Nie jesteś zalogowany.
Shinkyoku no Grimoire The Animation 01
Kontynuacja projektów związanego z pracami Erect Sawaru – Shinkyoku no Grimoire The Animation. Zabawne, bo pierwotnie właśnie ten tytuł miałem w planach, ale przy ściąganiu materiałów okazało się, że bez wcześniejszej Pandry ani rusz. Trochę mnie to zagotowało, bo nie tłumaczyło mi się prequela zbyt miło, ale cóż tak wypadało. ?
Nowe anime przenosi nas na powrót do Królewskiej Akademii Magii, gdzie okazuje się, iż problem z magicznymi księgami wciąż pozostaje aktualny. Tym razem „bohaterką dobra” zostaje panna Unico Wingedhorse, główna bibliotekarka, która pojawiła się zresztą w poprzedniej odsłonie cyklu jako postać drugoplanowa. Potem zaś leci według schematu – potwory, macki, laska kontra laska, stada łosi, jeleni, sarn, dzików, lisów, borsuków, kun, jenotów, wilków i rysi.
Odcinki do pobrania: OVA 01
Softsub:
Rozdzielczość: 1920×1080
Źródło: H264/AVC (6582 kbps)
Dźwięk: AAC LC (168 kbps)
Shinkyoku no Grimoire The Animation 02
Shinkyoku no Grimoire The Animation dwójeczka, czyli kolejny grymuar do opitolenia. I chyba najlepiej się przy nim pracowało z całej serii tych opowiastek. Wprowadzenie jakiejś sensownie pozlepianej fabułki, troszkę więcej tła i całkiem miło się patrzy na poczynania naszej panny z rogiem, której przyjdzie rozwikłać kolejną podejrzaną sprawę z magiczną księgą w tle. Wprawdzie nie unikniemy pewnych spraw, co bolą, bo Adaś brzydko się naprawdę bawi, ale ogólnie na plus.
Odcinki do pobrania: OVA 02
Softsub:
Rozdzielczość: 1920×1080
Źródło: H264/AVC (5183 kbps)
Dźwięk: AAC LC (163 kbps)
Shinkyoku no Grimoire The Animation special
Do Shinkyoku no Grimoire The Animation autorzy dorzucili przy okazji krótki odcinek specjalny, raptem niecałe dwie minuty, który prezentuje nam Unico i jej wypad na plażę z przyjaciółmi, gdzie zażywa wakacyjnych rozkoszy.
Odcinki do pobrania: odcinek specjalny
Softsub:
Rozdzielczość: 720×480
Źródło: H264/AVC (1033 kbps)
Dźwięk: AAC LC (144 kbps)