#21 2016-03-01 20:02:19

Kilgur
Użytkownik
Dołączył: przed 2004-07-25

Odp: SubEdit co w zamian?

hazael napisał:

niestety nie da sie ustawic na strzalki, cos sie w mpc pierd.... i przebindowanie nie dziala poprawnie jezor

A to dziwne bo u mnie działa, możliwe że nie wyczyściłeś pola z poprzednim ustawieniem strzałek, możliwe że masz inną wersję playera niż moja i dlatego masz błąd. Dla pewności moja wersja to 1.7.8.152 x64 (nawet nie pamiętam czy aktualizowałem). Domyślne ustawienia to ctrl+arrow, ja mam ustawione bez ctrl i wyłączone przesuniecie po klatkowe gdzie domyślnie były strzałki.


U mnie nie dziala przebindowalem sobie dokladnie tak jak ty i klikniecie strzalke = przesuniecie o klatke i pauza, testowalem to juz kilkakrotnie w ostatnich latach juz chyba jezor zawsze to samo moze to moj komp/klawiatura, ale smieszne jest to ze ctrl+strzalka dziala dobrze smile_big

Ostatnio edytowany przez Kilgur (2016-03-01 20:03:43)


ara ara...

Offline

#22 2016-03-01 20:15:15

wizard2000
Użytkownik
Skąd: Poznań
Dołączył: 2007-12-11

Odp: SubEdit co w zamian?

Głównie mi chodzi o możliwość przesuwania strzałkami czasu filmu o 5sec i 1min. MPC ma to strasznie rozdrobnione ale jakoś można sobie z tym dać rade.


wizard2000.jpg

Offline

#23 2016-03-01 20:53:41

Kilgur
Użytkownik
Dołączył: przed 2004-07-25

Odp: SubEdit co w zamian?

wizard2000 napisał:

Głównie mi chodzi o możliwość przesuwania strzałkami czasu filmu o 5sec i 1min. MPC ma to strasznie rozdrobnione ale jakoś można sobie z tym dać rade.

Jak ci sie chce zrob reinstal raz jeszcze i sproboj tak jak ja instalowalem.


ara ara...

Offline

#24 2016-03-01 23:08:56

LagoonCompany
Użytkownik
Skąd: Elgin
Dołączył: 2010-05-08

Odp: SubEdit co w zamian?

No mpc ma przesuniecie o 1, 5, 30 sek.
Normalnie mam o 5 sek strzałkami, a do dużych skoków dorobiłem sobie z shiftem.
Mała uwaga, trzeba jedną opcje odzaznaczyć, bo inaczej przeskakiwanie działa z dupy :/
Chodzi o szybkie przewijanie w opcjach dodatkowych.


A żeby na Win 7 działał se, to trza WMP odinstalować i do s-e patcha zainstalować do visty.


sk1HmOJ.gif
filazaf.jpg
[CENTER]13.jpg[/CENTER]

Offline

#25 2016-03-02 10:52:05

Kilgur
Użytkownik
Dołączył: przed 2004-07-25

Odp: SubEdit co w zamian?

LagoonCompany napisał:

A żeby na Win 7 działał se, to trza WMP odinstalować i do s-e patcha zainstalować do visty.

Tak bylo w wiekszosci przypadkow ( niektorym nigdy nie dzialalo lub poprostu nie potrafili jezor ) X miesiecy po premierze win7, pozniej jakas latka ( stawaiam na te zwiazane z WMP ) sabotowala nawet ten sposob smile Jaja z tym sa takie ze nikt chyba nie do konca zna mechanizmu, a i zapewne sam autor nie ogarnia bo patcha by napisal juz dawno jezor Szkoda tylko ze nie chce udostepnic zrodel na licencji  cholera
Ogolnie sa przypadki ludzi ktorzy zeby uruchomic SE:
- wywalali WMP + uruchomiali SE w zgodnosci z winXP i im dzialal,
- robili to samo co wyzej i musieli zastosowac patcha do visty
- jest jeszcze jeden magiczny sposob z zabawa w rejestrach ktory pomogl tym u ktorych powyzsze sposoby nie pomagaly
- sa tacy ktorym nic nie pomoglo smile


ara ara...

Offline

#26 2016-03-02 16:40:47

Diukatan
Użytkownik
Skąd: Zabrze
Dołączył: 2006-05-05

Odp: SubEdit co w zamian?

LagoonCompany napisał:

A żeby na Win 7 działał se, to trza WMP odinstalować i do s-e patcha zainstalować do visty.

U mnie wystarczył patch i uruchamianie programu jako administrator.  madrala

>SE build 4072
>Win 7 Ultimate x64

Ostatnio edytowany przez Diukatan (2016-03-02 16:42:15)

Offline

#27 2016-03-02 20:01:06

sabaton
Użytkownik
Skąd: Czyżeśpiwoszynióskol
Dołączył: 2008-07-21

Odp: SubEdit co w zamian?

Znalazłem u siebie (na pulpicie, coś długo nie sprzątałem) jakieś pliki rejestru i filmik dotyczący subedita. Z tego co pamiętam, to jakieś 4 lata temu na podstawie tych plików udało mi się uruchomić subedita na win7 x64 Pro.
filmik i plik rejestru dla sub edita - MEGA
Oczywiście z plikiem rejestru, oraz tym co jest w filmiku zalecam ostrożność, bo nie daję głowy że bardziej nie namiesza.


