Nie jesteś zalogowany.
Za to 8 odcinek jest badziewny,
Pokaż spoilermiała być akcja z odbijaniem Hatoko, a tu tyłek. Dodatkowo praktycznie nic nie wyjaśnili.
Coś wychodzi na to, że w tej serii co czwarty odcinek jest najlepszy.
I tyle w temacie.
^ OMG dopiero teraz zauważyłem, że źle policzyłem odcinki xD
Czemu mi się wydawało, że siódmy ep był ósmym? o_O
OMG tak szybko w tym tygodniu, cały dzień przed wydaniem następnego po angielsku xD
Tak, zgadliście, Danna ga #08
Co, widząc nowego posta ode mnie w tym temacie, pewnie spodziewaliście się, że w końcu zrobiłem Inou Battle? NOPE!
Tak mnie zniechęciliście gadaniem, jaki jest słaby, że aż nie chce mi się go nawet obejrzeć, o robieniu subów nie wspominając. Sami jesteście sobie winni
Ale żeby oczyścić sumienie z wyrzutów spowodowanych nieróbstwem, zrobiłem coś szczególnego. Tylko się nie po z wrażenia xD
(^Oryginalna cenzura jest oryginalna)
Danna Ga ep09
Tak, dobrze widzicie. ODCINEK DZIEWIĄTY. Nie przecierajcie oczu/okularów/ekranów, nie dzwońcie do swojego psychoterapeuty/egzorcysty (jeśli macie)! To się dzieje naprawdę!
A co w tym odcinku? Nieco o przeszłości naszej nietypowej pary, czyli próba odpowiedzi na męczące widzów od pierwszego odcinka pytanie "Jak, do jasnej cholery, oni się zeszli?!" (Dobra, żart, tak naprawdę niczego nie wyjaśnia xD)
Tradycja Danna ga tak jakby przeszła na moją drugą serię w tym tygodniu...
Wbrew temu, co głosili tu co niektórzy, odcinek ósmy był całkiem fajny. Mnie osobiście spodobało się komediowe rozwiązanie sytuacji z siódmego odcinka oraz pierwsza połowa równoległa z odcinkiem trzecim, jednak z innej perspektywy.
No i, co najważniejsze, otrzymujemy wyjaśnienie (jakkolwiek głupie by nie było) odnośnie źródła i powodu istnienia supermocy.
Dobra, koniec spojlerów, bierzcie i oglądajcie!
A, no tak... NAPISY
PS: Jeśli jesteś jedną z niefortunnych pierwszych 5 osób, które ściągnęły te napisy, pobierz je ponownie!
Wersja oryginalna z pozdrowieniami dla Mamuta i reszty LoL-owej ekipy ANSI xD
Ostatnio edytowany przez OromisMasta (2014-11-30 22:29:31)
Dość kontrowersyjny obrazek wybrałeś do tego newsa (dziwnie brzmi, raczej bym się skłaniał w opcję: jedyne, co — coś w ten deseń).
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Akurat specjalnie dałem ten skryn z napisami (normalnie dałbym bez, bo i tak jakoś mi się spodobało to ujęcie), spodziewając się takich komentarzy. Siedziałem nad tą linijkę parę minut i ostatecznie stwierdziłem, że właśnie taka forma jest gramatycznie poprawna, ale chciałem mieć pewność.
Ostatnio edytowany przez OromisMasta (2014-11-30 22:17:59)
Nie musisz sugerować się moją opinią, bo żaden ze mnie ekspert.
Co nie zmienia faktu, że moim zdaniem — "jedynym" sugeruje mężczyznę, a nie rzecz.
Np. jedynym, który mnie kocha jest... jedynym, które może mnie pocałować jest...
Bardziej skłaniałbym się w stronę: "Jedyne, co może mnie kontrolować, to ten szalony..."
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
^Brzmi lepiej, zmienię to
@Mammoth, dałem ci link do screena na Fejsie
Ostatnio edytowany przez OromisMasta (2014-11-30 22:35:54)
Nope, nie pobrałem tych subów jako jeden z pierwszych pięciu. Co tam za suprise zrobiłeś?
Zaznaczanie linijek z 'bez' w treści nie wykryło nieprawidłowości, której się spodziewałem, ale to efekt tego, że już to poprawiłeś
EDIT
Czemu na fejsie? było tu pokazać tę bezpotrzebną opcję
https://www.google.pl/search?q=bezpotrz … ie&spell=1
EDIT jeszcze raz
Loguj się lepiej na LoLa
Ostatnio edytowany przez Mammoth (2014-11-30 23:07:20)
Oromis, obijasz się z Inou Battle, a ludzie na onlajnach płaczą . Nie wiem dlaczego, ale już jedna osoba się mnie pytała o kolejny odcinek, a przecież nie mam nic z tym wspólnego . Jak tak dalej pójdzie, będę musiał zostać twoim przedstawicielem na onlajnach.
Ostatnio edytowany przez Innostian (2014-12-02 01:32:36)
On się przyznaje że jest z onlajnów. Reptor him
Zbanować mnie, bo z onlajnów.
Jak z nim gadałem, to napisał, że ma jakieś 2-3 godzinki, bo czeka na to Innou właśnie.
No chyba że to przeze mnie nie zdążył z Innou... ale mam nadzieję, że nie.
W każdym razie możecie wujkowi Romanowi podziękować Czajkę.
Generalnie — Roman saves the day.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Właśnie jestem po 9 odcinku i mogę powiedzieć:
Wow, Oromis taki pracowity xD
Danna ga na czas, dodatkowe korekty do Czajki, a teraz nawet Inou Battle w rozsądnym terminie?!
Chyba muszę się przejść do lekarza, bo coś ze mną nie tak ostatnio...
A w tym odcinku:
-Zwiastun wielkiej bitwy (choć w innym sensie niż ostatnio)!
-Srogie rozkminy Chifuyu
-KOLEJNA przemowa by Hatoko (srsly, Saori Hayami powinna zbić fortunę na tej roli, MVP seiyuu sezonu)
I inne akcje!
Meh, chcesz mi przerwać seans tymi napisami? Oglądam z którego z poprzednich sezonów anime Seikoku no Dragonar. Jeżeli nie widziałeś to polecam, a nie pamiętam, czy omawiałeś na TSie je ze mną. Te Yuyushiki trochę przymula
Jak się uda skończyć całą serię dzisiaj w nocy, to obejrzę se i Inou Battle. No a jak nie, to jutro. Dzięki
Ta, Dragonara oglądałem, to jedna z serii, które omawialiśmy na TS.
Yuyushiki jednak nie przypadło ci do gustu? Trudno, ja tam się nieźle ubawiłem przy oglądaniu (przy tłumaczeniu różnie bywało, nigdy więcej nie tknę czystej komedii opartej głównie na gierkach słownych), ale nie do każdego musi ten typ humoru przemawiać.