Nie jesteś zalogowany.
Od poprzedniej soboty wychodzi seria TV spin-offa -> Magi : Sinbad no Bouken, są w ogóle dostępne gdzieś na necie online odcinki (dziś już 2 odcinek powinien wychodzić) które są przetłumaczone na angielski ?? ( że chyba powstała lekka pomyłka i w ta 8-odcinkowa tv wersja nie jest kontynuacją OVA a pokazuję historię od początku)
Ostatnio edytowany przez kantror (2016-04-23 15:21:01)
Od poprzedniej soboty wychodzi seria TV spin-offa -> Magi : Sinbad no Bouken, są w ogóle dostępne gdzieś na necie online odcinki (dziś już 2 odcinek powinien wychodzić) które są przetłumaczone na angielski ?? ( że chyba powstała lekka pomyłka i w ta 8-odcinkowa tv wersja nie jest kontynuacją OVA a pokazuję historię od początku)
Pisze na MAL-u:
Episodes 2 through 6 of the television series are renamed versions of the OVAs and are not included in this entry.
Poza tym poczytaj tematy związane z serią.
Na wbijam widziałem, że tłumaczą.
Już przetłumaczyli 2 odcinki...
Ponoć CR w ReZero też nie rozróżnia chłopaków i dziewczynek. Ciekawe, ile TL errorów, bo wczorajszy Gakusen był straszny.
Z drugiej strony kto chciałby oglądać Zero na rakowym video HS. Licencja TX tak bardzo.
Od poprzedniej soboty wychodzi seria TV spin-offa -> Magi : Sinbad no Bouken.
Kaitou i Commie to robi (chociaż ta druga wstawka będzie opisana tagiem Torna). A przynajmniej takie info sprzedali mi na IRC.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-04-24 21:12:37)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Nie doceniasz lenistwa 99% konsumentów anime, dla nich najważniejsze jest żeby jak najszybciej zobaczyć najnowszy odcinek a jakość obrazu leży dosyć daleko na ich skali zainteresowania.
Ostatnio edytowany przez ill (2016-04-24 21:50:11)
GG: 1677958
Raczej ogólnie jakość wydania jest mało priorytetowa. Wystarczy spojrzeć na liczbę pobrań tego raka (chiński raw + google translate): http://www.nyaa.se/?page=view&tid=803092
Ale to już tak na marginesie.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
:V w takim razie sobie odpuszczę Sinbada skoro w wersji TV powtórzą OV-ki.
Dziś wyszedł już odcinek oznaczony cyferką 4 ( razem 5 odcinków) anime Re:Zero ... ( większość wie o czym mówię (hope so) ) czytam 2 tom ( czy rozdział anyway jest od momentu wkroczeniu(obudzenia się) MC do(w) posiadłości lorda) wraz z Boku no Hero(tutaj też ogarnąłem nie dawno mangę) liczę aby te serie dalej trzymały (jak dla mnie) ten fantastyczny poziom. I jak już mowa o adaptacjach z mangi(o ile nie tkwię w dys-informacji, że wymienione w tej wypowiedzi anime to adaptacje mangi) to anime Sousei no Onmyouji(też ogarnąłem mangę) jest dla mnie porażką jako adaptacja ( i ogólnie ) :/ niestety ( chociaż mimo to będę oglądać dalej) nie licząc kilu wyciętych scen ( no może kiedy to wepchną ale wątpię ) to co zrobili z postacią Rokuro nazwę fuszerką ( ot co moje marudzenie przeciętnego oglądacza anime )
Czytam 2 tom.
A gdzie niby jest LN tego? Przecież YP kupił licencję.
W takim razie sobie odpuszczę Sinbada skoro w wersji TV powtórzą OV-ki.
Nie powtórzą samych OAVek. Bodaj 10 odcinków ma być oprócz tego. Tylko trzeba czekać na wydanie Kaitou albo Torna, bo lickę ma Netflix (stream za pół roku).
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
właśnie tak jak myślałem nazwanie tego 2 tomem jest złym pomysłem Pisząc tutaj mam tylko i wyłącznie na myśli mangę.
pierwsza część to Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu - Daisshou - Outo no Ichinichi Hen
druga część to Re:Zero Kara Hajimeru Isekai Seikatsu - Dainishou - Yashiki no Shuukan Hen ( którą nazwałem sobie 2 tomem )
Dziś wyszedł już odcinek oznaczony cyferką 4 ( razem 5 odcinków)
Nie? Na chwile obecną wyszły tylko 4 odcinki. A że japońce skopiowali amerykanów, którzy w większości swoich serii pilota wydają o podwojonej długości odcinka (finał także), to nie znaczy, że wyszły 2 odcinki. Tym bardziej, że numeracja na oficjalnej stronie też podaje, że wyszły jedynie 4 odcinki.
