Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Naszła mnie ogromna ochota na anime takiego typu...może podacie jakieś tytuły...po nie tyle, że nie umiem się zdecydować to nie wiem jakie jest jeszcze inne Magical Girl niż te co znam. Powiem, że najbardziej urzekł mnie Pretear.
Poda mi ktoś jakie jeszcze istnieją Magical Girl...z tego co widziałam to:
Kamikaze Kaitou Jeanne
Maburaho
Magic Knight Rayearth
Sailor Moon
Yumeria
Mahou Shoujo Lyrical Nanoha
Majikano ( wlasnie jestem w trakcie sciagania ^^ )
Pretear
Tokyo Mew Mew
Jubei-chan the Ninja Girl
Tonde Buurin (Super Ĺwinka)
Card Captor Sakura
Futari wa Precure
Ojamajo Doremi
Demashitaa! Powerpuff Girls Z
Wiecej sobie nie przypominam
Szczerze przeprazam że zapomniałem dodać to anime
"Wedding Peach" - jest tam tyle nawiązań do Sailor Moon że ho ho
Z orginalniejszych to bym polecaĹ 'Okusama wa Mahou Shoujo', poza tym 'Kagihime Eikyuu Alice Rondo' ktĂłre wĹasnie jest emitowane teĹź jest warte zainteresowania. No i na koniec jeszcze 'Nurse Witch Komugi-chan', iloĹÄ sparodiowanych anime przekracza tam wszelkie granice
ja polecam :)Uta-Kata
Może - Magical Girl Lyrical Nanoha oraz (druga seria) Magical Girl Lyrical Nanoha A's. Obecnie w tłumaczeniu. Falca kończy już prawie pierwszą serię, a ja obijam się na półmetku drugiej. Do ściągnięcia z www.fansub.tv Uta-Kata, też ładne, nastrojowe anime i w ekspresowym tempie przez Aga'e przetłumaczone To się chwali. Ja tam lubię nie tylko Magical Girl, ale cenię nastrój w anime, np.: Magical Nyan Nyan Taruto, Princess Tutu, Tiny Snow Fairy Sugar, Pretty Cure Splash Star.
Ostatnio edytowany przez fillip75 (2006-03-23 19:38:17)
Sailor Moon
Fushigi Yuugi podchodzi pod MG
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
DziÄki Ten rodzaj nie jest rowniez moim ulubionym...ale mam wielki sentyment do SM, i lubie czasami obejrzec cos z tego typu...zwlaszcza gdy w magical girls wystepuja wredni faceci ^^ Jak to bylo np. w KKJ czy Pretear'ze
a to anime : 'Kagihime Eikyuu Alice Rondo' sciagnelam jeden epek..ale jeszcze nie ogladalam...czekam az ktos zrobi napisy
Ostatnio edytowany przez haruka (2006-03-24 15:06:23)
No tak, o Uta-Kata kompletnie zapomniaĹem, a to przecieĹź bardzo ciekawa pozycja.
Co do FY, to jest to zupeĹnie inny gatunek, ktĂłry mozna by z nazwaÄ 'NiebiaĹskie kapĹanki' a jego przykĹadem moĹźe byÄ 'Harukanaru Toki no Naka de' czy 'Juuni Kooki'.
Strony 1