Nie jesteś zalogowany.
Link do serii niedostępny, licencja w Polsce (Netflix)
Pierwsza porządna adaptacja gry VN Fate/stay night, jaka od 2004 ujrzała światło dzienne. Fabuła skupia się na drugiej ścieżce o tytule Unlimited Blade Works. Historia opowiada losy chłopaka oraz dziewczyny, których połączył los. W spokojnym mieście rozpoczyna się Wojna o Graala, w której siedem ożywionych bohaterów wjedzie w szranki, by pokonać przeciwników i wejść w posiadanie kielicha mogącego spełnić każde życzenie. Czy nasi bohaterowie zdołają przetrwać zażarte starcia bezwzględnych magów oraz wskrzeszonych postaci z kart historii o nadludzkiej sile?
AniDB - sezon 1 (odcinki 00-12)
AniDB - sezon 2 (odcinki 13-25)
Tłumaczenie: Darth Dragon
Korekta: MasaGratoR
Typesetting: Darth Dragon
Karaoke: Xaveq
Kodowanie: Wooren
Wideo: 1920x1080 (HEVC), źródło BD
Audio: AAC ~256kbps
Napisy: ass
Odcinki będą dodawane, w miarę, regularnie. Życzymy miłego seansu.
Niedawno ściągałem sobie wersje pod BD, ale nie pogardzę odchudzonymi hardkami
Niedawno ściągałem sobie wersje pod BD, ale nie pogardzę odchudzonymi hardkami
Pewnie po części przyczyniło się do tego x265-10bit.
A tak chyba się skuszę na to wydanie bo chyba tylko YYDM-11Fans ma mniejsze wagi ale oni to x264-10bit 720p wiec raczej wypada gorzej. Liczę na was
Raczej x264 10bit jest pewniejsze - wypadnie lepiej, głównie dlatego angielskie grupy się na niego przesiadły. W sumie aż takiej różnicy nie ma, przeciętny widz nic nie zauważy - no chyba że lagi na tosterze.
Raczej x264 10bit jest pewniejsze - wypadnie lepiej, głównie dlatego angielskie grupy się na niego przesiadły. W sumie aż takiej różnicy nie ma, przeciętny widz nic nie zauważy - no chyba że lagi na tosterze.
pobiorę to i to i zobaczę subiektywnie które wygląda mi ładniej, bo obiektywnie CRF=18 [720p] vs CRF=21 [1080p]
no chyba że lagi na tosterze.
Tak w ramach ciekawostki napiszę, że Adreno 405 i 8-rdzeniowy Snapdragon 616 nie dają rady z HEVC Pozostaje oglądanie na komputerze.
Nala_Alan napisał:no chyba że lagi na tosterze.
Tak w ramach ciekawostki napiszę, że Adreno 405 i 8-rdzeniowy Snapdragon 616 nie dają rady z HEVC Pozostaje oglądanie na komputerze.
Trochę dziwne, bo gdzieś czytałem że ruszyło na MX Playerze i jakimś cudzie na Rockchipie z Andkiem 4.4 czyli zakładam że nie najświeższe, a Snap 616 niby ma Support dla HEVC.
Właśnie nie wiem, jak to z tym jest. Kiedyś pobrałem Ajina, który też jest w HEVC, i ta sama sytuacja - obraz w zwolnionym tempie i desynchronizacja z dźwiękiem. Używam najnowszego MX Playera, kodeki domyślne.
Snap 616 ma HEVC 8bit. 10 bitowego nie obsłuży.
To by wszystko wyjaśniało.
Kolejna porcja odcinków. Co do braku kompatybilności ze smartphonami, podobnie było przy fate zero i zwykłym kodowaniem w 10 bitach, też były problemy. :] prędzej czy później powinni z tym coś zrobić.
Po ponad miesiącu kontynuujemy fate. Przygotowaliśmy solidną garść odcinków ;]
Dzięki za kolejne odcinki ale zauważyłem że w 9 odcinku czcionka napisów jest inna niż w pozostałych.
Ups. Poprawione.
Macie w planach blureja?
To jest blurej.
"Nie wiem o co w tym chodzi bo to nie ma najmniejszego sensu." - Ken-chan
Musiał go zmylić ten dopisek "TV". Już lepiej było wklepać rok.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Macie w planach blureja?
W zasadzie można dowiedzieć się tego z pierwszego posta.
Wideo: 1920x1080 (HEVC), źródło BD
Audio: AAC ~256kbps
Napisy: ass
BD właśnie od Bluray Disc, skrót ten widnieje też w nazwie każdego odcinka. A w tytule tematu widnieje "TV", aby nie mylić serii telewizyjnej z poprzednią adaptacją gry, czyli filmem kinowym, o tym samym tytule.
Rozumiem, że to jest druga wersja - pierwsza była 2014? Macie plany albo gotowy sezon z 2014?
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
Rozumiem, że to jest druga wersja - pierwsza była 2014? Macie plany albo gotowy sezon z 2014?
Nie do końca wiem, o co ci chodzi. Pierwszy sezon był z 2014 (odcinki 00-13), a drugi sezon z 2015 (odcinki 14-26). Pierwszą adaptacją Unlimited Blade Works był film kinowy z 2010 roku.