Ostatnio edytowany przez KieR (2016-04-25 11:44:07)
Nie? Na chwile obecną wyszły tylko 4 odcinki.
Tylko 4 ? Pogubiłem się trochę :/ Bo oglądałem też odcinek 1.5 który treścią nie był w żadnym innym odcinku powtórzony ( a jego właśnie policzyłem jako 5)
Był 1. odcinek trwający 48 min. rozdzielony na 2 czasy antenowe. To nie był żaden odcinek 1,5 czy dodatek, tylko druga połowa pierwszego odcinka.
http://myanimelist.net/anime/31240/Re_Z … /episode/1
Duration: 00:49:04
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2016-04-25 12:33:08)
Na BD i tak pewnie podzielą to na dwa odcinki. Tak jak Owari.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Był 1. odcinek trwający 48 min. rozdzielony na 2 czasy antenowe. To nie był żaden odcinek 1,5 czy dodatek, tylko druga połowa pierwszego odcinka.
w takim razie moja pomyłka
pytanie z innej beczki Shokugeki no Soma -> Kojirou Shinomiya nie mogę się doszukać - jest on byłym "pierwszym miejscem" ?
Kojirou Shinomiya nie mogę się doszukać - jest on byłym "pierwszym miejscem" ?
Z tego co pamiętam, to tak.
Na BD i tak pewnie podzielą to na dwa odcinki. Tak jak Owari.
Nope. Na 1BD ten ep widnieje jako 1 odcinek. Na BD będą 2ep, czas trwania 75 minut.
収録話 第1話 第2話
収録分数 本編約75分+特典映像
kantror napisał:Czytam 2 tom.
Ciągle jest Web Novel, która jest już na 6 arcu (o ile ktoś potrafi czytać krzaczki)
Edit:
Tak patrząc na szybko ilość rozdziałów WN (tylko te z numerem, jest tego więcej + side story itp):
1 arc - 22 + 1
2 arc - 49 + 1
2 luźne - pewnie jakieś side story
3 arc - 84 +
4 arc - 130+
jakieś side story
5 arc - 81+
6 arc - 24+
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2016-04-25 15:34:09)
Właśnie obejrzałem film Harmony no cóż ... Myślałem że Psycho-Pass zaserwował nam(a przy najmniej mi) już dobrze dokręconą dawkę wizji dość brutalnej przyszłości, jednak po obejrzeniu Harmony no cóż muszę to zdanie zmienić ...
tak wtrącę czasami wspaniałe detale, oj podam przykład z początku - słoneczniki "wow" a za chwile stojącą grupa wielbłądów - c'mon its a joke ? Z chęcią powtórzę seans z lepszą jakością i dobrymi polskimi napisami.
Właśnie obejrzałem film Harmony no cóż ... Myślałem że Psycho-Pass zaserwował nam(a przy najmniej mi) już dobrze dokręconą dawkę wizji dość brutalnej przyszłości, jednak po obejrzeniu Harmony no cóż muszę to zdanie zmienić ...
tak wtrącę czasami wspaniałe detale, oj podam przykład z początku - słoneczniki "wow" a za chwile stojącą grupa wielbłądów - c'mon its a joke ? Z chęcią powtórzę seans z lepszą jakością i dobrymi polskimi napisami.
A to są na nyaa jakieś porządne angielskie suby? Widziałam jedynie takie tłumaczone z chińskiego, nie ufałabym im.
No i są też japońskie, nawet zaczęłam z nich polskie tłumaczenie, ale przerwałam na rzecz innych projektów.
A to są na nyaa jakieś porządne angielskie suby? Widziałam jedynie takie tłumaczone z chińskiego, nie ufałabym im.
No i są też japońskie, nawet zaczęłam z nich polskie tłumaczenie, ale przerwałam na rzecz innych projektów.Pokaż spoilerJak już wydam Bakemono no ko i Kokoro ga Sakebitagatterunda, na pewno zajmę się Harmony.
Designer postaci to ta sama osoba(mogę się mylić) co w anime Guilty Crown widziałem już dawno temu projekty(albo mylę z czymś co jeszcze nie wyszło) i myślałem że będzie to w postaci serii TV, no cóż stało się inaczej na stronie na której wyłącznie oglądam z ang napisami obejrzałem a czy to jakieś porządne napisy nie wiem "jako tako" dało się większość zrozumieć więc aż tak bardzo nie ubolewam ( a i tak nie mam czasu na marudzenie ) anyway czekam jak wyżej pisałem na dobre polskie napisy z dobrą jakością video