Nie jesteś zalogowany.
Czas rozpocząć trzeci sezon serii Monogatari - tzw. Final Season.
Ostatnio edytowany przez FAiM (2014-12-31 22:09:36)
Eromonogatari?
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
Dziwicie się, jakby to był jakaś nowość w Monogatari.
Hmm nowe Monogatari wygląda spoko ^^
SC II LotV *** "I love it when a plan comes together" -- Hannibal Smith *** Pesymista to dobrze poinformowany optymista *** Punch first ask questions while punching - Vi ***
Te odcinki są po 25 czy 30 minut?
Bo ten rip HS z daisuki ma 2,5 GB. oo
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Czas trwania połączonych odcinków HS to 1h38m, czyli niecałe 25 minut na odcinek.
GG: 1677958
Fanserwis (różnego rodzaju) był zawsze fajnym dodatkiem do Monogatari. Zdecydowanie najwięcej było go w Nisemonogatari (chociażby z Shinobu w wersji BD).
Tsukimonogatari też wygląda zachęcająco pod tym względem.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2015-01-01 19:06:40)
No to ja teraz czekam na napisy od grupy bo inaczej to nie mam co tego anime oglądać. W końcu dobre anime to z dobrymi napisami musi być
SC II LotV *** "I love it when a plan comes together" -- Hannibal Smith *** Pesymista to dobrze poinformowany optymista *** Punch first ask questions while punching - Vi ***
Zmiana stylu ujęć spowolni trochę angielską grupę fansubberską.
Commie.
http://fansubdb.com/wiki/Winter_2014
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2015-01-01 20:56:51)
No to ja teraz czekam na napisy od grupy bo inaczej to nie mam co tego anime oglądać. W końcu dobre anime to z dobrymi napisami musi być
Przecież masz dobre napisy.
Złodzieje tłumaczeń ze streamów nie zrobią nic lepszego (a na timing/ts/piosenki to tylko jakiś tam mały % ludzi patrzy).
Daisuki to nawet bardziej wiarygodne źródło napisów od CR (jeśli napisy są na DS, to pewnie będą też na amerykańskich DVD/BD).
Chociaż z recki tłumaczeń do Hany wynika, że najlepsze tłumaczenie i tak miał Crunchyroll (a robił je shark0week0, czyli chyba jedyny prawdziwy, dobry tłumacz na scenie).
PS: ból dupy herkz'a o ten rip z Daisuki w komentarzach na Nyaa jest po prostu przezabawny.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-01-01 21:11:39)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Ja miałem tutaj na myśli polskie napisy od grupy Katakana ^^
PS: ból dupy herkz'a o ten rip z Daisuki w komentarzach na Nyaa jest po prostu przezabawny.
No, przyznam, że też miałem ubaw.
Na pewno najlepsze będą Aniplexu, ale to dopiero na BD
Ja miałem tutaj na myśli polskie napisy od grupy Katakana ^^
To sobie trochę poczekasz, bo oni czekają na BD. Radzę na 2. raz sprecyzować, że po prostu nie znasz na tyle języka, bo cieszyć się z seansu, bo wypadło to przynajmniej dziwnie
bo oni czekają na BD.
Również zawsze czekam na wersję BD. W przypadku Hanamonogatai było tak samo.
Jak komuś się nie chce czekać dwa miesiące na napisy od reddda, to może poczekać na moje (wczoraj wziąłem się za Tsuki, postęp ok. 10%).
Trochę tego do tłumaczenia jednak jest (przy standardowych ustawieniach strony w wordzie i czcionce 11 około 50 stron A4).
Myślę, że z tydzień mi zejdzie.
Jak komuś się nie chce czekać dwa miesiące na napisy od reddda, to może poczekać na moje (wczoraj wziąłem się za Tsuki, postęp ok. 10%).
Trochę tego do tłumaczenia jednak jest (przy standardowych ustawieniach strony w wordzie i czcionce 11 około 50 stron A4).
Myślę, że z tydzień mi zejdzie.
Tylko żebyś się nie porwał z motyką na słońce jak większość osób w przypadku Nisemonogatari.
Btw. tłumaczysz to w Wordzie?
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2015-01-01 22:11:57)
To będzie teścik mojej wytrwałości. Trzymaj kciuki
Tłumaczę w Aegisub. Do worda wrzuciłem z ciekawości, aby sprawdzić, ile by to było stron.
Ostatnio edytowany przez Shaft (2015-01-01 22:14:12)