięty od świata aż do powrotu.
Mammoth, nie psuj mi alibi xD
To wina Abyssa, bo dzwonił!
Nie kojarzę gościa. oo
Btw, kawka i do boju, bo zabiją mnie i przy okazji Ciebie, jak nie będzie Sam-Wiesz-Czego.
A właśnie, idę też zobaczyć tego twojego Absoluta, bo prawie bym zapomniał. ^
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Nie no spoko, Gintaman będzie, to jest nawet lepsze niż kofeina xD
Ale drugiej Denpy nie dam rady, najwyżej Dannę machnę jeszcze przed wyjazdem jutro (wyjeżdżam o 15, więc jak przed 13 wstanę, to powinno się udać).
Mammoth napisał:To wina Abyssa, bo dzwonił!
Nie kojarzę gościa. oo
Nie musisz. Tak jak Oromis napisał nie będę mu psuł 'alibi'
To jest Abyss - http://animesub.info/osoba.php?id=44829
No to już kojarzę. Btw, Absolut zaraz będzie – efekcik prosty do przerobienia.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Słaby ten otaku nauczyciel, manga dużo lepsza.
Ech, chciałbym móc się z tobą nie zgodzić, ale co poradzisz... Odcinek 2 poszedł sobie fabularnie "na skróty" w trzecim kompletnie zmyślili sobie swój własny scenariusz, by tylko na koniec wrócić na oryginalny, mangowy tor. Oby na jak najdłużej, niemniej taki start powoduje u mnie złe przeczucia co do tego, co będzie dalej...
Innostian napisał:Słaby ten otaku nauczyciel, manga dużo lepsza.
Ech, chciałbym móc się z tobą nie zgodzić, ale co poradzisz... Odcinek 2 poszedł sobie fabularnie "na skróty" w trzecim kompletnie zmyślili sobie swój własny scenariusz, by tylko na koniec wrócić na oryginalny, mangowy tor. Oby na jak najdłużej, niemniej taki start powoduje u mnie złe przeczucia co do tego, co będzie dalej...
Spokojnie – Heavy Object będzie dobre. Przydałby się jakiś mocny strzał, bo ostatnio krucho tu coś... Psycho Pass 2 słaby, Absolutne Dno do bani, Death Parade poniżej oczekiwań, Otaku nauczyciel też coś niebardzo.
Tylko Gintaman zawyża średnią w temacie. oo
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Lejcie z beczek płyny i dzwońcie po dziewczyny, bo Roman ma urodziny.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Może później się rozkręci, ale na razie kompletnie im nie wychodzi budowanie napięcia. Manga jakoś bardziej zaskakiwała. Brakuje emocji. Co jest dziwne, bo przecież anime powinno znacznie lepiej je przekazywać, bo zamiast statycznych obrazków oraz dialogów jest animacja, kolor i dźwięk.
Ale dla mnie największą wadą jest aktorka głosowa Suzuny. Nie chodzi mi o jakość (chociaż ta jest słaba), ona po prostu nie pasuje do tej roli.
Wysłane cosik na udaną noc, heh.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Oromis gdzieś się zakopał nie dał posta od prawie 2 tygodni
Oromis gdzieś się zakopał nie dał posta od prawie 2 tygodni
My teraz z Romanem można rzec rywalizujemy – kto dłużej będzie się obijać. Póki co przegrywam, ale dzielnie walczę.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
No nic, będę kibicował waszej rywalizacji i tymczasem ide oglądać szit suby po obcemu ;c
[ ps Oromis przegra bo beeter nerf irelia ]
Chyba jednak za często po niego dzwonie
"Late jest nasz"