Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Era, w której ludzkość wciąż pragnęła podbić kosmos, a pionierski duch nadal wzbierał w żyłach. Wszystkie planety w układzie
słonecznym skolonizowano i wiele ludzi żyje na nich spokojnie. To historia jednej z tych planet... Marsa, usianego miastami
zbudowanymi przez różne kraje. To historia jednej z tych planet... Marsa, usianego miastami zbudowanymi przez różne kraje.
A dotyczy pracujących w biurze licealistów, graffiti ich młodości.
Tytuł: Clasroom Crisis
Kraj i rok produkcji: Japonia, 2015
Typ i czas trwania: Serial TV, 13 odcinków po 24 minuty
Gatunek: science fiction, życie szkolne
Tłumaczenie i opracowanie napisów: ~martinru
Napisy:
- Odcinki 1-3
- Odcinki 4-7
- Odcinki 8-10
- Odcinki 11-13
Do wydania:
- HorribleSubs (1080p),
- GS (1080p, BD-rip).
Wykorzystane czcionki:
- GandhiSansPL-Bold,
- Courier Final Draft,
- Arial.
Czcionka:
https://chomikuj.pl/martinru/Dokumenty - plik: Gandhi - PL.zip
Przyjemnego seansu!
Aihara Mei is not human.
Citrus OST - To fear love is to fear life
O, fajna seria. Dodatkowo brak Pl subów na ANSI, powodzenia z projektem.
Ciekawe, że niektóre fajne serie nie zostały przetłumaczone (stosunkowo nowe). Przykładem niech będzie Armed Girl's Machiavellism. Seria może lżejsza, ale bardzo wciągająca, zabawna i z ciekawym konceptem.
O, fajna seria. Dodatkowo brak Pl subów na ANSI, powodzenia z projektem.
Ciekawe, że niektóre fajne serie nie zostały przetłumaczone (stosunkowo nowe). Przykładem niech będzie Armed Girl's Machiavellism. Seria może lżejsza, ale bardzo wciągająca, zabawna i z ciekawym konceptem.
Dzięki . Dam z siebie wszystko. Nad Armed Girl's Machiavellism też się zastanawiam...
Aihara Mei is not human.
Łapcie kolejne napisy: Odcinki 4-7 .
Przyjemnego seansu!
Aihara Mei is not human.
Aihara Mei is not human.
Dialogue: 0,0:04:35.98,0:04:43.15,Dialogi,,0,0,0,,ze zwiększoną o 5% wydajnością\Ni ciągiem porównywalnym do X-1!\NMaksymalna prędkość to 25 km/h!
He He teraz to hulajnogi są szybsze od tego cacka
Dialogue: 0,0:04:35.98,0:04:43.15,Dialogi,,0,0,0,,ze zwiększoną o 5% wydajnością\Ni ciągiem porównywalnym do X-1!\NMaksymalna prędkość to 25 km/h!
He He teraz to hulajnogi są szybsze od tego cacka
Mnie też to wydało się dziwne , ale może to jakiś skrót myślowy autorów anime / tłumacza? Nie wiem. Tak było w przekładzie angielskim, a niestety jestem ograniczony tylko do tegoż języka . Jak ktoś rozgryzie, z jaką tak naprawę prędkością to cacko śmiga, temu cześć i chwała na wieki . Jak dla mnie działa to na wyobraźnię widza, niech się domyśla co i jak
Aihara Mei is not human.
Nie wiem, na podstawie czego tłumaczyłeś, ale zgaduję, że chodzi o to:
Dialogue: 10,0:04:34.68,0:04:38.52,Default,,0,0,0,,With a 5 percent increase in output\N and thrust compared to the X-1,
Dialogue: 10,0:04:38.52,0:04:40.64,Default,,0,0,0,,its new and improved SWNPR engine
Dialogue: 10,0:04:40.64,0:04:43.22,Default,,0,0,0,,can reach maximum speeds \Nof 250,000 kilometers per hour!
Nie wiem, na podstawie czego tłumaczyłeś, ale zgaduję, że chodzi o to:
Dialogue: 10,0:04:34.68,0:04:38.52,Default,,0,0,0,,With a 5 percent increase in output\N and thrust compared to the X-1,
Dialogue: 10,0:04:38.52,0:04:40.64,Default,,0,0,0,,its new and improved SWNPR engine
Dialogue: 10,0:04:40.64,0:04:43.22,Default,,0,0,0,,can reach maximum speeds \Nof 250,000 kilometers per hour!
Na podstawie HorribleSubs, czyli za Crunchyrollem . Tam jest autentycznie 25 kilometers per hour . Wtedy jeszcze nie miałem ściągniętego wydania GS. A z lenistwa nie sprawdziłem Tekst poprawiony .
Dla jak zwykle niezawodnego kolegi Camizi w wynajdywaniu baboli w moich wypocinach ogromny .
Aihara Mei is not human.
I ostatnia paczka z napisami: Odcinki 11-13
Mam nadzieję, że świetnie się bawiliście, oglądając tę serię, tak jak ja dobrze się bawiłem, tłumacząc ją.
Czekam na sezon 2!
Przyjemnego seansu!
Aihara Mei is not human.
Strony 1