#1 2017-12-23 17:33:56

stoner
Użytkownik

[Stoner] DreamNote [+18]

dreamnote.png?w=450

Jutro zaczynamy świętować, koniec 2017 bliski, a i u mnie skromna celebracja, bo oto właśnie setna pozycja trafia w odmęty sieci pod moim szyldem. Postanowiłem zatem wydać ją jednym rzutem – taki mały prezent gwiazdkowy.

Obecny rynek kina posuwanego lubi nawiązywać do znanych i uznanych dzieł, przerabiając je na swoją modłę. Predator doczekał się swojego Penetratora, Edward Nożycoręki miał swoje alter ego w postaci Edwarda Penisorękiego, nic więc dziwnego, że na dzieła animowane też nie omija ta moda. Jak to głosi pewna teza z polskiego kina – lubimy oglądać to, co już znamy. Nic więc dziwnego, iż hit sprzed dekady, jakim był Death Note, doczekał się hentajca opartego na tym samym pomyśle, a będącego adaptacją erogierki od studia Undermoon – czyli DreamNote.

Masaya dorabia sobie jako korepetytor. Z jego usług korzysta między innymi Yumi, pociecha państwa Takanashi. Kolega ten ma jednak pewną mroczną tajemnicę – w jego ręku znajduje się notes, który po zapisaniu na nim stosownej sentencji i imienia, pozwala mu kontrolować dane osoby. Do tego jest też ogólnie zbokiem, więc korzysta z owego dobrodziejstwa w najbardziej prymitywny sposób i dogadza sobie jak tylko może. Po szturmie na cnotę Yumi, bez pardonu zabiera się za jej młodszą siostrę, a potem także i matkę, która pozbawiona od dłuższego czasu męża (tak, zgadliście, pracuje oczywiście poza Japonią ^_^), odczuwa najwyraźniej brak samca. Niby wszystko fajnie, tylko niech mi ktoś powie – mając takie narzędzie w ręku, dlaczego ogranicza się tylko do owej trójki, zwykłej przecież rodzinki, kiedy każda celebrytka i kobieta na świecie może być jego? Skromność to, brak odwagi, czy też oznaka wielkiej miłości? ?

Odcinki do pobrania: OVA 01-02

Softsub:
Rozdzielczość: 720×480
Źródło: H264/AVC (1090-1219 kbps)
Dźwięk: AAC (160-192 kbps)

Czcionki

Stopka forum

© Animesub.info 2024