Nie jesteś zalogowany.
Faktycznie, nawet da się to oglądać, ale po wycięciu endingu odcinek traci połowę (jeśli nie więcej) wartości
Ebiten: Kōritsu Ebisugawa Kōkō Tenmon-Bu miało wystartować 14 lipca ,lecz jak do tej pory cisza w eterze czy ktoś wie coś na ten temat więcej??
I wystartowało, ale to ONA. I do tego jako live streaming na NicoNico - więc rozdzielczość strasznie mała (bodajże 512x288*).
Hm... pierwszy odcinek "legalnie" obejrzało 29001 osób .
A pierwsze BD/DVD dopiero 30 listopada.
Tutaj screeny z pierwszego odcinka (uwaga NSFW).
* znaleziony raw to potwierdza.
Edit
Poprawiona liczba osób, które obejrzały streama - złą liczbę przekopiowałem .
Ostatnio edytowany przez FAiM (2012-07-16 11:01:53)
I wystartowało, ale to ONA. I do tego jako live streaming na NicoNico - więc rozdzielczość strasznie mała (bodajże 512x288*).
Hm... pierwszy odcinek "legalnie" obejrzało 876 osób .A pierwsze BD/DVD dopiero 30 listopada.
Tutaj screeny z pierwszego odcinka (uwaga NSFW).
* znaleziony raw to potwierdza.
Lol, parodia Saint Seiya. xD Cóż, ja na bank będę to robił, ale patrząc na jakość, to jednak chyba poczekam na BD...
Czyli czekamy na wersje BD/DVD.
Kurde, miałam w tym sezonie oglądać tylko Moyashimona i Natsuyuki Rendezvous, ale się jakoś rozrosło (teraz oglądam 7 serii z tego sezonu i 3 z poprzedniego)...
Obejrzałam jeszcze m.in. Sword Art Online. Czy kogoś oprócz mnie rozwaliło "I'm a beater" na koniec 2 odcinka? XD pomyślałabym, że to specjalnie było, ale po Mary Sue-ness głównego bohatera zgaduję że nie (chyba że to też jest dla zlewy)... Po tym, co się naczytałam a propos tego Mary Sue-ness stwierdziłam, że to może być niezła komedia.
BTW jeszcze a propos poprzedniego sezonu; gadaliśmy tu z kimś o braku Milesa Davisa w Sakamichi no Apollon... Ostatnio sobie przypomniałam, że przecież było Bag's Groove (bardzo fajna aranżacja zresztą imo)
Ostatnio edytowany przez Qashqai (2012-07-16 15:50:53)
Beta tester + Cheater = Beater
Ostatnio edytowany przez FAiM (2012-07-16 16:08:14)
MMO rządzi się swoimi prawami xD.
Campione! odcinek 2 - nie podoba mi się zmiana charakteru Erici .
Kokoro Connect odcinek 2 - robi się ciekawiej. Ale Heartseed?
Dog Days' odcinek 2 - wtf z tą sceną przemiany Becky'i?
Arcana Famiglia odcinek 3 - ja chcę krwi......... znaczy zapowiedzianych pojedynków, a nie kiepskiego chara development. Jeszcze tylko 9 odcinków, więc może dobrnę do końca - jak nie w tym, to w przyszłym roku .
inrui wa Suitai Shimashita odcinek 3 - renesans mangi . Niby trochę bez sensu, ale z nudów da się obejrzeć.
Muv-Luv Alternative: Total Eclipse odcinek 3 - mam nadzieję, że Yui nie stanie się postacią drugoplanową. Mam nadzieję, że ktoś jeszcze tutaj zginie.
Tari Tari odcinek 3 - .
Muv-Luv Alternative: Total Eclipse odcinek 3 - mam nadzieję, że Yui nie stanie się postacią drugoplanową. Mam nadzieję, że ktoś jeszcze tutaj zginie.
Wg tego co piszą w internets, to być może już więcej BETA nie zobaczymy w tej serii....
