Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Po niezbyt udanym (wg mnie) Battle of Z, nad horyzontem widać kolejną grę z uniwersum Dragon Balla.
Za grę odpowiedzialne będzie studio Dimps, które stworzyło już:
serię Budokai (nie Tenkaichi) na PS2 i PSP, Burstlimit na PS3/X360 oraz Saint Seiya na PS2 i PS3.
Wszystkie wymienione gry to bijatyki, więc mają już w tym spore doświadczenie.
Wcielimy się w tajemniczego wojownika z przyszłości, który jak Trunks w DBZ, przybędzie pomóc ocalić świat przed zagładą.
Spotkamy postacie znane z mangi czy anime, ale również nowe, które już występowały w grze Dragon Ball Online na PC.
Prawdopodobnie tym tajemniczym nieznajomym będzie postać stworzona przez nas, ponieważ do gry powraca kreator postaci.
Ma być bardziej rozbudowany, od tego, występującego w Dragon Ball: Ultimate Tenkaichi.
Do wyboru mamy takie rasy, jak: Ziemianin, Saiyanin, Nameczanin, Majin czy "Friezo-podobny".
Nowością jest również wybór płci postaci, więc nie tylko stworzymy postać męską, ale również żeńską czy obojnaka (nameczanie).
W trybie historii będziemy mogli swobodnie chodzić po strażnicy czasu, podzielonej na trzy segmenty oraz świątyni czasu.
Cała ta lokacja działa jak menu główne gry (bo w normalnym jest tylko start i opcje), gdzie możemy wybrać misje fabularne, walczyć z losowo stworzonymi postaciami, wybrać walkę na dwóch graczy (lokalnie) bądź do sześciu (online).
Będzie możliwość walki: 1 vs. 1 oraz różne wariacje do 3 vs. 3.
Nie ma podzielonego ekranu przy dwóch graczach, walki prowadzone są podobnie do serii Naruto Storm,
czyli swobodne przechodzenie z pierwszego planu na drugi. Oczywiście będą transformacje podczas pojedynków.
Na razie nie wiadomo, czy i jakie będą różnice (oprócz graficznych), pomiędzy wersją na stare i nowe generacje konsol.
Producent: Dimps
Wydawca: Bandai Namco Games
Polski wydawca: Cenega
Liczba graczy: 1-2 (offline) i 2-6 (online)
Data wydania: 5 luty 2015r. (konsole - Japonia), 24 luty 2015r. (konsole - Ameryka), 27 luty 2015 (konsole i Steam - Europa)
Oficjalna strona: angielska, japońska, strona gry na Steam, strona gry na Bandai Namco Games Europe.
Trailery: pierwszy (ang.), drugi (jap.), drugi (ang.), drugi dłuższy (jap.), drugi dłuższy (ang.), trzeci z Jump Festa 2014 (ang.) i (jap.), czwarty (jap.), piąty (jap.), opening (podmieniona, intrumentalna wersja muzyki).
Wczesne gameplaye:
- Goku vs. Vegeta,
- Cell vs. Goku,
- Goku vs. Goku,
- Goku vs. Vegeta / Gohan vs. Piccolo / Kuririn vs. Nappa.
Ostatnio edytowany przez Judysz (2015-02-07 12:35:18)
Wyszedł drugi trailer w wersji z angielskimi napisami, który potwierdza wersję na PC (Steam).
Czyżby gry na podstawie mangi/anime, wydawane przez Bandai Namco, na stałe zagościły na komputerach?
Na to się zapowiada.
Nowe informacje.
Trafiła do internetu dłuższa wersja drugiego trailera,
która potwierdza, że w trybie online będzie mogło walczyć na raz aż 6 graczy.
Ostatnio edytowany przez Judysz (2014-09-20 11:57:45)
Cóż, sama grafika ładnie wygląda, ale kurcze walki bardzo słabe. mam nadzieje, że ten najistotniejszy aspekt dopracują i wydadzą coś lepszego, bo ostatnie Dragon Balle, to nie specjalnie, a zwłaszcza ten battle of z, który jest jak dla mniej, najgorszym ze wszystkich.
Dodaj peceta w temacie
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
MAL, YT, Eien no toku sentai
Przecież jest Steam.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Podam ci adres, wyślesz mi okulary, bo ślepnę.
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
No najbardziej jestem zdziwiony tym, że wyjdzie na peceta. Super sprawa. Czekam na dobrego dbz'a od tenkaichi trójki.
Co ciekawe, na tej stronie od steama jest zaznaczone, że interfejs i napisy będą po polsku!
Ostatnio edytowany przez Judysz (2014-12-22 15:38:03)
To już jest raczej norma w grach na podstawie mangi/anime, ale polskich napisów się nie spodziewałem.
No to teraz ciekawe czy spolszczą też One Piece: Pirate Warriors 3, skoro też wychodzi na PC przez Steama.
podajcie różnice między wersją na PS3 a PS4 jakie znajdą sie w tej grze (prócz grafiki rzecz jasna) jeśli tylko coś bedzie na ten temat wiadomo. mam PS3 i strasznie sie napaliłem na tą gre ale mam obawy że w tej wersji gra bedzie okrojona, oby nie
Przedwczoraj gra miała swoją japońską premierę, dzięki czemu zaczęły wyrastać filmiki z trybu historii i nie tylko:
- intro (podmieniona muzyka, bo wyciszają filmiki na YT - oryginalnie wersja z wokalem Cha-la od Flow)
[jak na wstęp do bijatyki, to strasznie statyczna ta "animacja"];
- wybór postaci (brakuje jedynie Vegety SSJ4 jako DLC z pre-ordera,
a ostatnia postać w filmiku to Jaco z innej mangi Toriyamy. Również jest jako DLC);
- początek gry (aktualnie przeszedł grę, więc jak lubisz psuć sobie zabawę/i tak w to nie zagrasz,
to reszta filmików jest na jego kanale);
- piąty trailer po japońsku.
Lista zapowiedzianych DLC: (do zakupu osobno lub wszystkie przy przepustce sezonowej)
1. paczka - zestaw Żółwiego Pustelnika (fatałaszki do ubierania), grywalna postać Jaco i coś jeszcze;
2. paczka - grywalne postacie: Goku, Pan i Trunks z serii GT, kilkanaście dodatkowych zadań, strojów i technik dla stworzonej postaci;
3. paczka - prawdopodobnie więcej pierdół!
Edit: pierwszy post zaktualizowany.
Edit 2: aktualnie pełny skład w wyborze postaci: KLIK.
Ostatnio edytowany przez Judysz (2015-02-08 13:25:39)
Strony 1