Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Ogólnie to fajnie się zapowiada ten rimejk. Podoba mi się szata graficzna i głosy postaci.
Tylko szykujcie się na niezłe kobyły w kwietniu, bo Funi mieszka pod głazem i koduje w stałym bitrejcie (odcinki po ~1,4 GB).
PS: tak, oficjalna romanizacja to jednak "Fruba", tak napisały kitajce w tym klipie.
PPS: będziemy to robić w tym samym składzie, co Kaguję, więc de facto Fruba zastąpi ją wiosną.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2019-03-20 01:19:48)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Co ciekawe Funi zapowiedziało że będzie to adaptacja całej mangi. Zastanawia mnie jak ma być to zrobione, skoro poprzednia seria przy 26 odcinkach zekranizowała 7 tomów mangi, której całość to 23 tomy. Chyba szykuje się ostre cięcie materiału wyjściowego, bo nie wierzę żeby zrobili więcej odcinków niż w starej wersji
Ostatnio edytowany przez ill (2019-02-25 09:06:25)
GG: 1677958
Co ciekawe Funi zapowiedziało że będzie to adaptacja całej mangi. Zastanawia mnie jak ma być to zrobione, skoro poprzednia seria przy 26 odcinkach zekranizowała 7 tomów mangi, której całość to 23 tomy. Chyba szykuje się ostre cięcie materiału wyjściowego, bo nie wierzę żeby zrobili więcej odcinków niż w starej wersji
Albo potną, albo zrobią to w courach. No bo wątpię, żeby zamierzali puścić coś w stylu 50 odcinków na jednej emisji.
Z tego, co się dowiedziałem, to musieli zrobić rimejk, bo stara wersja miała zbyt dużo pozmieniane.
Swoją drogą, autorka miała sporo do powiedzenia przy tej adaptacji:
KLIK
W skrócie po naszemu:
1) Miała być zupełnie nowa ekipa. Żadnych starych twarzy.
2) Obowiązkowa zmiana kreski. Głównie dlatego, że stara jest zbyt prosta na dzisiejsze standardy. No i była trochę niechlujna.
3) Kilka innych zmian. Część dokładnie wyłożyła ekipie ze studia, a co do reszty, to dała im swoje błogosławieństwo.
Swoją drogą, Funimation chyba mocno liczy na ten rimejk. Już teraz zapowiedzieli, że w dubie wraca m.in. Laura Bailey, czyli nikt inny jak Jaina Proudmoore:
KLIK
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Drugie PV (patrz pierwszy post), a w nim więcej postaci.
Z tego, co widzę, mamy nowy poster i oficjalny dopisek "pierwszy sezon".
Czyli to pewnie będzie podzielone na ileś tam courow, jak Durarara.
PS: stwierdziłem, żeby używać zapisu "Tooru". To chyba romanizacja bardziej pod polski.
PPS: mała zabawa rysunkiem ASS, bo TETowi się nudziło.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2019-03-20 09:43:06)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Fruitek trafia do CR:
https://www.crunchyroll.com/en-gb/anime … runchyroll
Czyli jednak nie dostaniemy kobył 1,5 GB.
Funi nie umie w kodowanie.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Strony 1