Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Mam pytanie co do TEGO trailera. Obejrzałem całą serię i nie znalazłem żadnej sceny z tego trailera. Czy to tylko specjalnie zmontowane sceny czy poprostu przegapiłem jakiś OAV ?
AniDB i ANN nie piszą nic o KG OAV...
IMHO trzeba poczekać
Imperare sibi maximum est imperium
Tylko że ten trailer jest z 2002 roku czyli daty premiery Kiddy Grade. Więc nie wiem czy jest na co czekać
Skoro tak, to wydaje mi się, że sytuacja jest jasna
Ok. Czyli OAVa nie ma. Więc skąd te sceny ? Bo są tam sceny tak jakby bezpośrednio wyciągnięte z anime ale ich tam nie było.
Nie wiem
Może jakiś special? (na AniDB jest tylko trailer ) albo gra czy fanart?
Może ktoś coś wie i się tu dopisze.
Przy produkcji danej serii zawsze sie cos narysuje "za dużo"
teoretycznie nowe odcinki, ale tak na prawdę NIE.
Ten trailer najprawdopodobniej jest właśnie zlepkiem niewykorzystanych scen i ma spełniać fukcję ZAINTERESOWAWCZE.
Całkiem dobra teoria
Hmm.. faktycznie ale jest kilka ALE. Skoro to są "odrzuty z produkcji" to jak dla mnie trochę za dużo tego. Rozumiem że można wyciąć jakąś scenę. Kilka lub kilkanaście sekund ale tutaj to wygląda jakby wycięto nie kilka sekund ale minut...a może i odcinków Podejrzewam że możesz mieć rację ale nadal nie jestem pewien.
A co do tych scen:
- większość scen z promo pochodzi z anime, np, Lumiere z psem, z "koktajlem"...,
Jeżeli chodzi ci o scenę kiedy Lumiere "wyłącza" małego psa który przebiega obok niej a potem z ziemi wyłania się potężny mech to właśnie tej sceny w anime nie widziałem.
Ostatnio edytowany przez pawel198804 (2006-02-22 22:24:02)
Z tym się zgadzam. Ale w tym promo jest wiele motywów których nie było np:
-walka Donnera z jakimś innym mechem któremu wywala "flaki"
-scena kiedy Tweedledum rzuca Eclair na ściane
-scena kiedy Tweedledee przykłada palec do piersi Lumiere
-scena w której Eclair "ujeżdża" mecha który wyłonił się z ziemi w scenie z Lumiere
-króciutkie ujęcie Armblasta z jakąś dziwną bronią
-scena wybuchu kanału startowego (chyba to był kanał startowy)
-i wiele innych jak: przyłożenie przez Lumiere pistoletu do głowy Armblasta czy walka Eclair w jakimś pomieszczeniu z A-uo
P.S Czy ktoś ma pojęcie jaki tytuł ma piosenka z tego promo ?? Bo sam wyciągnięty dźwięk z promo mnie nie satysfakcjonuje
Ok ale wykonawca ? Sam tytuł mało pomoże. "If I" to bardzo ogólnikowy tytuł. Będzie tego z kilka tysiecy
Ostatnio edytowany przez pawel198804 (2006-02-22 23:52:12)
Na emulcu wpisujesz po prostu Kiddy Grade i powinien pokazac się m.in. plik o nazwie promo to właśnie ta piosenka.
A cały trailer to tylko reklama serii, niestety. Prawdopodobnie sceny powstały albo specjalnie do teledysku albo "wyleciały" z anime gdy dokonano jakiś poprawek w scenariuszu. Zersztą najprosciej sprawdzić jeśli jest manga... jest w ogóle manga KG?
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
Jest manga Kiggy Grade. Ale nigdzie nie mogę jej dorwać. Jak ktoś znajdzie to bardzo bym prosił
Sorry że dubluję posta ale gdybym zedytował poprzedniego to nikt by tego nie zauważył i informacja poszłaby w zapomnienie. Co do mangi Kiddy Grade to można ją spokojnie kupić. Ale znalazłem pewną informację dotyczącą Kiddy Grade która daje nadzieję na przyszłość iż może kiedyś doczekamy się OAVka a może kontynuacji
Strony 1