Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
chodzi oto że mam anime w MKV a napisy w SRT Zazwyczaj Odtważam w Media Player Classic (bo odtwaza prawie wszystko) no i nic z tego jak żżucam dwa pliki nras niemam napisów a jak najpierw film potem plik z napisami też nic nie daje co mam zrobić(ale tak na chłopski rozum)[brakslow]
Po pierwsze: to nie classic media player odtwarza napisy tylko direct vob sub
Po drugie: plik z napisami musi sie nazywać tak samo jak plik z filmem
Po trzecie: powinna w tedy się pojawić na pasku zielona strzałka - jeśli napisy nadal się nie będą wyświetlać to kliknij na nią PPM i zaznacz opcję 'show subtitles' i wybrane przez Ciebie napisy...
Prościej już nie potrafie
Tłumaczenia są jak kobiety. Wierne nie są piękne, a piękne nie są wierne.
zajażył
Edit:
Ej zrobiłem tak jak mówiłes i mam obraz do gury nogami(zjednej strony to zabawne lecz z drugiej irytujące)
Mod:
Jejku, używaj opcji "Edytuj". Chory jestem. Miej litość.
Ostatnio edytowany przez gracol (2006-02-12 22:21:13)
Edit:
Ej zrobiłem tak jak mówiłes i mam obraz do gury nogami(zjednej strony to zabawne lecz z drugiej irytujące)
To odwróć monitor
A na poważnie, to nie wiem jakim cudem to osiągnąłeś. Mi się jeszcze coś takiego nie zdarzyło, w każdym programie tak odtwarza? Zainstaluj nowsze stery do grafiki, nowsze kodeki może coś pomoże
Hehehe zrób odrazu formata odrazu przeczyszcisz se całego kompa
Nie no na poważnie Prawy przycisk na direct vob sub i zaznacz "Original picture"
bo przez przypadek musiałeś zaznaczyć flipped picture....
No fakt nawet nie wiedziałem że jest taka opcja, ale teraz już będę wiedział ciekawe na co to komu?
nie już to naprawiłem musiałem zainstalowac jakies nowe Kodeki
No fakt nawet nie wiedziałem że jest taka opcja, ale teraz już będę wiedział ciekawe na co to komu?
Na to, że czasem odtwarza się (jak coś nakaszani się z kodekami) w lustrzanym i do góry nogami odbiciu. Domyślam się, że twórcy omawianego playera wpadli na pomysł ułatwienia życia ludziom, którym tak się dzieje.
Problem widzę rozwiązany, niemniej sprostuję kilka rzeczy:
- Media Player Classic też może wyświetlać napisy z pliku (i to IMHO najładniejsze jakie widziałem). Jednym z warunków jest zainstalowanie DirectX9, ustawienie w MPC renderowania na VMR9 oraz wrzucenie biblioteki d3dx9_27.dll do katalogu z MPC (stabilniej wtedy działa).
- To nie w MPC jest opcja flipped picture, lecz w VSFilter.
Strony 1