BhQSDPk.png

Offline

#28 2016-03-02 23:49:18

wizard2000
Użytkownik
Skąd: Poznań
Dołączył: 2007-12-11

Odp: SubEdit co w zamian?

Dałem sobie już spokój z próbami uruchomienia SubEdita na Win 7, kombinowałem różnymi sposobami co znalazłem na necie i się poddałem bo jak obrazu nie było to nie było.

Teraz mam jeszcze takie pytanko co do MPC czy idzie jakoś zrobić żeby tak jak w SubEditcie żeby mi pokazywało w rogu długość filmu i ile już czasu upłynęło???


wizard2000.jpg

Offline

#29 2016-03-03 00:01:00

marek2fgc
Moderator
Skąd: Lubin
Dołączył: 2010-06-28

Odp: SubEdit co w zamian?

@up: Wchodzisz w ustawienia. Po prawej powinieneś mieć opcję do wyboru "Show OSD". Włączasz go, zapisujesz ustawienia, potem restartujesz MPC. Podczas odtwarzania naciskasz Ctrl + I. Wtedy wyświetli ci się czas w lewym górnym rogu.

Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2016-03-03 00:01:31)


Na głównej stronie ~MasaGratoR
MyAnimeList
"Tłumaczenie to świętość"

Offline

#30 2016-03-03 01:29:21

wizard2000
Użytkownik
Skąd: Poznań
Dołączył: 2007-12-11

Odp: SubEdit co w zamian?

Dzięki, przeoczyłem to. A teraz mam jeszcze takie pytanko idzie to zrobić żeby zawsze było włączone i nie było trzeba za każdym razem włączać??? A drugie pytanko bo nigdzie nie widzę, jak zrobić żeby film startował w ostatnim przerwanym momencie???


wizard2000.jpg

Offline

#31 2016-03-03 01:38:34

marek2fgc
Moderator
Skąd: Lubin
Dołączył: 2010-06-28

Odp: SubEdit co w zamian?

@up: Co do pierwszego, to nie wiem.
Co do drugiego: Znowu wchodzisz w ustawienia i w prawym dolnym rogu powinno być "Remember File position".


Na głównej stronie ~MasaGratoR
MyAnimeList
"Tłumaczenie to świętość"

Offline

#32 2016-03-04 01:14:32

wizard2000
Użytkownik
Skąd: Poznań
Dołączył: 2007-12-11

Odp: SubEdit co w zamian?

Szukałem już wcześniej w ustawieniach ale nie mogę niczego takiego znaleźć. Możesz dokładniej podać w którym miejscu tego szukać


wizard2000.jpg

Offline

#33 2016-03-04 16:09:09

LagoonCompany
Użytkownik
Skąd: Elgin
Dołączył: 2010-05-08

Odp: SubEdit co w zamian?

nvmkmTN.png


sk1HmOJ.gif
filazaf.jpg
[CENTER]13.jpg[/CENTER]

Offline

#34 2016-03-04 19:57:12

wizard2000
Użytkownik
Skąd: Poznań
Dołączył: 2007-12-11

Odp: SubEdit co w zamian?

Zaznaczałem już to wcześniej i to nie działa, w każdym razie u mnie. No ale za to już wcześniej trafiłem na opcje że można ustawić o ile ma się przesunąć film jak robię to strzałkami smile

Edit.
Dobra już chyba działa wiec na razie spoko smile

Ostatnio edytowany przez wizard2000 (2016-03-04 22:22:37)


wizard2000.jpg

Offline

#35 2016-03-04 23:47:52

LagoonCompany
Użytkownik
Skąd: Elgin
Dołączył: 2010-05-08

Odp: SubEdit co w zamian?

Bo nien apisałem aby ponownie odpalić mpc parę razy xD
U mnie jak odznaczyłem, to dopiero za 3x zaskoczyło, jak ponownie zaznaczyłem jezor


sk1HmOJ.gif
filazaf.jpg
[CENTER]13.jpg[/CENTER]

Offline

#36 2016-03-05 01:54:49

wizard2000
Użytkownik
Skąd: Poznań
Dołączył: 2007-12-11

Odp: SubEdit co w zamian?

No właśnie u mnie też tak było, dopiero za którymś razem zadziałało


wizard2000.jpg

Offline

#37 2016-10-26 18:16:06

Supprzem
Użytkownik
Skąd: Poznań
Dołączył: przed 2004-07-25

Odp: SubEdit co w zamian?

Faktycznie uruchomienie Subedita na Win 7 było problematyczne ale spróbujcie to zrobić na Win 10. Do dzisiaj mi się nie udało:(


mod-vs-spam.gif

Offline

#38 2016-10-26 19:35:44

Goku193
Użytkownik
Skąd: Poznań
Dołączył: 2009-05-29

Odp: SubEdit co w zamian?

Aż sobie sprawdziłem po tym poście, czy mój SubEdit działa. Okazało się, że nie, ale po deinstalacji udało mi się przywrócić stan z czasów Win 7 (działa, czyta większość plików i nawet naprawiło się trzymanie ciągle "na wierzchu" madrala).
Polecam poczytać post #99 i akapit "EDIT3". U mnie, jak już mówiłem, działa smile
Mam zaktualizowany Win 10 64-bit.

Ostatnio edytowany przez Goku193 (2016-10-26 19:36:01)

Offline

Stopka forum

© Animesub.info 2020