Nie jesteś zalogowany.
Tłumaczenie: Max-kun
Korekta: Rie
Typesetting: Max-kun
Synchronizacja: [BD]
Opis:
Drugi sezon Eikoku Koi Monogatari Emma.
Po wyjeździe z Londynu Emma rozpoczyna pracę pokojówki w posiadłości rodziny Molderów. Tutaj próbuje ułożyć sobie życie od nowa, nawiązuje nowe znajomości i przyjaźnie, starając się przy tym zapomnieć o dawnej miłości.
Tymczasem w Londynie William podejmuje desperacką decyzję. By sprostać oczekiwaniom rodziny i otoczenia, postanawia oświadczyć się Eleanor. Trwają przygotowania do ślubu, gdy pewnego dnia losy dwojga dawnych kochanków niespodziewanie znów się splatają.
Napisy:
Odcinek 1
Odcinek 2
Odcinek 3
Odcinek 4
Odcinek 5
Odcinek 6
Odcinek 7
Odcinek 8
Odcinek 9
Odcinek 10
Odcinek 11
Odcinek 12
BD DDL:
Ostatnio edytowany przez max-kun (2020-07-13 19:31:15)
Dodano pierwszy odcinek, miłego seansu
Ostatnio edytowany przez max-kun (2015-09-13 20:36:25)
Pokaż spoiler
Jak ja lubię takie mądre (nawet jeśli oczywiste) wypowiedzi w anime.
Jeśli ktoś zwraca na nie uwagę to znajdzie je w wielu seriach. W dużym stopniu za to cenię serie Monogatari.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2015-09-13 17:10:47)
Kolejna bajka maxa, której nikt nie ogląda?
Na obecną chwilę znalazło się 8 chętnych (wśród nich i ja), więc jednak ktoś ogląda.
roobalek napisał:Kamiyan3991 napisał:Kolejna bajka maxa, której nikt nie ogląda?
Na obecną chwilę znalazło się 8 chętnych (wśród nich i ja), więc jednak ktoś ogląda.
Prędzej 6, bo:
a) Ja pobrałem sprawdzić, czy znowu nie skopał czcionek;
b) Pewnie sam pobrał raz, żeby sprawdzić, czy się dobrze dodało.
Ja jeszcze nie pobrałem, a planuje.
Chwała za DDL.
Bez Białostocczyzny nie ma ojczyzny!
Pokaż spoiler
Tylko mi się wydaje, czy czcionka jest trochę za mała? Taka tam drobna sugestia
A jaką wielkość proponujesz by była wystarczająca?. To zaraz poprawię
Też mi się tak wydaje, bo rozmiar to 26 + wysokość dziesięć, to zdecydowanie za mało. (Sprawdzałem w notatniku, wiec mogłem coś pomylić, bo swieżo po formacie nie mam Aegi jeszcze.)
Moja propozycja prezentuje się w ten sposób:
Dobra seria, może kiedyś historia tej samej autorki o pannie młodej doczeka się swojego anime.
TS poprawiony i suby ponownie wrzucone, pozdrawiam
A gdzie tam poprawiony, nadal rozdzielczość skryptu to 720x480, na ogół daje się 1280x720, nawet przy mniejszym wideo. Poza tym, marginesy nadal nie ogarnięte. Chociaż rozmiar lepszy.
Ostatnio edytowany przez Nala_Alan (2015-09-13 19:39:03)
Na prośbę Maxa temat przeczyszczony, prosi też o skończenie offtopu.
Dodano drugi odcinek. Udanego seansu.
Dodano trzeci odcinek. Udanego seansu
Dodano odcinki 4-12. Na tym koniec. Udanego seansu
Tak BTW, trochę to irytujące, że Google ciągle usuwa nam linki z wyszukiwarki...
cytuję:
Powiadomienie o usunięciu treści z wyszukiwarki Google na mocy ustawy DMCA
Do: Webmaster witryny http://animesub.info/,
Otrzymaliśmy powiadomienie zgodnie z ustawą Digital Millennium Copyright Act (DMCA), że niektóre materiały w Twojej witrynie przypuszczalnie naruszają prawa autorskie innych osób. Jesteśmy w trakcie usuwania materiałów przypuszczalnie naruszających prawo z wyników wyszukiwania Google.
Otrzymane przez nas powiadomienie, z usuniętymi wszelkimi informacjami umożliwiającymi identyfikację konkretnej osoby, znajdziesz w witrynie Chilling Effects, w której niezależna organizacja gromadzi powiadomienia o skargach prawnych: www.chillingeffects.org/notice.cgi?sID=11889840.
Pamiętaj, że może minąć kilka tygodni, zanim powiadomienie zostanie opublikowane na powyższej stronie.
Co możesz zrobić dalej:Zgłoś roszczenie wzajemne.
Jeśli uważasz, że usunięcie Twoich witryn lub stron z powodu prośby na mocy ustawy DMCA było pomyłką, Google może przywrócić te materiały w wynikach wyszukiwania po otrzymaniu roszczenia wzajemnego na mocy ustawy DMCA.
[...]
Poniżej podajemy adresy URL, których dotyczy ta kwestia:
Imperare sibi maximum est imperium
Z tego co zasłyszałem, to wiem iż za tymi donosami stoi nikt inny a nasz kochany gejmi z A-O. W ten sposób mści się na userach z nazi. Więc nie warto się nimi zbytnio przejmować.
Ostatnio edytowany przez max-kun (2016-03-01 22:58:38)
Z tego co zasłyszałem, to wiem iż za tymi donosami stoi nikt inny a nasz kochany gejmi z A-O. W ten sposób mści się na userach z nazi. Więc nie warto się nimi zbytnio przejmować.
Ironia. Może na swój serwis też doniósł?
max-kun napisał:Z tego co zasłyszałem, to wiem iż za tymi donosami stoi nikt inny a nasz kochany gejmi z A-O. W ten sposób mści się na userach z nazi. Więc nie warto się nimi zbytnio przejmować.
Ironia. Może na swój serwis też doniósł?
Na niego kto inny już donosi, więc
A propo, lepiej niekontynuujmy tego offtopa, bo moderatorzy mogą wlepić nam bana.
A propo, lepiej niekontynuujmy tego offtopa, bo moderatorzy mogą wlepić nam bana.
Wiem, że masz gdzieś przecinki, ale żeby tłumacz walił takie paskudne orty...