Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2
niestety nie da sie ustawic na strzalki, cos sie w mpc pierd.... i przebindowanie nie dziala poprawnie jezor
A to dziwne bo u mnie działa, możliwe że nie wyczyściłeś pola z poprzednim ustawieniem strzałek, możliwe że masz inną wersję playera niż moja i dlatego masz błąd. Dla pewności moja wersja to 1.7.8.152 x64 (nawet nie pamiętam czy aktualizowałem). Domyślne ustawienia to ctrl+arrow, ja mam ustawione bez ctrl i wyłączone przesuniecie po klatkowe gdzie domyślnie były strzałki.
U mnie nie dziala przebindowalem sobie dokladnie tak jak ty i klikniecie strzalke = przesuniecie o klatke i pauza, testowalem to juz kilkakrotnie w ostatnich latach juz chyba zawsze to samo moze to moj komp/klawiatura, ale smieszne jest to ze ctrl+strzalka dziala dobrze
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2016-03-01 20:03:43)
ara ara...
Głównie mi chodzi o możliwość przesuwania strzałkami czasu filmu o 5sec i 1min. MPC ma to strasznie rozdrobnione ale jakoś można sobie z tym dać rade.
Jak ci sie chce zrob reinstal raz jeszcze i sproboj tak jak ja instalowalem.
ara ara...
No mpc ma przesuniecie o 1, 5, 30 sek.
Normalnie mam o 5 sek strzałkami, a do dużych skoków dorobiłem sobie z shiftem.
Mała uwaga, trzeba jedną opcje odzaznaczyć, bo inaczej przeskakiwanie działa z dupy :/
Chodzi o szybkie przewijanie w opcjach dodatkowych.
A żeby na Win 7 działał se, to trza WMP odinstalować i do s-e patcha zainstalować do visty.
A żeby na Win 7 działał se, to trza WMP odinstalować i do s-e patcha zainstalować do visty.
Tak bylo w wiekszosci przypadkow ( niektorym nigdy nie dzialalo lub poprostu nie potrafili ) X miesiecy po premierze win7, pozniej jakas latka ( stawaiam na te zwiazane z WMP ) sabotowala nawet ten sposob Jaja z tym sa takie ze nikt chyba nie do konca zna mechanizmu, a i zapewne sam autor nie ogarnia bo patcha by napisal juz dawno Szkoda tylko ze nie chce udostepnic zrodel na licencji
Ogolnie sa przypadki ludzi ktorzy zeby uruchomic SE:
- wywalali WMP + uruchomiali SE w zgodnosci z winXP i im dzialal,
- robili to samo co wyzej i musieli zastosowac patcha do visty
- jest jeszcze jeden magiczny sposob z zabawa w rejestrach ktory pomogl tym u ktorych powyzsze sposoby nie pomagaly
- sa tacy ktorym nic nie pomoglo
ara ara...
U mnie wystarczył patch i uruchamianie programu jako administrator.
>SE build 4072
>Win 7 Ultimate x64
Ostatnio edytowany przez Diukatan (2016-03-02 16:42:15)
Znalazłem u siebie (na pulpicie, coś długo nie sprzątałem) jakieś pliki rejestru i filmik dotyczący subedita. Z tego co pamiętam, to jakieś 4 lata temu na podstawie tych plików udało mi się uruchomić subedita na win7 x64 Pro.
filmik i plik rejestru dla sub edita - MEGA
Oczywiście z plikiem rejestru, oraz tym co jest w filmiku zalecam ostrożność, bo nie daję głowy że bardziej nie namiesza.
Dałem sobie już spokój z próbami uruchomienia SubEdita na Win 7, kombinowałem różnymi sposobami co znalazłem na necie i się poddałem bo jak obrazu nie było to nie było.
Teraz mam jeszcze takie pytanko co do MPC czy idzie jakoś zrobić żeby tak jak w SubEditcie żeby mi pokazywało w rogu długość filmu i ile już czasu upłynęło???
@up: Wchodzisz w ustawienia. Po prawej powinieneś mieć opcję do wyboru "Show OSD". Włączasz go, zapisujesz ustawienia, potem restartujesz MPC. Podczas odtwarzania naciskasz Ctrl + I. Wtedy wyświetli ci się czas w lewym górnym rogu.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2016-03-03 00:01:31)
@up: Co do pierwszego, to nie wiem.
Co do drugiego: Znowu wchodzisz w ustawienia i w prawym dolnym rogu powinno być "Remember File position".
Zaznaczałem już to wcześniej i to nie działa, w każdym razie u mnie. No ale za to już wcześniej trafiłem na opcje że można ustawić o ile ma się przesunąć film jak robię to strzałkami
Edit.
Dobra już chyba działa wiec na razie spoko
Ostatnio edytowany przez wizard2000 (2016-03-04 22:22:37)
Aż sobie sprawdziłem po tym poście, czy mój SubEdit działa. Okazało się, że nie, ale po deinstalacji udało mi się przywrócić stan z czasów Win 7 (działa, czyta większość plików i nawet naprawiło się trzymanie ciągle "na wierzchu" ).
Polecam poczytać post #99 i akapit "EDIT3". U mnie, jak już mówiłem, działa
Mam zaktualizowany Win 10 64-bit.
Ostatnio edytowany przez Goku193 (2016-10-26 19:36:01)
Strony Poprzednia 1 2