Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Wczoraj pobrałem ze strony 4 paczki napisów i dwie z nich Windows Defender uznał jako zainfekowane (oprogramowanie szpiegujące) i poddał do kwarantanny. Pierwszy raz jak żyję się z czymś takim spotykam, a napisy pobieram od baaardzo dawna. Zetknął się ktoś od wczoraj z podobnym problemem?
Nie wiem, o co chodzi. Albo Win10 świruje po ostatniej aktualizacji definicji oprogramowania antywirusowego, albo rzeczywiście na serwerach krąży jakiś syf.
Wczoraj pobrałem 4 paczki: 2x Tejina-senpai i tu było ok. Windows jako zainfekowane wskazał Given ep01 od Askary i Cop Craft ep03 od kamiyana.
Dopiero wróciłem do domu, ale wieczorem też pobiorę ponownie i spróbuję pobrać dodatkowe losowe paczki i dam znać, czy nadal problem będzie występował. Dziwne to jak cholera, bo pierwszy raz się z czymś takim stykam, nie wszystkie paczki system flagował jako zainfekowane, do tego robiłem skany plików i tylko z tymi, pobranymi raptem kilka-naście minut wcześniej były problemy.
Windows coś świruje bo mi też wczoraj wykryło w subach jakiś wirus od Wotaku ni Koi wa Muzukashii.
Akurat mam to od dawna, i nie chodzi to o same napisy. Pobierałem wiele plików i 10 co jakiś czas robiła taki ferment.
Wgraj sobie 8 Windowsa lub przesiądź się na Linuksa. Przynajmniej oszczędzę ci trochę stresu xd
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
To chyba nie defender znajduje wirusa tylko funkcja przeglądarki edge uznaje pliki z mało znanych stron jako wirusy.
Miałem kilka razy tak że blokowało mi pliki jak chciałem pobrać windosową przeglądarką a opera pobierała bez problemu.
Dopiero jak w ustawieniach wyłączyłem monitorowanie smart "coś tam" pobierałem bez problemu.
Użyj totalvirus.com, będziesz mieć lepszy ogląd co to jest. I ważne, że jeśli coś wykryje, to żebyś przeczytał opis infekcji, bo nie zawsze pokazuje coś, co jest wirusem, a ma jedynie znamiona wirusa działającego tylko w konkretnych warunkach.
Strony 1