Ostatnio edytowany przez qwig (2012-07-16 17:07:49)
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
MMO rządzi się swoimi prawami xD.
W sumie mam nadzieję, że będzie jeszcze więcej takiego japońskiego slangu z MMO, może znowu coś śmiesznego się trafi
Ale teraz jak myślę o Kirito to mam przed oczami taką mroczną ubijaczkę xD
Arcana Famiglia odcinek 3 - ja chcę krwi......... znaczy zapowiedzianych pojedynków, a nie kiepskiego chara development. Jeszcze tylko 9 odcinków, więc może dobrnę do końca - jak nie w tym, to w przyszłym roku .
Myślę, że nie warto czekać ja nie przebrnęłam nawet przez pół pierwszego odcinka, anime na podstawie otome games zwykle posysają :c (chociaż Uta no Prince-sama było całkiem fabulous).
Trzeba przyznać ,ze sezon letni okazuje się całkiem dobry przynajmniej na starcie bo nie wiadomo jak to się dalej potoczy ,ale juz dawno nie rozpocząłem oglądać tylu nowych projektów co w tym sezonie ,a przecież nadal leci klika niezłych wstawek z poprzedniego sezonu.
Do tej pory według mnie najlepiej zaprezentowało się Natsuyuki Rendezvous. Generalnie cieszę się, że ostatnio w każdym sezonie powstaje przynajmniej jedna produkcja tego typu. Jest przyjemnie, postacie są sympatyczne i wbrew pozorom trudno powiedzieć, żeby było nudno. Fakt, nie można tu mówić o jakiejś zawiłej, obfitującej w wolty fabule, ale to przecież JOSEI. Co prawda motyw z duchem jest ostatnimi czasy bardzo oklepany, bo nie trzeba daleko błądzić, żeby odnaleźć taką Ano Hanę z zeszłego roku, ale póki co zapewnia relaksujący seans i po dwóch odcinkach jestem bardzo pozytywnie nastawiony.
Całkiem niezłe jest również Binbougami Ga, jeżeli ktoś lubi poronione komedie (a głównie takimi zajmują się Japońce, inna sprawa, że nie zawsze wynik jest zadowalający).
Poza tym oglądam SAO i też jestem nawet zadowolony, ale nie zapominajmy, że to dopiero początek.
Wiecie może czy w przypadku SAO chcą zekranizować cała nowelkę?
Nigdzie chyba nikt nie powiedział ile materiału zostanie zekranizowane, ale wątpię by przenieśli wszystko. SAO to 10 tomów + trochę side stories, jak choćby cały drugi odcinek (który pochodzi z książki Aria in the Starless Night).
- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...
Jeśli łaska, o SAO gadajcie w stworzonym do tego dziale: http://animesub.info/forum/viewtopic.php?id=257537
@Tristan
Nie z książki, tylko tak nazywa się ten zekranizowany rozdział, który zresztą nie został jeszcze wydany w formie papierowej. IMO wcisnął do tego 5 tomów (pierwsze 4 i historię poboczną z 8), z 5 i 6 pewnie zrobią film jak to ostatnio jest w modzie, jeśli oczywiście SAO się sprzeda.
Całkiem niezłe jest również Binbougami Ga, jeżeli ktoś lubi poronione komedie (a głównie takimi zajmują się Japońce, inna sprawa, że nie zawsze wynik jest zadowalający).
Binbougami Ga naprawdę mnie zaskoczyło, miałem w ogóle tego nie oglądać, a wychodzi, że to jedna z lepszych serii tego sezonu...
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2012-07-16 18:31:26)
BTW jeszcze a propos poprzedniego sezonu; gadaliśmy tu z kimś o braku Milesa Davisa w Sakamichi no Apollon... Ostatnio sobie przypomniałam, że przecież było Bag's Groove (bardzo fajna aranżacja zresztą imo)
Całkowicie o tym zapomniałem, aż zacząłem szukać (bo jeszcze mam na dysku) i faktycznie .